Trapi mnie dzisiejszy komunikat jaki się wyświetlił podczas wyprzedzania a mianowicie Einspritzanlage
Wersja do druku
Trapi mnie dzisiejszy komunikat jaki się wyświetlił podczas wyprzedzania a mianowicie Einspritzanlage
No to faktycznie masz się czym trapić. Najprawdopodobniej auro przeszło w tryb serwisowy i odczuwasz brak mocy :( Komunikat informuje Cię o problemie z działaniem elektronicznego urządzenia wtryskowego. Może być konieczna wymiana wtrysków.
Czy może to byś spowodowane że na 40 litrów ON wlałem litr Pb ??
do nowoczesnego silnika diesla dolewasz wahy jak to się robiło w W123 240d któremu było wsio radno?
dla mnie jak najbardziej możliwe że to przez to...
z instrukcji wynika że w skrajnych warunkach pogodowych można dolać max do 30 % benzyny.
Taki komunika nie musi oznaczac tragedii, a jak auto odpala? Niektórzy zalecaja dolewanie wachy oczywiscuie w malych ilosciach
Dajcie spokuj to juz nie te czasy zeby trzeba bylo dolewac benzyny... wystarczy tankowac dobre paliwo na sprawdzonych stacjach
Auto odpala normalnie,komunikat znikł po odłączeniu akumulatora.
tankowac na sprawdzonych stacjach !!! lukoil tam zatankował mój kierowca w zeszlą sobotę było -2 a poniedziałem było w nocy -18 . auto w ogóle nie miało mocy i dymiło na biało . o godz 13 kiedy zrobiło sie ciepło objawy zniknęły. dolałem litra denaturatu do baku i dotankowałem na bp zero problemów !!!! raz na orlenie zatankowałem i nie mogłem odpalic auta z rana a też były takie duże skoki temteratury . sądzę ze stacje nie były przygotowane na to że bedzie aż tak zimno i stało się . czasami trzeba sie ratować i dolać czegoś do baku.