-
szcurek - bosch ma udziały w koncernie control jonson USA do którego należy varta, czy varta dla boscha czy odwrotnie to niema znaczenia, ważne, że to ten sam aku.
roberto - jeżeli bosch nie chciał się podpisać na swoim wyrobie to nie zawracałbym sobie głowy tym aku. i niema on nic wspólnego z jakością boscha.
-
pewnie tak, chociaż juz od kilku osób slyszalem że bosch jest dobry jedynie w kuchni. Legenda boscha mija powoli . Mnie już teraz interesuje chyba tylko Topla. Poczytałem tyle arykułów ze mnie głowa boli a ten akku wygląda sensownie.
-
-
odradzam kupno aku przez neta chyba ze z odbiorem osobistym. wysla kurierem, a jak wiadomo akumulator nawet podczas stłuczki moze sie uszkodzic pod wpływem wstrząsu wiekszego , a kurier na w pupie co jest w srodku i tak kilka razy kopnie czy spadnie mu z paleciaka
-
jak kupuje sie akumulatory to powinny byc już naładowane??czy nie koniecznie? dzisiaj kupiłem i miał napiecie tylko 10.00 :/ nie wiem czy nie leżał trochę na magazynie
-
Powinien być w pełni naładowany.
-
Szarpnij się na tego :) sam oszczę zęby u mnie jest nowy Autoryzowany punkt i ma je w promocji za 750zł oby miał jak ja będę miał kasę :D
http://allegro.pl/akumulator-banner-...388296852.html
Co do ładowania Robert przy Dieslu to jest dramat te Twoje 13,9 moje poniżej 14,3 nie schodzi
Ważną sprawą jest to, że gdy ktoś mało jeździ i garażuje auto powinien kupić sobie jakąś ładowarkę elektroniczną z funkcją podtrzymywania i trzymać aku podpięte do sieci pozwoli to wydłużyć maksymalnie jego żywot.
Co do samego BOSCHa dla mnie jest to syf który od lat robią Chińczycy, nie kupuję nic z tym logo jeżeli nie muszę!
-
-
hej niedawno przy pierwszych mrozach i mnie dopadł brak prądu... moje stare aku org bmw ..naklejka była 2003r. na aku... szukałem długo aku i najtaniej wyszło w aso.. w sklepach mieli tylko 100ah i wszystkie powyżej 200euro z gwarancja tez nie zawsze były np Varta silwer tylko rok gwr prawie 300euro... a ja miałem 110ah i postanowiłem ze taki byc powinien.. dwa lata gwarancji i org bmw za 186 euro i starego mi nie zabrali wazy prawie 30 kilo wiedz na złomie trochę dostaniesz jak oddasz.. jak bym był w pl to bym brał bosch silver cena na allegro kusi...
-
Roberto masz racje.. Bosch to teraz jest dobry w kuchni albo w zakładzie szlifierskim.. Kupiłem rok temu do swojej 7 Centre Future z Beskidzkiej zakład mojego szwagra (obok Witosa Kurdwanów) handluje akumulatorami i ma wulkanizacje... Tylko Centre i Boscha sprzedaje.. Właściciele Centry nie wracają po akumulatory w przeciwieństwie do Boscha.. Bosch robi masówe... Może dlatego ich solidność odbiega od naszych oczekiwań. Miałem wcześniej e46 i też padł mi akumulator.. Był to biały akumulator BOSCHA z Logo BMW. Jeśli był by tam od początku to z tego wniosek ,że wytrzymał by 7-8 lat w aucie... Chyba ,że właściciel w Niemczech wymienił go w serwisie BMW.. Może kiedyś BOSCH robił dobre akumulatory.. Obecnie Boscha nie kupie..
Ważne: prąd rozruchowy akumulatora powinien być taki jaki podaje producent po to by alternator był go w stanie jak najlepiej doładować w czasie jazdy. Jeśli ten warunek nie jest spełniony to sami przyczyniamy się do wcześniejszego rozwalenia naszego aku