Tak na marginesie - to czego można wymagać od 20-letniego samochodu za 5tyś zł ? Za tyle, to roweru dobrego się nie kupi...
Wersja do druku
Tak na marginesie - to czego można wymagać od 20-letniego samochodu za 5tyś zł ? Za tyle, to roweru dobrego się nie kupi...
Porządny rower za ok 1000zł się już kupi...
To racja że cóż wymagać ale jak by nie było to blacha jest delikatna wiadomo gruba i mocna ale nie dość mocno zabezpieczona zeby wytrzymała czas i próby. Wiadomo jak zdzira tu skomentował że blacha jest mocna i wytrzymała jak i nie pojawia mu się rdza ale widać o samochóc cały czas dbano jak o małe dziecko i dlatego takich E32 jest mało. Jest wiele starych samochodów często nie dbanych tłuczonych a blachy im się lepiej trzymają. I jak ktoś wcześniej wspomniał Blacha BMW do audi się nawet nie umywa. Dla mnie zadziwiającym samochodem też był Peugeot 205 z 91r. Używany przez takiego bażanta w skrajnych warunkach przez 3 lata uderzenia w drzewa w inne przeszkody nie mycie jazda całą zime i ani kropki się na nim nie pojawiło w niektórych miejsach nawet lakieru nie było i nic nie wyszło przez ten cały czas on miał ocynk. Ale ten sam gość miał drugiego 205 nie wiem który rok ale niebyło czego zbierać ni progów ni drzwi.. A z tamtego peugeota do tej pory maska lezy pod stodołą mchem już porosła a umyć ją to by była jak nowa. Alfa 156 też miała bardzo wytrzymałą blache choć cieńką. na drzwiach było bardzo mocne zarysowanie z wgjęciem i nic nie wyszło używana calą zime przez mojego ojca a on na myciu sie nie zna i nic nie było tak samo. A Wziąć bmke to w sezonie zimowym tylko szukać gdzie co nowego wylazlo.
ja jezdzilem rowerami za wiele wiecej niz 1000zł i wiem ze i one dobre nie sa ;) tzn moze i sa dobre ale nie w moich rekach ;) pekniete ramy to codziennosc jak narazie nie zrobili niezniszczalnych :) chodz sa te ktore wytrzymuja troszke dlozej np Kony rama RAMA COILAIR SUPREME 2009 LG cena kolo 3000zł do tego reszta osprzetu i moze w 10k by sie człowiek zmieścił. jesli chcesz kozystac z 7er jako terenowki tez da sie to zrobic ale kosztem rowniez niemalym dlatego nie ma co porownywac auta do auta (mowie o tym samym modelu) jesli chodzi o stan blacharki bo niewiesz jak byla uzywana poprzedni wlasciciel mojego auta zapuscil je a itak jesli chodzi o rdze to w sumie nic do roboty niemam w porownaniu do mojego poprzedniego auta renault megane 1ph1 w ktorym jak sie dotknelo progu to reka wpadala Ci do srodka chodz auto od nowosci bylo dbane a zanim ja je otrzymalem mialo 2letnia przerwe pod chmurka na dzien dobry do uaktywnienia tego auta trzeba bylo wydac 3000zł + eksploatacja
Jak już zeszło z tematu to:
Nie wiem ja mam 6 lat rowerek za 1400zł i chodzi :D rekreacyjnie do sklepu :P Aluminiowy nie zardzewieje :D
Nie mówie tu o jakiś karbonowych ramach i amortyzatorze Manitou ale o normalnym dobrym bajku :P
Od siebie tylko i na koniec dodam.
BMW DZIĘKUJEMY ZA OCYNK I PORZĄDNE BLACHY
http://www.punktgie.pl/wp-content/up...2/applause.jpg
Rower? Tylko bmw serii M,ciekawe czy szybszy od e32 :D
http://allegro.pl/rower-bmw-seri-m-o...547339024.html
Wystarczy tego OT. Prosze o pisanie na temat ;-)
Moim skromnym zdaniem wydaje mi się że się nie warto :P No chyba że chcesz tym autem jeździć jeszcze z 50 lat
Bo jeśli chcesz tylko kolejne 20 to wystarczyło by rozebrać do ostatniej śrubki zabezpieczyć przed korozją tak jak fabryka albo troszkę lepiej i masz spokój na kolejne 20 lat
I " odpukać " przy każdej wymianie elementu w razie jego zniszczenia mechanicznego będziesz musiał następny też cynkować...
Mało kto sobie może na to pozwolić operacja kilkukrotnie przewyższa wartość rynkową auta. Dla mnie jest ono bezcenne jednak wszystko musi mieć swoją cenę więc moja też ją ma...
W naszych warunkach(strefie geograficznej) nie da się niestety uniknąć korozji,nawet gdy blachy są ocynkowane,to nie RPA czy Kuba gdzie np. amerykańskie krążowniki z lat 50 tych , jeszcze nie ocynkowane :) mają się dobrze i wyglądają prawie jak nowe.Poczytajcie sobie o metodach cynkowania:
http://www.cynkowanie.biz.pl/