No tak, ale skoro to przepływka to czemu z wypiętą przepływką również dziczeje? Zauważ że te wrażenia z próbnej jazdy były z WYPIĘTĄ przepływką. To mnie zastanawia. Wydaje mi się że po wypięciu powinno być ok. Chyba że się mylę.
Wersja do druku
No tak, ale skoro to przepływka to czemu z wypiętą przepływką również dziczeje? Zauważ że te wrażenia z próbnej jazdy były z WYPIĘTĄ przepływką. To mnie zastanawia. Wydaje mi się że po wypięciu powinno być ok. Chyba że się mylę.
Na wypiętej powinno być ok?No nie wiem :)
Nie porównuje M30 do M62 ale kumpel tak miał że po strzale i z rozwaloną przepływką nie jeździła kompletnie a jak odpiął było o niebo lepiej...
Spróbuj,nic nie stracisz ;)
Panie a katalizator nie jest zapchany? Ja walcze wlasnie z m42 i przyczyna tego, ze sie nie wkrecal przy pelnym dodaniu gazu i inne jeszcze mial ataki byl juz wysrany do granic mozliwosci kat.
Pisałem powyżej że popuszczali katalizatory i niczego to nie zmieniło. Kurcze bo to jest serio dziwne, niewiadomo jak to opisywać. Najlepiej to widać jak się ktoś przejedzie autem. Jeszcze mi taka chodzi po głowie opcja - może świece zalewa, w sumie świec jeszcze nie wymieniałem.
Teraz byłem się przejechać, to na początku miała takie momenty że jak wypruła to żona w szoku była jak dostała z fotela w plecy. A zaś po chwili gaz w podłogę i muli. Wydaje mi się że czasami jak by gubiła cykle. Obroty rosną a moc nie wzrasta (słabiej ciągnie), a zaś za chwile ciągnie normalnie, nawet potrafi przyszarpać. Cały czas mam odpięty przepływomierz.
Mnie Joe też się wydaje że przepływka,wymień i powinien broblem ustąpić,
Tylko czemu po wypięciu przepływki dalej dziczeje? Ja się mogę mylić i mnie poprawcie jak tak ale mi się wydaje (bo miałem tak w M60b30) że po odłączeniu przepływki powinno palić więcej ale iść jak trzeba a tu się tak nie dzieje.
Na razie mam zamiar drapnąć kogoś z M62b44TU i podmienić przepływomierz, jak to pomoże to jesteśmy w domu a jak nie to myślę o świecach a potem to już nie wiem.
ciekawi mnie jak koledzy doradzaja wymianę regulatora na listwie i odsunięcie katalizatorów. Regulator jest na filtrze pod podłoga i na górze nie ma nic więcej (do listwy dochodzi jeden przewód) a katalizatory sa razem z kolektorami wydechowymi. Jak je odsunąć? Odkręcić od głowic?
Napisz Joe czy masz LPG, bo nie wiem :/
Piszesz ze nie masz błędów w DME a podpatrz jeszcze jak wyglądaja adaptacje. Odczytaj jakie są, skasuj adaptacje i wówczas się przejedź. Napisz jak efekty.
Napisz jeszcze czy niedostatki mocy sa na mocno rozgrzanym silniku czy zawsze - od zimnego począwszy.
Świeczki takie jak trzeba? ;)
Racja, filtr jest razem z regulatorem jako całość. Odnośnie odsunięcia (popuszczenia) katalizatorów to mechanik jakoś to popuścił (zasugerowałem mu żeby to zrobili).Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Niema LPG.Cytat:
Nie wiem jak to zrobić.Cytat:
Subiektywnie stwierdzam że przy zagrzanym ale to jest subiektywna opinia.Cytat:
Nie wiem bo nie sprawdzałem/nie wymieniałem.Cytat:
W niedzielę mam zamiar spotkać się z PrzemoS-em, może on wybada coś czego ja nie umiem opisać.
o fiu fiu - jaka wyczerpująca odpowiedź :)
Pozostaje kwestia świec, adaptacji i wpływ temperatury na objawy :)
Świece sprawdzisz albo po prostu wymień. Zdaje się że BKR6EK, ale to sprawdź w katalogu.
Adaptacje sprawdzisz albo INPĄ albo DISem, nie wiem co masz pod ręką. w INPIe jest mixture adaptation (ja musiałbym zobaczyć do z pamięci nie wiem - Sylwekk zna INPĘ na pamięć ;) ) w DIS jest to w funkcjach serwisowych i w samym sterowniku. Kasowanie błędów to nie kasowanie adaptacji. Pamiętaj o tym :)
Z temperatura wiążę awarię (brak sygnałów) z czujnika położenia wałka. Co prawda powinno pokazać błąd, ale życie uczy e nie zawsze tak jest. To bym zrobił na końcu
Wyczerpująca, bo temat raczej dla mnie istotny :D.
Dobra, mam kolegę z DIS-em w Katowicach, muszę z nim pogadać jutro. Zobaczymy co wyjdzie.
Sylwku, a uszkodzony przepływomierz wykluczasz?
I jak to jest w końcu z tym odpiętym przepływomierzem?