-
tezeba miec wlasciwie krotsze amory powyzej 40mm ale.. amprtyzatory dwururowe sa o wiele mocniejsze do tego jezdze na Niemieckich drogach wiec mam szanse ze troche pojezdza.. bo na Polskich drogach chyba dlugobym nie poezdzil.. ,bilstein B4 w zadadzie sa naprawde twarde.. komfort na nich przy 50mm i 20" znacznie spadl..
-
-
-
Właśnie miałem to samo zapytać, u siebie zamierzam też kiedyś zmienić, czy właśnie takie są dobre do standardowych amortyzatorów?
-
a wiec majac B4 lepiej sie jezdzi na AP .. ale auto nie sklada sie tak pieknie w zakrety jak na H&R... no i jest wieksza przerwa miedzy opona a blotnikiem..ale to sie troche opusci..ale nie tak jak bylo..
generalnie jestem zadowolony ;) mam wiekszy komfort i nie wyglada to tragicznie ;) chyba... :/
-
A ja znowu się podniecam Twoimi felami :D
Ogólnie faktycznie wydaje sie prosta robota i efekt ok :) Niby wielkiej zmiany nie widać ale wystarczy. W końcu to 10mm :)
-
Moim zdaniem wygląda lepiej jak wcześniej ;) Teraz widać pełną oponę i wszędzie mniej więcej jednakowe odległości :)
-
hehe fele sa fajne ;D
co do roboty to praktycznie jest 4 sruby na dole (18,17,20) i 3 na gorze (13) i caly amor ze sprezyna juz sie klania w twoja str...potem tylko sruba centralna (22) i ampul kontrujacy.. i wsio ;)
gdyby nie pomoc wymienionych kolegow zeszloby sie dluzej i byc moze niepotrzebnie odkrecilbym niektore rzeczy.. jeszcze raz dziekuje chlopaki ;) :hug:
-
-
Rewelka Krzychu :)
Ty sie starzejesz ( żarcik ) i lecisz do góry .. Ja jutro jade po gwint do Sebka i ide na sam dół gdzie demony i szatany ;D ;D