he he he! dlatego trzeba sprawic zeby to dzialalo na tip top :D , jak nie bede sobie znow mogl z tym poradzic to sie odezwe, a narazie serdeczne dzieki :hug: milej niedzieli...
Wersja do druku
he he he! dlatego trzeba sprawic zeby to dzialalo na tip top :D , jak nie bede sobie znow mogl z tym poradzic to sie odezwe, a narazie serdeczne dzieki :hug: milej niedzieli...
Jeżeli jest za niskie napięcie to Webasto sie nie uruchomi.Cytat:
Zamieszczone przez Mięsny730 e38
A i jeszcze po takim pełnym działaniu na końcu włącza sie przewietrzanie (schładzanie) nagrzewnicy wewnątrz urzadzenia i to tylko prawdopodobnie działa u ciebie.
Cytat:
Zamieszczone przez AdamBMW
U mnie Webasto (w tej pelnej opcji) wlacza sie na 1-2minuty, potem slychac juz tylko wiatraki.
Zauwazylem, ze mam zapowietrzony uklad chlodzenia, czy to moze tez byc powodem nieprawidlowego dzialania Webasto?
Czy jesteś pewny że Webasto załącza sie prawidłowo tzn. że ogrzewa płyn.Cytat:
U mnie Webasto (w tej pelnej opcji) wlacza sie na 1-2minuty, potem slychac juz tylko wiatraki.
Zauwazylem, ze mam zapowietrzony uklad chlodzenia, czy to moze tez byc powodem nieprawidlowego dzialania Webasto?
Bo tak jak u kolegi Mięsny730 e38 załączało się samo przewietrzanie.
Sprawdż czy z tłumika Webasto wydobywają się gorące spaliny czy zimne powietrze.
Musze sprawdzic :)
Dzieki kolego, dodales mi nadziei, ze jednak uda sie to naprawic.
Dzwonilem i do serwisu Webasto i BMW i powiedzieli, ze bedzie duuuzy problem...
Pomijam juz koszty, ktorych chetnie unikne :)
Panowie, jeszcze raz prosba na temat uruchomienia webasto. Juz wiem ze mi dziala bo je uruchomilem, nie wiem tylko jak nastawic sobie np na rano. Co nie ustawie to mi sie uruchamia zaraz po wyjsciu z menu lub wyjeciu kluczyka. Mogl by mi ktos powiedziec krok po kroku jak sie to robi. Z gory dzieki i sorki moze za glupie troche pytania...
Juz doszedlem co i jak thx :)
Wchodzisz w menu "aux vent./heating", ustawiasz czas na timerze np. 7:00 jak jest zatwierdzony to wychodzisz z menu i nic więcej nie wciskasz bo jak naciśniesz jeszcze na "aux heating" to odpali się odrazu. On sam rozróżni czy ma włączyć "heating" czy "ventilation" jest to uzależnione od temperatury zewnętrznej.
Pierwszy timer ustawia czas pierwszego włączenia, a drugi drugiego włączenia. Sam się wyłączy po 30 min. lub po osiągnięciu odpowiedniej temperatury silnika.
DZIEKI!!! Teraz juz wszystko wiem :) Bardzo duzo mi wyjasniles :) Jeszcze raz THX :D
koledzy a u mni jest dziwna sprawa mianowicie taka ze leci ciepłe powietrze ale nie nagrzewa mi płynu chłodzacego co to może być albo ja nie umnie tego ustawić BMW e38 740i rok 94
Witam ostatnio zacząłem sie bawić webasto lecz co się okazuje, webasta ni słychać tylko wiatraki które ciagnam powietrze do kabiny i leci cały czas ziomno co tu zrobić panowie ?