Chyba jest za zimno ,ale jak odpalam swoją to mi wisko huczy i jak popracuje na wolnych obrotach to tez trochę :)
Wersja do druku
Chyba jest za zimno ,ale jak odpalam swoją to mi wisko huczy i jak popracuje na wolnych obrotach to tez trochę :)
a jaką masz temp na teście 7.?
Nie mam pojęcia ,naprawdę :)ale mogę miec inna ,mam inny silnik :)
Żeby nie było tak jak u mnie. Wisko popracowało około 100 km. Jak zmieniłem to robiło wichurę pod maską przy dodawaniu gazu, a po ok. 100 km padło. Już mi reklamację uznali (Behr-Hella).
ja tez mam behr hella. Powiedz mi grzał się mocno silnik na tym nowym (zepsutym)?jakie miałeś objawy?
Przez około 100 km trzymało idealnie 96 stopni, nie ważne czy trasa czy korek. Ale potem zaczęło być coraz więcej, aż doszło do 104 i tu się znowu zatrzymało. Jak przegazowałem trochę albo szybciej pojechałem to zbiło poniżej 100. Po założeniu na lekkiej przegazówce było słychać już wichurę spod maski, a przy tych 104 to już bardzo słabo się obracało i dało się zatrzymać. Nieźle się wkurzyłem. Oddałem na gwarancję i jutro mam podjechać po nowe.
PS. Dodam tylko, że wskazówka cały czas trzymała pion.
czyli tak jak ja prawie- wiesz co, ciekawy jestem jak będziesz miał to nowe wisco czy będzie poprawa.. a wiatrak klimy masz sprawny??? ogólnie jeśli po lifcie temp robocza 2.8 to do 110 ' to u mnie 98-102 na nowym wisco to może nie jest tragedia. Wydaje mi się że wina leży tu gdzieś indziej-u mnie zaraz po założeniu wisko też huczało ale po chwili przestało ( stare tak samo). poczekam na Twoją wiskoze i zobaczymy czy bedzie ok.
Wiatrak klimy naprawiałem, więc jest ok. Wisko słyszysz po odpaleniu silnika, bo ono wtedy przez chwilę chodzi, a potem załączy się dopiero przy 92st. Założyłem używkę i codziennie robię do pracy ok 25km ale na tej trasie widzę 93-94 stopnie teraz. Co prawda narazie jest zimno na zewnątrz.
rozumiem, ja byłem zdiagnozować ten wentylator od klimy, niby na krótko chodzi ładnie na wszystkich biegach ale nie dochodzi do niego prąd ! Bezpiecznik sprwadziłem , ten w komorze silnika ale do niego prąd też nie idzie.. może wiesz gdzie mam jeszcze zaglądnąć? za schowkiem jest tam pełno kabli moze coś tam jest winne???
Niestety tu Ci nie pomogę. U mnie prąd dochodził tylko 1 biegu nie było i to robiłem.