-
Witam!
W zeszłym roku w listopadzie miałem taki sam dylemat. Poszukiwania trwały jakiś miesiąc.... Miało być 740 (wprawdzie starsze, niż to, czego szukasz, ze względów finansowych). Skończyło się na 725 TDS, bo sporo młodsze, w nienajgorszym stanie, kupione od człowieka, który samochodem jeździł, nie znając się na tym wogóle, ale za to udało się urwać około 20% ceny wyjściowej, choć i na starcie nie było tragicznie. Na osiągach mi bardzo nie zależało, ma przede wszystkim komfortowo się prowadzić i dość tani jeździć bez LPG. Jeśli widziałeś fajny samochód, choć po lakierze, może warto było rozważyć zakup po negocjacjach? Na Allegro czy Otomoto mnóstwo jest "igieł", w których "nic nie stuka, nic nie puka". Fakt natomiast jest taki, że najczęściej jak się dzwoni, to fajna fura jest już sprzedana a byle co stoi od wspomnianego listopada do tej pory....
Powodzenia w poszukiwaniach!
-
-
Dzięki za linki. Mobile śledze cały czas :) Szukam konkretnie 740. Myślałem po prostu że u nas się coś trafi ale chyba nie ma co iść na łatwiznę. Za granica też trzeba uważać ale jest jednak zdecydoanie większy wybór.
-
Wyjazd po auto do Niemiec to tak naprawdę nie jest żadna filozofia. Zresztą - nawet gadaliśmy o tym na privie ;)
-
Witaj
Fajnie spełnić swoje marzenie..... mnie zabrało to z 1,5 roku
Musisz uzbroić się w cierpliwość i podchodzić do zakupu bez emocji. Ja też kiedyś się napaliłem na beemkę z allegro. Samochód stał w Zielonej Górze. Pojechałem obejrzałem i co !!!!!!!!!!!! I tylko zwiedziłem Górę. Samochód był tak powalony, że jak pojechałem do stacji djagnostycznej to mechanior stwierdził, że tylko ach trzyma parametry techniczne i było śmiesznie. Ale w końcu się udało i to w rodzinnym mieście, tuż pod nosem.
-
Acha i jeszcze jedna skromna rada
Nie patrz na okazje. Takich po prostu nie. Jak jest BeeMa OK to musi kosztować. Takie też maszyny zwykle szybko zmieniają właścicieli.
-
No i nareszcie stałem się posiadaczem wymażonego autka:) Kupiłem 728iA indywidual. Jak tylko zamontuję letni zestaw kółeczek to zrobię fotki i się pochwalę. Jestem mega zadowolony z silnika 2.8. Wiem że 4.4 może więcej ale niech nikt nie mówi że 2.8 się nie nadaje do tego samochodu:) W każdym razie mój 2.8 się nadaje:)
-
No to gratula !!! Witam kolejną 728 :D
-
No to ok. Czerp przyjemność z posiadania i jazdy jedynego właściwego samochodu.
-
Też gratuluję :) Kupiłeś w końcu tę omawianą na Forum - czy inną?