Jednak to nie wina hamulców...
ale faktem jest to że faktycznie stawiały straszyn opór.
Jutro jade do speca od automatów.
Cały przebieg wydarzeń będę opisywał i jak będą możliwości porobie kilka fotek i wrzucę na forum.
Wersja do druku
Jednak to nie wina hamulców...
ale faktem jest to że faktycznie stawiały straszyn opór.
Cały przebieg wydarzeń będę opisywał i jak będą możliwości porobie kilka fotek i wrzucę na forum.
pochwal się gdzie jedziesz ..............
Jak narazie dałem moją bunie do Elbląga żeby ją pod kompa podączyli ...
po 14 będe dzwonił co im wykazało.
panowie i co z ta wtyczka ( pierwszy post) nikt nie wie?
Diagnoza padła
Po sprawdzeniu na kompie wykazało uszkodzenie mechaniczne, dziś wykręcili skrzynie i jutro będą rozbierać.
Co wymienić przy okazji w skrzyni żeby przez długi czas nie wracać do tematu ???
Gwarancję na wykonaną naprawę mam dostać na pół roku na piśmie.
to dosc krótko... Powinien dać na rok czasu. U mnie był jeb**ety kosz wstecznego. Ale u mnie do przodu samochód jezdził cud malina- zero szarpniecia, wycia, huczenia, trybu awaryjnego. Skrzynia 5hp30 od 740i sie różni od 740D- gdzies był temat na forum tylko nie pamietam czy różnica polegała na wałku czy samej obudowie- w każdym bądz razie jest to do przełożenia...
Z tego co mówil mechanik ktory za 1 razem robił mi skrzynie (aczkolwiek nie polecam pana z Rzeszowa Jarosław K.) czesci kosztuja ok 1500-2000zl + olej filtr i robocizna.
Ja powiem tylko 1- SZUKAM FAKTYCZNIE MANUALA. Po zmianie skrzyni i zalaniu olejem teraz zaczyna wyć... Jedzie przód tył ale odgłos starego łożyska przy ruszniu. Dodam tylko ze samochodu nigdy nie katowałem- nie bylo mowy o paleniu gumy duszenia do odcienia na zimnym silniku itd.
Ja poprostu nie mam szczescia do tych skrzyn i tyle:)
teraz szukam 740i manuala na czesci:) I bedzie jak z moim kolega co ma e32 z manualem - dusi na zimnym silniku, pali gume, jedzie do odciecia i nigdy mu skrzynia nawet nie zgrzytneła!!
Takie jest moje zdanie...
U mnie też jest uszkodzony kosz, przez to skrzynia ma tryb awaryjny i z D rusza od ok 2000 obrotów ze strasznym oporem i mozolnie sie zbiera .
Przed usterką skrzynia przerzucała biegi płynnie, nie katowałem jej i się strasznie zdziwiłem ze nie ma wstecznego.
Gość daje gwarancje na poł roku lub 20.000 km.
W czwartek mam odebrać samochód.
Jutro jeszcze pojadę i zobacze w jakim stanie są inne podzespoły skrzyni np tarcze. Jeśli okaże się ze są mocno zużyte ( auto ma przebieg 260 tys km) to wymienie je przy okazji żeby nie wracać do tematu skrzyni przez jakiś czas.
Mozolnie się zbiera bo startuje i jedzie tylko na 3 biegu.
Uszkodzenie kosza biegu wstecznego, występuje najczęściej z powodu nieumiejętnej jazdy automatem :) Przerzucanie biegów z D, na R i odwrotnie, gdy samochód jeszcze się toczy, to główny grzech użytkowników.
Pół roku gwarancji, lub 20tyś km to tyle co nic. Proponowałbym zmienić warsztat, który wie co robi i wie jakiej jakości części używa :)
a ja wam proponuje 6 manuala z m5 ;) hehehe powinna podejsc, a mamy przeciez obrotomierz i troche wachlowania i ani skrzynia ani silnik nie padnie 3x 3500zl i 4 skrzynia chuczy to koszta juz na naprawde dobra skrzynie 6 manuala z m5 ;)