Wiem, ze kotlet ale akurat potrzebne info. Tez szukam baku tego wiekszego. Mozesz napisac ile Tobie miesci ten bak?
Wersja do druku
Wiem, ze kotlet ale akurat potrzebne info. Tez szukam baku tego wiekszego. Mozesz napisac ile Tobie miesci ten bak?
Wg. katalogu bak ma 102l, realnie wejdzie tyle na ile będziesz miał pusty. ale 98-100 wejdzie przy prawie pustym.
W e38 mam ten bak o pojemnosci 85l i nalalem 87l. Myslalem, ze moze do tego 95l tez wchodzi z 2l wiecej. Dzieki za odp
To elementrane: zawieszenie LAD jest w aucie do przenoszenia cięższego baku, a nie na odwrót.
Producent nie umieszcza w aucie większego baku "po to by mogło ono mieć zawieszenie Nivo" - bo nie ma to sensu.
Producent umieszcza w aucie większy bak i w konsekwencji tego wyposaża auto także w zawieszenie Nivo, umożliwiające samopoziomowanie dociążonego tyłu, dla bezpieczeństwa i komfortu.
Większy bak był przeznaczony dla wersji Lang na większość rynków, był też standardem dla 750i/750iLze względu na chęć utrzymania rozsądnego zasięgu tych aut na jednym baku. Tego samego oczekuje się od wersji przedłużanych.
W konsekwencji auta te mają Nivo.
Twierdzenie że wielkość zbiornika zależy od zawieszenia jest głupie, to zawieszenie jest dla zbiornika a nie zbiornik dla zawieszenia.
Mam w domu drugą sztukę z niwo ale w wersji krótkiej i jest tam właśnie większy bak. 735ia
Zawsze możecie zamontować LPG z butlą 100l w bagaju. Sumarycznie (pb+lpg) będziecie mieli niezły zasięg :D
Zawsze można jeszcze sobie zamontować w bagażniku butlę niby na gaz a lać tam paliwo...tylko wszystko musi być dobrze przemyślane i przede wszystkim bezpieczne.
Panowie do mojej 740i 95r wlewam 105 litrów benzyny jest to wersja krótka i posiada nivo. Tak że myślę że każdy upcha 100L tylko trzeba od 90L lać powoli zeby zbiornik sie odpowietrzał, jeszcze jedno nie podnoście na lewarku to niema sensu tyle samo wchodzi sprawdzone bo sam latam na Rosje auto musi zarabiać na siebie:P
http://bmwfans.info/parts/catalog/E3...ank_fuel_feed/
pozycja nr.23, fajna sprawa
fajna choć niedostępna