Jeśli myślisz o eksporcie aut na Ukrainę to lepiej o tym zapomnij. Nie tacy jak my o tym myśleli i dali spokój. Mam tam kilku dobrych znajomych i wiem o czym mówię.
Wersja do druku
Owoce i warzywa na rumunię,bułgarię i turcję.Jednak z busem czy jedną ciężarówką nie ma co sobie gitary zawracać.I tak jak mówię,ojciec twierdzi iż właśnie przełom roku i do wiosny to najlepszy czas.Kierowcy nie mają czasu w tyłek się podrapać.... Tylko trzeba mieć stałych odbiorców za granicą,my dwóch mamy już od 12 lat
a mam pytanie jak sie zalapac na ASSISTANCE jakigos ubezpieczyciela moze bym pozyczyl pieniadze i kupil nowsza autolawete o ladownosci ok 2t na prawko B??
Przyszedl mi tez inny pomysl praca jako kurier tylko jak to wyglada dokladnie to nie wiem kolga jezdzi ciezarowka "kat C" w kurierce "RABEN" na czysto zostaje mu miesiecznie ok 6tys zl
Bo w Sanoku sie nic zupelnie nie dzieje i musze cos wymyslec byle szybko i madrze ;) ja nie chce zarabiac nie wiadomo ile szczerze 2tys na reke miesiecznie bylo by naprwde OK ;)
Powiem Ci kolego tak podobno w TNT dobrze płacą:)
Jesli chodzi o kuriera to zapytaj sie forumowicza "szczurek"
Szczerze to wątpię czy z jedną "autolawetą" cokolwiek uda Ci się załatwić...
A nawet jeśli to co zrobisz jak dostaniesz zlecenie wyciągnąć np e38 albo e53 z rowu i w dodatku na dachu ?
Odmówisz zlecenia i od razu kolejność w centrali zmieniają i spadasz na sam dół listy.
Aaaa i z jedną " autolawetą " zbyt dobrych stawek nie wynegocjujesz ...
[QUOTE=krzysparco;229507]Przyszedl mi tez inny pomysl praca jako kurier tylko jak to wyglada dokladnie to nie wiem kolga jezdzi ciezarowka "kat C" w kurierce "RABEN" na czysto zostaje mu miesiecznie ok 6tys zl
A czy kolega jeździ u kogoś, czy na swoim?
Gdyby kurier na solówce tyle zarabiał, to żadna firma transportowa nie trzymałaby ciągnika z naczepą, tylko wszyscy woziliby paczki.
A tak poważnie, to policz sobie ile kosztuje prawko, kurs na przewóz rzeczy, licencja(chyba, że masz kogoś kto Ci użyczy) no i same auto. A tak na marginesie - jakie są Twoje miesięczne przebiegi na taxi?