za ile znajdziesz za tyle dostaniesz, kazdy handlarz ma inna cene
Wersja do druku
za ile znajdziesz za tyle dostaniesz, kazdy handlarz ma inna cene
Panowie co byście nie robili i tak dwudziestoletnie gruszki trzeba wymienić na nowe
Cena jakieś 4 lata temu płaciłem 650zł sztuka orginał BMW sprawują się świetnie a autem jeżdzi się miodzio po dziś dzień
Dodam jeszcze że do nivo są inne sprężyny niż do zwykłych amorków a górne poduszki niby wzmocnione meyle wyrwały sie po dwuch latach,,, założyłem stare bmw i nie ma z nimi żadnych problemów.
Pozdrawiam
a jak zbudowana jest gruszka? jakis schemat? obrazek? opis budowy. to wszytko wyjasni.
Gruszka przedzielona jest na pół membraną. Po jednej jej stronie jest azot po drugiej olej. Gaz jest ściśliwy, zatem pełni rolę amortyzatora/poduszki. W momencie kiedy membrana się zużywa, gruszka jest coraz bardziej wypełniona olejem, aż do całkowitego ujścia gazu. Olej nie jest ściśliwy, więc znika amortyzacja i mamy taczki zamiast limuzyny...
http://images49.fotosik.pl/898/647e563f38c21123m.jpg
Rysunek od Johan & Sean
a jak zuzywa sie ta membrana? z czego jest zbudowana?
Tworzywo wyglądem przypominające gruby latex. W akumulatorze, który rozciąłem była całkiem rozciągnięta, natromiast na którejś ze stron poświęconej garażowym przygodom z własnym samochodem, pęknięta.
Dołączę się do tematu - jaki powinien być poziom płynu w zbiorniczku w e32? Do sitka?
2,5 cm poniżej górnej krawędzi zbiornika. Co lejesz ? CHF czy ATF ?