Strona 5(strona 7 dla programu), masz jak byk na turkusowy kolor zaznaczone oba korki. Ten w misce to spustowy, ten z boku skrzyni to korek do wlewania i sprawdzania poziomu oleju
Na stronie 10, korek do poziomu i wlewania oleju to 01.140
Wersja do druku
Strona 5(strona 7 dla programu), masz jak byk na turkusowy kolor zaznaczone oba korki. Ten w misce to spustowy, ten z boku skrzyni to korek do wlewania i sprawdzania poziomu oleju
Na stronie 10, korek do poziomu i wlewania oleju to 01.140
Ok, dzięki kolego, właśnie z tej strony 7 za cholerę nie mogłem skojarzyć o jakie miejsce tam chodzi:/
hej
powiedzcie mi prosze bo jakos znalesc niemoge a gdzies wyczytalem ze ze zmiana miski i oleju zaleca sie jeszcze wymiane jakiegos uszczelniacza czy cos takiego
czy moze chodzi o to 24 34 7 588 725 Sealing sleeve??
dzieki
tak .
Mam pytanie w jaki sposób dolać olej do skrzyni , na zgaszonym silniku czy odpalonym ? ciepłym zimnym , prosze o pełną odpowiedź . Pozdr
Skrzynia powinna miec pomiedzy 30 a 50 stopni celsjusza.
- odkrecasz korek po prawej stronie skrzyni (imbus srednica korka 12 mm) na wylaczonym silniku
- jezeli olej sie nie wylewa znaczy ze jest go za malo - dolewasz na zgaszonym tak dlugo az sie zacznie przelewac
- zakrecasz korek i odpalasz silnik - odkrecasz korek na odpalonym i dolewasz jeszcze raz az zacznie sie przelewac
- zakrecasz - gotowe
a w skrzyni nie ma zadnego czujnika ilosci oleju ?
nie ma nic takiego
W 6 biegowych skrzyniach ZFa stan oleju sprawdza sie tylko poprzez odkrecenie korka wlewu.
w 5 zf tez sie tak sprawdza