Tego nie wiedziałem, że w tdsie się takie cuda dzieją - można silnik załatwić na cacy :faint:
Wersja do druku
Tego nie wiedziałem, że w tdsie się takie cuda dzieją - można silnik załatwić na cacy :faint:
szukałem właśnie pomp hepu i zauważyłem ze do m60 211km jest oznaczenie p453 a do m60 218 p454 i różnią się cena jest oprócz tego jakaś różnica ?
naszedł czas wymiany pompy czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić żeby nic nie zepsuć mój silnik to m60b30 z 94r. pompę będę kupował raczej hepu bo wypowiedzieliście się o niej w miarę pozytywnie tylko ciągle nie wiem czy jest różnicą miedzy silnikiem który ma 211km i 218km z góry dzięki za odpowiedzi.
Masz kupić pompę do e38 ( także e32 i e34) z silnikiem M60 - reszta Cie nie interesuje.
Zmiana - spuszczasz płyn z chłodnicy , spuszczasz płyn z głowic ( ale niekoniecznie - możesz nie spuszczać - płyn wypłynie jak ściągniesz pompę - tylko podstaw dużą miskę ;) ), odkręcasz visco, ściągasz przewody z pompy, wyjmujesz chłodnicę - odkręcasz i zmieniasz pompę.
Jak to co napisałem nic Ci nie mówi, to lepiej się za to nie bierz :D
myślę ze sobie poradzę, a gdzie znajdę tanio pompy ? hepu najtaniej znalazłem za 450 i grafa za 366 to dobre ceny ?
W Inter Carsie mają THERMOTEC D1B022TT za 260zł (cena bez zniżek; ze zniżkami ok 200zł).
a ten THERMOTEC jest jakiś solidny ?
Cytat:
Zamieszczone przez su111
> Pewnie jakiś twór Inter Carsu ;(
Pewnie tak - a w środku pewnie inna firma - więc warto zamówić i zobaczyć, co będzie w pudełku, bo może np. hepu :P
a Graf to chińczyk czy niemiec i jak z jego awaryjnością ?