Cytat:
Zamieszczone przez pocisk7
To nie jest bzdura posiadam e32 1989 z kością pamięci w kostce, licznik doliczył do 299960
wymieniłem na licznik z 1991r czyli z kością pamieci w liczniku,i wszystko jest okey, kilometry oczywiście pozostały z nowego licznika, wczoraj podmieniałem 5 licznkiów, 4 z kością pamieci w liczniku i wszystkie działały tak jak powinno być, podłaczyłem jeden starszy czyli w kośc pamieci w kostce no i oczywiste jest przebieg wyskoczył taki jaki miałem wczesniej czyli 299960, bo odczytał przebieg z mojej kości w kostce. Więc dlaczego uważasz że to co napisałem jest bzdurą, nie wątpie że we wszystkich przypadkach tam może być, ale podłaczenie pięciu liczników daje mi stwierdzenie że to nie jest bzdura!!!
Uważam tak dlatego, że sam wielokrotnie zmieniałem te zegary i dopuki kość pamięci pozostanie we wtyczce to taka podmiana na licznik z kością pamięci w obudowie nie ma sensu.
Pokaż zdjęcia z tej podmiany i foto działających zegarów z dwoma kościami pamięci wpiętymi na raz - jedną w wiązce a drugą w obudowie.
Dalsza dyskusja bez zdjęć nie ma sensu, nawet jeśli napiszesz że codziennie podpinasz 100 liczników.
I jeszcze na koniec:
Cytat:
Zamieszczone przez pocisk7
Gratulacje podmieniając zegary do 730 z 750 nie dziwie się że miałeś problemy z prawidłowym ich działaniem.
Tym zdaniem podłożyłes się na całej linii i dobitnie pokazałeś że nie masz żadnej wiedzy w tym temacie.
Zegary TEGO SAMEGO TYPU czyli z podobnych roczników, da się stosować wymiennie w e32 V12 i R6.
Kolega posiada 735i z zegarami od 750i (wyskalkowane do 280km/h i z bakiem 100L) wszystko działa poprawnie i nie ma najmniejszych problemów. Typ zegarów był dobrany po roczniku i wersji.
Na forum są conajmniej dwa auta z poprawnie działającymi zegarami z 750i i jednostką M30 pod maską schowaj więc swoje gratulacje głęboko.
I naucz się cytować poprawnie.