Nie przy 16". Większość gleb ma nieco większe koła.
Wersja do druku
Nie przy 16". Większość gleb ma nieco większe koła.
wydatki wydatki ... 18' wydłużają dlatego je mam i chyba zostane przy -40 jedynie samych springach. :)
Zmień sprężyny ale najpierw opony ;) na takie, które pasują do E38
czyli zamiast 245/40 245/50 ?
Masz na forum dokładną tabelę rozmiaru opon do E38 - poszukaj.
245/50 też może być - to rozmiar z E65
Oryginalny rozmiar do E38 to 245/45/18. Ty masz rozmiarówkę z E39 i to źle wpływa na komfort jazdy a przede wszystkim na zawieszenie i układ jezdny. Dlatego najpierw zainwestowałbym w opony.
miałeś tam dystanse na tych felgach???? mam takie opony u siebie załozone i odległość miedzy ( nie wiem jak to nazwać kielichem amortyzatora tam gdzie trzyma sie sprężyna) a opona jest jakies 2 mm , także jadąc po kamuczkach słuszę je jak mi ocieraja o amora bo wejdą w bieżnik opony też tak miałeś??? a powyżej 170 jak opona się powiększa czuc spalona gumę :)
aha zapomniałem dodać ze ja mam słoneczka
Nie, nie miałem dystansów. Mi nic nie ocierało ale faktycznie opona była blisko kielicha. Słoneczka też miałem i też nie ocierało. Jedynie przy skręcie trochę tarło o nadkole plastikowe.
Ale nie róbmy koledze OT ;)
Temat dotyczy sprężyn. Więc ja polecam AP :D
BEDZIE AP zobaczymy co wyjdzie z worka u mechanika ;)
Będziesz Pan zadowolony :D
Ta dokładka jeżeli obniża przód to jest to kwestia mm na oko jak przymierzałem nie zmienia się nic po za kształtem dokładki.
Ja uważam za błąd mówienie, że na AP jeździ się źle (mam dobrą opinię o nich) ale jeszcze większym jest mówienie, że nic się nie zmienia.
Abstrah.ując od jakości sprężyn można mówić OGÓLNIE O OBNIŻENIU, należy pamiętać, że po takim zabiegu charakterystyka pracy zawieszenia się zmienia!
Skoki amorów są skrócone o 4cm! Wybieranie nierówności jest szybsze i agresywniejsze co nie powinno zbytnio przeszkadzać, jazda w zakrętach to sama przyjemność auto chce atakować łuki dużymi prędkościami. Za to uskoki poprzeczne!!!! Ludzie na samą myśl mnie bierze... obnizone zawieszenie po prostu nie trawi uskoków poprzecznych jak np. droga z płyt betonowych, owszem bardzo rzadko zdarza się, że zjeżdżamy w takie miejsca ale jedna taka przejażdżka sprawia, że chce się je wywalić. Jazda 10km/h i kolejna zmarszczka po najechaniu na kolejną płytę gwarantowana.