A co myślicie o chipowaniu benzyny? Daj to coś czy gra nie warta świeczki bo są mniejsze przyrosty niż w dieslu.
Wersja do druku
A co myślicie o chipowaniu benzyny? Daj to coś czy gra nie warta świeczki bo są mniejsze przyrosty niż w dieslu.
Slyszalem ze mija sie to z celem bo przyrost mocy jest minimalny
Przyrost mocy jest okolo 5-8%.
Taki zabieg jest kosztowny ale w jednym pomaga. Poprawia wykres krzywej mocy do momentu (prostuje go). Przyrost mocy jest równomierny.
Przy 240 koniach wzrost nawet o 15 koni i kilka Nm nie sprawi że samochod będzie rakieta, ale takie manewry jak wyprzedzanie będa większą przyjemnością niż jest teraz.
Coś co poprawia niutki, a co za tym idzie i konie daje banana nawet po paru niutkach jazda jest o wiele przyjemniejsza ..... ;D ;D
Przy turbo daje duże przyrosty ale bez to chyba jednak lipa. Tych 15 KM to się raczej nie odczuje.
Odczuwalne .....w prawdziwym sporcie właśnie sie walczy o te pare kucy ;)
Anatol dobrze mowi.
Te nawet 15 koników w stadzie więcej może czasami uratować życie przy wyprzedzaniu tira.
Nie mówimy że nasze 7 mają rywalizowac z Blachą lub Ozzem.
No to może czas wstawić do jakiejś 7'ki mały kit Garreta d ; ]
Chłopaczek z augustowa proponował za 5 tyś wstawienie mi turbinki ale kaskę to ja wolę na coś innego wydać ,a że się nie ścigam - odmówiłem :)
Generalnie 2,8 wytrzymuje spokojni 300 kucy :)Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
juz jezdza te silniki po polsce uturbione.. na seryjnych gratach :)
Tylko ze 5 tys to chyba troche malo , sam kolektor z flansza pod turo kosztuje sporo ...