-
Panowie, proszę o jakieś słowa rozsądku ;x ;p znalazłem, zupelnie przez przypadek, w mojej okolicy pod blokiem BMW 735i z 92r. w Longu. Auto stoi tam juz 7 miesiecy. kapcie, poobijany tyl, na nadkolach rdza i i widac tam nieumiejetnie polozona szpachle.Kolor auta jest srebrny.Ma ladne felgi:X :P Tarcze hamulcowe ostro zardzewiale, auto zasyfione troche bo stalo pod drzewem.Szeroki grill.Zakochalem sie w tym aucie, ale rozsądek podpowiada mi że to kiepski interes.Właściciel chce za to auto 2 tys zł. Oczywiście, chciałem przeznaczyć na zakup samochodu większą ilość funduszy, żeby nie kupić złomu.Ale oglądając forumowe e32, pomyślałem że trudno jest trafić egzemplarz w wersji long. Z tego co mówił własciciel, założony jest gaz, nie jezdzi na benzynie, ma klimatronic, podwojne szyby, jest to wersja manual i jasna skora.Pod silnikiem jest plama oleju, nie wiem czy auto odpala.
Koszta zakupu sa niskie, ale od razu wiem, że czekało by mnie dużo roboty, lakier, wnętrze, zawieszenie pordzewiałe, hamulce, no i ta plama oleju. Właściciel mówił, że auto jeździło dobrze do momentu aż je tam zostawił i od tego czasu nie odpalał. Czy uważacie że opłaca się pakowac w cos takiego? (Jestem zainteresowany, bo to wersja Long i polecany mi silnik 3,5 ;P)
Przypuszczam ze do ceny 2 tys, bedę musiał dołożyć jeszcze jakieś 8, żeby auto jakoś wyglądało.
-
Witam
Zaluz nowy temat dotyczacy tego longa w odpowiednim dziale, a napewno uzyskasz odpowiedz
-
-
-
-
Witam,
bez zdjęć dalszespekulacje na temat tego longa z pod bloku nie mają sensu..
-
Witam serdecznie .. co do znajomych .. wielu by chciało...mieć a niewielu ma ... :] i to ci co nigdy nie mieli nawet szansy prawadzic 7 czesto opowiadaja takie historie . Jak kupisz juz swoje 7er odsun szyber i pusc na maxa Marie Callas, Bocellego lub cos innego z muzyki klasycznej lub operowej mowie ci jaka zabawa, zobaczysz jak kilka razy ktos ogladajac sie za autem przydzwoni dyńką w latarnie ..bo mu stereotyp nie pasuje hehe :P
-
Witam. Według mnie jak masz fundusze na auto nie w takim strasznym stanie, to po co kupować skarbonkę której od początku jesteś świadom ?
-
W końcu, udało się - nabyłem moje pierwsze BMW e32 z silnikiem m30b30. Miał być long, pisałem o tym wcześniej na forum, znalazłem nawet takie auto za 2 tysiące, ale niestety miałem nagły wyjazd za granicę, a po powrocie auta już nie było a kontakt z właścicielem się urwał.
No ale teraz troszkę o moim nabytku
Wyposażenie
Składanie Dane pojazdu
Art.
Wartość
Numer podwozia WBAGA810202XXXXXXX
Kod typu GA81
Typ 730I (EUR)
Typoszereg E E32 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M30
Pojemność skokowa 3.00
Moc 138
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor LACHSSILBER METALLIC (203)
Tapicerka ANTHRAZIT STOFF (0216)
Data prod. 1988-09-13
Składanie Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S201A 3 FAHRPROGRAMME F.4-GANG-AUTOM Zd. do pracy na estrze oleju rzep. (RME)
S286A BMW LM RAD/BMW STYLING Obr. BMW, st. le. BMW Styling
S314A HEATED WINDSCREEN WASHER NOZZLES Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.
S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu
S415A SUNBLIND FOR REAR WINDOW Roleta przeciwsłoneczna tylna
S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours
S464A SKIBAG Worek na narty
S472A CENTER ARMREST FRT DRIVER/PASS Podłokietnik przedni kierowcy/pasażera
S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S500A HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
S511 LEUCHTWEITENREGULIERUNG AUTOMA
S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna
S540A CRUISE CONTROL Tempomat
S553A ON-BOARD COMPUTER IV W REMOTE CONTROL Komputer pokładowy IV z pilotem
S570A STRONGER ELECTRICITY SUPPLY Silniejsze zasilanie prądem
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S626A TEL.C-NETZ SIEMENS BEDIENHOERE Telefon Siemens C2
S663A BMW BAVARIA C ELEKTRONIC Radio BMW Professional (C44)
Dodam, że ani telefonu ani takiego radia w tym aucie nie uświadczyłem, kolor mam ROYALBLAU METALLIC i skrzynię manualną oraz bez sprysków reflektorów jak w opisie. Reszta się zgadza. Auto nie jest po jakichś przeżyciach, nie wiem czy ktoś go pomalował po dzwonie czy może to jest jakiś bład w rejestrze wyposażenia :X mam nadzieję że to drugie. Mam zamontowaną instalację gazową Stag 300+, reduktor KME i wtryski Magic Jet, butla w kole 55l.
Auto mam tydzień. Jak dotąd wymieniłem olej i filtr oleju ( jakiś był niepasujący wciśnięty na chama i pogięty), wymieniłem płyn chłodniczy (zalana woda + uszczelniacz, ale jest nowa chłodnica). Do zrobienia jest regulacja zaworów, zaspawanie tylnego tłumika, felgi/opony jakieś ładne i odnowienie lakieru (rdza na dołach drzwi i odpryski). Muszę też nabić klimę, a na razie nie wiem kto to zrobi bo fabrycznie wchodzi czynnik r12 a teraz juz podobno nie wolno tego nabijac, tylko trzeba r134 ;/ jeden z faciow od klimatyzacji mowil mi ze to bedzie koszt około tysiąca złotych bo trzeba wszystkie rurki od klimy wymienić. Bardzo bym prosił o poradę co z tym zrobić. W zawieszeniu do wymiany gumy tylnej belki i łączniki stabilizatora- przód i tył. Przebieg jest 238 tys, ale jak na rocznik 88 to nie bardzo w to wierze :P
Jak tylko będę miał chwilę to wrzucę zdjęcia.
-
słowa otuchy by ci się przydały ale co tu gadać z tego co piszesz - masz trochę gotówki do wydania.. ale wiesz? e32 odwdzięczy ci się bądź pewny.