-
obiawy podobne, tyle ze nie mam pewnosci czy obie przeplywki sa teraz dobre, jedna (nowa) to napewno, obiaw ktory sie powtarza u mnie co i u ciebie to mulowaty do 2 tys a pozniej strzal, ok. skad teraz mam wiedziec od ktorej turbiny padlo sterowanie? co do spota to kurcze, dzis jade do klienta do Bilgoraja, ale po niedzieli jade do nowego targu a pozniej do nowego sacza, takze jak bede jechal w tamta strone to moze nawet w okolicach KRK mozemy sie spotkac bo pewnie jakos tak bede jechal na zakopianke. co do spalania to wiem ze ona moze mniej palic, ale narazie musze sie nacieszyc... ;D
-
Roberto ja u siebie nie słyszę żadnego szurlania. Jeżeli silnik jest zimny i dam mocniej gazu - wtedy słuchać niech to będzie szurlanie . Nie robię już tego bo to zabójstwo dla m67 czekam aż się rozgrzeje - wtedy hulaj dusza i nic nie słychać tylko moc, moc i jeszcze raz moc.
Z uwagą śledzę ten wątek bo Cezar masz taki sam silnik więc zrozumiałe że ciekawi mnie powód dziwnego zachowania.. Wymień nastawnik i daj znać czy pomogło.
-
ja miałem tez taki problem wymieniłem 2 przepływki i problemu nie ma . kup 2 nową takie moje zdanie
-
no dziekuje za podpowiedzi,ale tak jak juz mowilem, najlepiej bedzie jesli spotkam sie z kims i podmianke zrobie, szkoda wywalac 500zl na przeplywke, jesli jest ona dobra, bo w tych pieniadzach to kupie nastawnik, allegro 450zl.
ale jezeli sie okaze ze to nie przeplywka to jeszcze raz pytam:
Skad mam wiedziec ktory nastawnik padl? czy od lewej turbiny czy od prawej?
taki maly OT: nosilem sie z zamiarem zalozenia ringow do lamp, ale poczytalem na forum ze przetwornice padaja i ze sporo z tym problemow bywa, nie u wszystkich ale sie zdaza, do tego jeszcze moj kumpel ktory sie "lubuje" w BMW, aktualnie ma e60 (feee, nie ma to jak 7er) stwierdzil ze takie Ringi dla niego pachna wsią i tandeta, ze najlepsze BMW to nieskazone dotykiem pseudo tunerow. Ale mi nie podobaly sie zwykle postoje bo swieca na zolto czyli jakby brudno, kupilem sobie zarowki diodowe 5w5 i zalozylem, no i jest CUD... maja za maly pobor pradu i swieca rowniez kierunki na postojach, ale wyglada to rewelacyjnie, rodem z USA, po wlaczeniu mijania gasna kierunki, komp tylko przez chwile pokazuje komunikat spalonych postojow, dzis pomyslalem ze fajnie by bylo zeby w obu lampach byly takie postoje - i w kloszu od dlugich gdzie teraz sa i w kloszu z soczewka mijania... to by fajnie wygladalo.
-
Ja w nd jestem w Kraku wiec jak cos to pisz lub dzwon (nr masz w assistance) to sie umowimy i popatrzymy. Wiesiek to szuranie to dzwiek tak jakby lożysko sie krecilo z dużą predkością. Mielismy sie przejechac na zlocie ale nam nie poszło :) Moze bedzie kiedys okazja :)
-
M43(BMS46) montowany w compactach e36 i w e46(nie tylko compactach) ma taki sam przepływomierz jak 740D e38 ;) Włącznie z obudową(sprawdzane po numerach obudowy :P )
-
m43 to jest 318 e46 ? jeśli tak to ta przepływka jest dużo tańsza niż do e38. Może było by warto założyć temat z informacją w jakich to innych modelach mamy wspólne części do e38
-
Numer przepływomierza: 0 280 217 124.
Screen z programu TecDoc:
http://obrazki.elektroda.net/2_1292685859_thumb.jpg
Oznaczenia silników z jakich pasuje ten przepływomierz:
- M43B19
- M43B16(16 4 E3)
- M43164E3
- M43194E1
Podobnie z 3.0D w E38, przepływomierz pasuje także z 525D oraz 1.8 i 2.0D z E46(tych starszych, nowsze mają taki przepływomierz jak np. w E60)
-
no nie wiem czy ta przeplywka jesli powiesz ze do innego modelu bedzie tansza... w koncu to ta sama przeplywka, ale swoja droga dowiem sie w sklepie jesli poprosze o przeplywke do 318. chyba ze roznic sie beda jakims kodowaniem, albo czyms.
-
Jeśli numer Bosch'a na obudowie jest taki sam, to te przepływomierze muszą być takie same.
Poza tym, baza TecDoc jest tworzona we współpracy z każdym z producentów.
Niech ktoś po prostu sprawdzi u siebie w 740D numer swojego przepływomierza, jeśli jest ten sam co podałem to macie odpowiedź, jeśli jest inny to go podajcie, a sprawdzę w tec-doc czy gdzieś jeszcze był montowany.