zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Kiedy wskazówka od temperatury jest w pionie i odkręcę odpowietrznik przy zbiorniczku to nie leci z niego powietrze, a jak tylko temperatura podskoczy i odkręcę odpowietrznik to leci z niego powietrze...
Wersja do druku
zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Kiedy wskazówka od temperatury jest w pionie i odkręcę odpowietrznik przy zbiorniczku to nie leci z niego powietrze, a jak tylko temperatura podskoczy i odkręcę odpowietrznik to leci z niego powietrze...
Z tego co mi mówił sylwek to poprostu plyn paruje wiec tym sie nie przejmuj .Sprawdz czy wisko przy gazowaniu na goracym silniku chodzi musi dawac ostro
sprawdzę to , ale np jak chodzi to mogę je zatrzymać palcem czyli pewnie jest do wymiany...
kiedyś nawet aż z pod maski szumiało jak dodałem gazu, a teraz tego nie ma...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
więc tak po dodaniu gazu kręci się tak samo jak na wolnych obrotach
MOD:Edytuj posty
czyli mowilem wisko padlo na amen kreci sie bo kreci , jedz jutro kup berha albo jakies inne zalezy ile chcesz wydac mysle ze 250zl za porzadne wisko dasz jak chcesz taniej mozna i pewnie tez bedzie chodzic jak glupie .Ja bylem glupi i kupilem uzywke ktora musialem oddac no i auto stoi , ale juz jutro posmigam
mam sklep z częściami i wyrwałem MYLE za 175 zł więc cena chyba dobra. Dzięki za pomoc pozdrawiam !Cytat:
Zamieszczone przez Pietrek
ja sobie wisko zregenerowałem :).na ciepłym silniku go zatrzymałem ręką.Po zabiegu chodzi jak odkurzacz, kosztowało mnie to jakieś 8 zł.
już wisko kupione czeka na wymianę :) pozdro
jak to czeka na wymiane ? przeciez to 5 min z zalozeniem i przyniesieniem narzedzi
mam jeszcze klika rzeczy do zrobienia więc zaprowadziłem ją do warsztatu, a tak na marginesie mechanikiem nie jestem, może i łatwo to wymienić ale jak na czymś się nie znam to się nie zabieram...PozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez Pietrek
-------------------------------------------------------------------------------------------
Witam Panowie. Wisco wymienione ! Nie było tak łatwo jak pisał kolega...
Co się okazało, miałem malutką dziurkę w chłodnicy, ale potraktowałem ją środkiem LIQUI MOLY i jest wszystko w porządku. Mam pytanko...jak odpalę auto to obroty trzymają się przy granicy 1000. Po wrzuceniu na D obroty spadają na ok 550 i znów po przerzuceniu na P mają taką samą wartość czyli 550. Po wyłączeniu i włączeniu silnika obroty znowu są przy granicy 1000. Czy są to normalne objawy ???
MOD:Edytuj posty!