-
Najlepszy zestaw będzie taki, który się nie pognie ;) A tak poważnie to wątek o hamulcach jest duuużo dłuższy niż olejowy więc o czymś to świadczy - że racja jest jak dupa, każdy ma swoją ;) Co byś nie wybrał to na forum zawsze się znajdzie ktoś kto pogiął taki komplet. Nawet OEM :) Także bierz takie gdzie mechanik ma najlepsze układy z hurtownią/producentem, że zwrócą zestaw jak się okaże trefny.
-
Ja założyłem 2 lata temu na tył Mikode GT, tą nacinana i nawiercaną plus klocki Mikoda (producent inny ale dedykowane do tych tarcz). I przez 2 lata nie było najmniejszych problemów. Jak przód będzie do wymiany, z całym przekonaniem również kupie Mikode GT... - PS. nie zdarzyło mi się hamować na autostradzie z 200kmh do zera... wiec nie wiem czy by się powyginały, ale z rozmowy z konsultantem tej firmy dowiedziałem się że przed etapem nawiercania i nacinania są dodatkowo sprawdzane by wyeliminować bicia.
-
U mnie Zimmermann Sport zwichrował po 4.000km. Do tego bardzo słabo hamował i zostawił na piaście farbę, którą przy każdym demontażu tarczy trzeba było czyścić, bo wywoływało bicie.
Textar padł też, chociaż same tarcze o niebo lepsze od Zimmermann.
Oryginał zrobił dopiero robotę i dał radę do sprzedaży. W międzyczasie zwichrował Zimmermann na tyle.
Teraz w innych dwóch autach zanotowałem TRW i jak do tej pory działa bez zarzutu.
Na próbę kupiłem klocki EBC. Pierdzą trochę, także średnio. Nie brudzą za to tak felgi, jak Zimmermann, który klocki akurat robi całkiem niezłe.