Haha, z jednej strony racja, a z drugiej strony widziałeś kiedyś amerykańską furę w stylu europejskim? :P
Wersja do druku
Haha, z jednej strony racja, a z drugiej strony widziałeś kiedyś amerykańską furę w stylu europejskim? :P
na coś takiego czekałem! thxCytat:
Temat wałkowany chyba 1,000,000 razy...
Podpowiem że:
- tak, blenda US to tylko plastikowy element mocowany do klapy,
- tak, można ją kupić w polskim ASO,
- tak, w przedlifcie i polifcie jest tak samo,
- nie, polski "kwadrat" nie ma takiego wymiaru jak tablice amerykańskie (choć może wygląda gustownie na Ursusie),
- tak, można i warto dorobić sobie tablice na wymiar (właściwy to 6"x12"),
- nie, w naszym cudnym raju nie jest to "legalne" (jak wiele rzeczy),
- nie, "blenda US" to nie jedyny element odróżniający specyfikację niemiecką od północnoamerykańskiej.
Tu się zgadzam. Tyle że ma jedną zaletę. Jest LEGALNY ;) A z racji że moje auto spędza więcej czasu poza granicami niż w PL to jest dla mnie bezpieczniejszym rozwiązaniem.Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Powiedz gdzie w PL dorobią?Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Mysle ze na Allegro, chodzi tutaj o takie z naklejanymi literkami. Druga rzecz można w jakichś agencjach reklamowych popytać, powinni zrobić.
Nie chcąc zakładać nowego tematu spytam tutaj - jak blenda jest mocowana do klapy? Mowa o normalnej, europejskiej wersji. Tam na górnej części są spinki jakieś? Trzeba ściągać wygłuszenie klapy, żeby ją zdjąć?
Jedna i druga jest tak samo montowana. Różnice są tylko w kołkach, do których przykręca się tablicę rejestracyjną. US ma ich 4(2 na górze, 2 na dole - w klapie wszystko było przygotowane u szajboosa), a europa ma tylko 2 na środku.
Z tego co pamiętam to przy lampkach są takie zielone gumeczki w budzie i tak samo na dole jest kilka, a kołki są chyba w blendzie.
Dziękuję :)
Oczywiscie, ze widzialem. W Polsce wszyscy chca miec 7er w stylu US a wlasciciele siodemek w USA przerabiaja swoje BMW na styl europejski :) Komedia... Zmieniaja kierunki z przodu na cale biale, a blenda EU jest tu tak samo poszukiwana jak blenda US w Polsce :D Cudze chwalicie a swego nie znacie...
Miśki jest w stanie mi ktoś podpowiedzieć co trzeba poczynić żeby na tył E38 ładnie pasowała legalna tablica dwurzędowa? Taka blenda US? Gdzie ja dostac i ile kosztuje?
Aso,alledrogo.
http://allegro.pl/blenda-us-bmw-e38-...282499605.html
Nasza tablica i tak będzie za duża...