Cytat:
Zamieszczone przez Kempes
:mrgreen: a trzeba bylo zmienic zegary... :mrgreen:
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez Kempes
:mrgreen: a trzeba bylo zmienic zegary... :mrgreen:
:mrgreen: Oj nie- tak prosto to nie idzie, widze ze masz niesprawne podtrzymanie pamieci, zeby zersetowac CODE trzeba min 15min i procedura jest calkiem inna jak tylko odlaczenie akumy ;-)Cytat:
Zamieszczone przez olejus
Mi tez nie pomoglo zwykle odpiecie aku na 15 min ...
Bawilem sie mniej wiecej troche tym .. I dla zwyklego laika nie jest to takie latwe , wiec zawsze osbie sporadycznie wpisuje to code , nic mi nie szkodzi a zajmuje 2 sekundy .. Teraz pelno ciot proboje sie wlamywac do takowych aut .. Przyklad chociazby na aucie olejusia ostatnio , nie mogli wyjac wkladow z lusterek i je polamali , a nadal probowali sie do srodka dostac :lol: :lol:
Wiec tymbardziej jak by przyszli troszke doswiadczeni bardziej mysle ze ich code przerazi :)
Widze ze kierowcom E38 - ciezko we Wroclawiu sie mieszka - jak nie halogeny - to lusterka - i jeszcze do srodka by chcieli wejsc - na pewno po komplet navi - i do tego moze jeszcze reflektory xenonowe ..... i zaluzje boczne na tyl - bo dobrze schodza :mrgreen: :mrgreen:
No niestety , mi cale szczescie nic nie probowali ani sie wlamywac ani nic ...
moze to ze wzgledu na to ze nie mam wlasnie monitorka od navigacji ... Zamki na kluczyk mam pozaklejane 5 groszowkami pomalowanymi na czarno i jak bym nie mial zamkow :)
Wkladow nie kradna mi bo mam zamienniki ktore ladnie wygladaja i mi nie przeszkadzaja a zbytu na nich chyba nie ma :)
Jedynie co to zazdrosni ludzie ktorzy wiedza czym jezdze rysowac auto mi lubia , ale mam parking strzezony na przeciwko domu wiec parkuje non stop tam :)
E38 po 97r jest bardzo prosto "dzwignac"- modele 94-97 wyposazone w oryginalny alarm sa juz wyzwaniem tylko dla najlepszych ;-) (z takich nawet felg nie odkreca bo alarm od razu wyje :!: )Cytat:
Zamieszczone przez trolu
Co jest najdziwniejsze pod koniec lat 90tych kiedy statystyki kradziezy modeli E38 (94-97) drastycznie spadly BMW zmienilo zabezpieczenia na slabsze :!: widac ze dbaja nawet o zlodzieji :mrgreen:
A tak na marginesie polecam zalozyc niezalezny alarm u DOCENTA tel. 888306272 (patrz temat Polecane warsztaty) koszty w sumie niewielkie a auto juz nie do ukradzenia w konwencjonalny sposob (pozostaje jedynie numer z laweta)
Potwierdzam -
mam do orginalnego alarmu - podlaczony dodatkowy - obslugiwany - wzajemnie z orginalnym z orginalnego pilota. Duza ilosc funkcji dodatkowych jak np. aut. zamykanie drzwi - po 20 sek. od ruszenia - antynapad itp.
Na prawde niski koszt - a kolega Docent - wie co robi !
Podjade bo wlasnie chce miec domykanie drzwi po 20sekundach i alarm tez mi sie przyda ...
Jakie sa mniej wiecej koszta ?
Koszta z tego co pamietam - okolo 450 PLN (z tego co pamietam) - spytam sie dzis docenta.
Montaz okolo 3-4 godzin - w e38 jest duzo zabawy - a z tego co wiem to malo kto da rade - drugi alarm podlaczyc pod orginalny kluczyk - Docent daje rade.
Każde auto jest do sprzątnięcia. Wg. złodzieja.... :mrgreen: :mrgreen: niekonwencjonalne zabezpieczenie to dodatkowa 1-2 min. na odpalenie auta :-/ :-/
Wiem to jak szukałem swojego audi w polsce.. a kradli mi je 15 sec. :!: :!: :!: wiem bo widziałem jak to robili tyle że nie zdążyłem wyskoczyć.
Auta z GPS (zabezpieczeniem) też są do ukradzenia. Jedynie jeśli złodzieje nie wiedzą że takowy bajer jest na pokładzie możesz odzyskać auto.. bo jak wiedzą że to masz to kaplica i po aucie..
Prawdę powiedziawszy jak złodziej "potrzebuje" twoje auto to już masz po nim. :cry:
Ten "znajomy" stwierdził że wsiądze do każdego auta i je odpali a ty bedziesz stał obok i myślał że on jest właścicielem.. :-/ :-/
Jak pracowałem w poprzedniej robocie miałem taką sytuację:
Przyjechał niemiec najnowszą s-klasą rok 2006 i zatrzasnął klucze w środku. (zdarza się) i problem. Zapas zostawił w domu . więc zadzwonił po straż pożarną.. :lol: oni przyjechałi i powiedzieli że jedynym sposobem jest wybicie szyby :-/
Szczeście dla niemca że przechodził obok chłopak i zaproponował mu na boku otworzenie auta za 5 stówek... he he niemiec twierdził że ma niewiadomo jakie zabezpieczenia.. A ten gość otworzył mu auto w 5 sec... podszedł tylko do drzwi i się otworzyły... Wszyscy byli w szoku.. Zaproponował mu jeszcze odpalenie auta ale niemiec zwątpił... he he Widziałem to na własne oczy. Niemiec następnym razem przyjedzie do Polski chyba starym passatem :mrgreen: :mrgreen: