Taki unfall dla polskiego magika to pryszcz. Osobiście byłem świadkiem jak sprowadzona Thalia sprzedała się jako Clio :roll:
Wersja do druku
Taki unfall dla polskiego magika to pryszcz. Osobiście byłem świadkiem jak sprowadzona Thalia sprzedała się jako Clio :roll:
widzę że nikt nie bierze pod uwagę że to już mógł być np . 2 dzwon w jej historii... Podjechać , obejrzeć, przekalkulować i jak jest cacy to brać ;)
Dokładnie może być tak jak Jakub prawi. Co lepszy cwaniak nieraz celowo rozbije jeden fragment auta, żeby ukryć inne które wcześniej były nie lepsze :hihi:
Podłużnice w e38 nie są wypełnione ołowiem ;),takie uderzenie jak najbardziej je pokrzywi,w podłużnicach są kontrolowane strefy zgniotu,na 100% w tym miejscu zrobi się harmonia po niewielkim dzwonie:
http://img155.imageshack.us/f/podunica.png/
Weeb fiatem jechałeś najwyżej 15...20 km/h skoro podłużnice były całe,zobacz jak polonez wygląda po dzwonie z prędkością 50km/h,zaznaczam,że polonez był bardziej dopracowany pod względem bezpieczeństwa biernego i czynnego:
http://www.youtube.com/watch?v=7vIPTWw4M8U
Jeżeli chodzi o Poloneza to do dziś jest to jeden z najbezpieczniejszych aut jeżeli chodzi o crash bierny.
5k na naprawe nie starczy..
Nikt nie wziął pod uwagę jednego... podłużnice dużo łatwiej zgiąć na bok niż zrobić z nich harmonię (zresztą jak każdy metal) ale może dlatego, że to każdy wie :D
Ja bym tego auta nie tykał mimo wszystko, nawet jak uda Ci się je do kupy poskładać to coś czuję, że nie będzie dobrze, choćby z upierdliwymi komunikatami które co chwila mogą Ci wyskakiwać.
nie wiem czy bym zaryzykował nie będąc blacharzem czy mechanikiem.
Jeśi auto było centralnie uderzone (z przodu,jak w tym przypadku) i podłużnice mają kontrolowane strefy zgniotu to właśnie w tych miejscach robi się harmonia aby zamortyzować uderzenie.Oczywiście można zamontować szyny kolejowe :P zamiast podłużnic,auto napewno odbiło by się od przeszkody i wyglądałoby na nienaruszone,ale osoba siedząca w aucie zapewne wyskoczyłaby przez przednią szybę jak z procy.Cytat:
Zamieszczone przez MariuszE38