PW
Wersja do druku
PW
Słuchajcie, a gdy po jakiś miesiącu od zakupu stwierdzimy, że np. silnik bierze olej w nadmiernych ilościach to można to podciągnąć pod wadę ukrytą?
A wiesz jakie sa "normy" zuzycia oleju dopuszczalne przez producentow?? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Ventola
Oj kolego współczuje takiej miny. Auto na 90% pływało skoro masz problemy z elektryką silnika i klimą (tu raczej rozlanie butelki wody w aucie nie miałoby wpływu). Poinformuj ich o twoim zamiarze zgłoszenia za kilka dni sprawy na policję i do sądu. Z reguły pomaga na cwaniaków ;)
Właśnie że ludzie to nie cwaniacy.Jak pisałem małzeństwo po 30 z małym dzieckiem.
Tak się składa, że wiem dlatego użyłem zwrotu "w nadmiernych ilościach", czyli np. litr na 1000 km. Co w takim przypadku, czy podchodzi to pod ukrytą wadę.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
Z tego co wiem to w dużych silnikach litr jest chyba nawet normą :) Większe ilosci to juz widać z tłumika :)Cytat:
No wlasnie widac ze jednak nie wiesz...Cytat:
1,5L na 1000km to jeszcze wg wielu producentow NORMA :faint: wiec o dziwo litr to jeszcze duzo za malo... wiec niewiele wkoralbys nawet przy nowym aucie :( smutne ale niestety prawdziwe.
To chore jakies jest. CZyli według fabryki jak wleję od wymiany do wymiany około 10 litrów!!!!! oleju, to jeszcze jest norma???? Chore i niezrozumiałe dla mnie.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
W moim przypadku chodziło o silnik m52 w 520i, a uszkodzona była prowadnica zaworów.