Wszystko pasi ,po co koszty jak można ładniej wyszukać ,a jest tego na pęczki,narazie
Wersja do druku
Wszystko pasi ,po co koszty jak można ładniej wyszukać ,a jest tego na pęczki,narazie
Zapytaj Aurel-a widział auto i widział jak jest zrobione.Cytat:
Zamieszczone przez Rezor-151
U mnie i niego w profilu jest czarne e34 i właśnie ten samochód był malowany
Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
to w końcu chodzi o bazę czy lakier bezbarwny?Najlepiej to starą powłokę zmatować papierem wodnym o ile nie ma wgnieceń,rdzy itp i prysnąć bezbarwnym ;).
Chociaż jeden człowiek myśli racjonalnie...1L bazy daje 2L ze wszystkim...(utwardzacz itd)
pozdr MCGUMA
Mi ostatnio kumpel malował VW LT podwyższany i raz przedłużony i 3.5L mu wyszło a auto wylane i domalowane wszędzie.Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Chyba nie chcecie powiedzieć, że na pomalowanie całej E34 bez dachu wystarczy 1 litr lakieru (choćby tylko bazy) a i jeszcze zostanie :hah:
No lakiermaystrowi jakiemu dałem auto wyszło troszkę więcej ale i tak dostał za pracę jak za litr lakieru :x
A ile kosztuje litr dobrego lakieru? Jakie lakiery są dobre a jakie nie? Proszę o firmę, przykład.Cytat:
Zamieszczone przez siudema
W mojej E32 gość malował maskę 3 lata temu to niestety po tej zimie odpadł lakier lekko na krawędziach do podkładu (auto cały czas na polu). Dodam że maska nie miała rdzy ani szpachli - była jak najbardziej OK.
Mi się wydaje że jednak bardzo trudno pomalować tak żeby nie dało się poznać że malowane i niestety malowanie auta to w perspektywie paru lat jest dobre... ale jak robimy auto na jakiś zabytek i ma starczyć na długo to chyba lepiej poszukać idealnej karoserii - wiem bardzo trudno. BTW. czy ktoś ma na forum blacharsko idealne E32? Takie jak z fabryki?
Pozdrawiam
Słowik miał ori lakier w E32 ale sprzedał auto :/Cytat:
Zamieszczone przez Michael7
Hej, przerabiałem temat zmiany koloru 2 lata temu w taki sposób jak koledzy pisali - oddajesz rozebrane autko, a przy okazji pare dziurek połatasz ;) (koszt malowania wraz z lakierem ok 3500) - ściągałem lakier z dojczlandu, poszło ok. 3,5l na e32. Malowałem wszystkie elementy (lustra, klamki, listwy, zderzaki itp) - efekt PIORUN dopóki jakiś bandzwol mnie nie przyhaczył na parkingu i ... :@#:@#:@#!! Z perspektywy czasu myslę, że dobrym nawykiem po takiej operacji jest folia ochronna na lakier - wystarczy folia "suszarka" trochę poczytać i pooglądać filmów na youtube a żaden pacan Cie nie przytrze tak jak moją ślicznotę... Pozdr@!