witam
Wersja do druku
witam
Witam.
witam :)
Bardzo chciałbym wszystkim podziękować za miłe powitanie.
Ostatnio nie zaglądałem tutaj bowiem pochłonęła mnie bez reszty pozostała cześć forum dotycząca eksploatacji i użytkowania e38.
Im więcej czytałem, tym mniej wiedziałem i tak pozostało, dlatego też dobrze, że jest forum, gdzie w razie czego można się spytać o radę.
Moje usilne poszukiwania dzięki wielkiej uprzejmości Sylwków (Sylwek7 i SylwekK - jeszcze raz dziękuję za oględziny i cenne uwagi) zakończyły się sukcesem.
Na podwórku stoi piękna ciemno szara 740D oczywiście w automacie i z całkiem przyjemnym wyposażeniem oraz jak znawcy ocenili w niezłej kondycji jak na swój wiek i przebieg 300k. Może nie do końca zostały spełnione pierwotne założenia, ale wychodząc z założenia, iż jak się nie ma co się lubi, to się lubi co jest..., odpuściłem sobie jasne (bananowe) wnętrze i silnik 3,0 na rzecz szarej skóry i silnika 4,0.
Żeby nie było tak różowo, to oczywiście moje nowe autko wymaga trochę wkładu, aby było w pełni sprawne i gwarantowało pełen komfort jazdy, ale to już pozostawię mechanikom, gdyż ja się na tym całkowicie nie znam.
A teraz kilka wrażeń po pierwszym dniu jazdy:
1) felgi z przodu 19" i opony 235/35 pięknie wyglądają ale nie gwarantują wyśmienitego komfortu na drogach w okolicach stolicy,
2) felgi z tyłu 19" i opony 295/30 również nie,
3) prawe lusterko ma strasznie duże martwe pole, może dlatego że nie jest dzielone, ale cały samochód jadący po prawej stronie staje się w pewnym momencie niewidoczny,
4) nie wiem czemu, ale prawe lusterko cały czas jest niebieskie, a lewe nie,
5) a wogóle to lusterka w tym samochodzie są wyjątkowo małe,
6) czujniki parktronika działają czasem bardzo blisko a czasem trochę dalej, mimo że czyste były, trudno je wyczuć,
7) radio - no właśnie, temat rzeka, nie ma mp3 ale mam nadzieję że uda się to jakoś obejść (kiedyś do Mazdy 6 był taki dodatek z chin, który pozwalał na podpięcie albo Iphona, albo karty pamięci SD, albo zwykłej mp3-ki - może tutaj też się uda), dodatkowo programowanie stacji radiowych - nie jest to rzecz łatwa jak się nie zna ich częstotliwości, a poza tym to nie wszystkie stacje po zapisaniu identyfikują się nazwą tylko pozostaje lokal X, jestem jednak dobrej myśli, iż albo zapamiętam gdzie jaką stacje radiową zapisałem, albo znajdę sposób na ich oznaczenie,
8) oświetlenie - jako że auto wyposażone jest w xenony to przyznam iż wcale nie świecą rewelacyjnie, jakoś tak ciemno było gdy wczoraj w nocy jechałem, natomiast długie mają całkiem niezłą moc ale świecą z żółtą poświatą, nie bardzo mi to odpowiada, no i jeszcze pozycje - żółte, a wszyscy wkoło mają takie ładne białe (nie mówię nawet o ringach).
9) to tak na zakończenie pierwszych wrażeń to dołożę jeszcze to, iż jak się odsunie osłonę szyberdachu to uszczelka trochę przepuszcza powietrze, nie wiem czy to tylko u mnie czy w innych też, ale trochę denerwujące, szczególnie że szyberdach szklany jest.
No i to by było na tyle jeśli chodzi o "negatywne" wrażenia, a teraz trochę pozytywnych:
1) jazda cudowna, nawet na tych kołach co mam,
2) odejście jeszcze lepsze,
3) widok uśmiechniętej żony, której ten model się podobał już od dłuższego czasu - bezcenne.
Reasumując, auto fajne, myślę ze warte swojej ceny, nawet przy założeniu że wymaga jednak trochę wkładu w jego perfekcyjne przygotowanie. Przyznam tez, iż wiele modyfikacji o których tyle się naczytałem na forum jest w planach, ale przede wszystkim bezpieczeństwo i komfort, reszta może poczekać.
Zdjęcia wrzucę jak będę miał możliwość sfotografowania auta nie stojąc pod parasolem.
pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję wszystkim za cenne uwagi i pomoc w wyborze
empr
no no no to dużo wad wychwyciłeś, ja jak pierwszy raz zasiadłem za sterami 7er to nie widziałem ani pół.. ;)
No nie mów że dużo, bo jeszcze zacznę myśleć że dokonałem złego wyboru i jednak W220 powinno być wybrane, albo jakieś inne auto:)
Ad 1 i 2 - mniej więcej masz rację, ale pamiętaj, że S7 wspominał o pewnych mankamentach w zawieszeniu. Naprawa ich na pewno poprawi komfort prowadzenia auta. Poza tym felgi masz śliczne :)Cytat:
Zamieszczone przez empr
Ad 4 - wspominaliśmy, że jeden fotochrom nie działa - stąd różnica w kolorach.
Ad 8 - Czyszczenie reflektorów - podstawowa sprawa poprawiająca widoczność w nocy.
Ad 9 - Z czasem te szklane szyberdachy tak mają.... ;)
Pozdrawiam i życzę bezawaryjnej eksploatacji :)
Witaj,
odnośnie zawieszenia to jak najbardziej wiem i pamiętam Wasze słowa, mając na myśli iż koła nie gwarantują komfortu to nawet nie kwestia dziur tylko fakt, iż tak szerokie koła nie mieszczą się w koleiny.
Ad 4 - wspominaliśmy, że jeden fotochrom nie działa - stąd różnica w kolorach.
A to już wiem czemu różnica w kolorach, a czy da się wymienić wkład lusterka na taki z podziałem? Bo mi ten kąt martwy trochę przeszkadza, dzisiaj o mało a nie miałbym stłuczki, bo nie wiedziałem delikwenta. Tutaj jeszcze wychodzi przyzwyczajenie z jazdy Fordem Expedition, spojrzenie w lusterko - tira nie ma - to kierunek i jazda. W BMW to nie działa.:(
Ad 8 - Czyszczenie reflektorów - podstawowa sprawa poprawiająca widoczność w nocy.
Tego jeszcze nie doczytałem jak to zrobić:)
Ad 9 - Z czasem te szklane szyberdachy tak mają.... ;)
Mam nadzieję, że wymiana uszczelki może pomóc.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Żartujesz? ;)Cytat:
Zamieszczone przez empr
Chyba, że myślałeś o tym modelu, bo za dużo masz gotówki w portfelu, a tutaj miałbyś odpowiednio dużą skarbonkę.
Są wkłady asferyczne, ceny znasz... :faint:
O czyszczeniu reflektorów chyba coś było na forum. Operacja nieskomplikowana.
Co do szyberdachu - wymiana uszczelki na pewno pomoże, pomóc też może weryfikacja regulacji samej szyby.