Ciezko znalesc taka opcje ...
W E38 zazwyczaj przy akupie klient wybieral co chcial
Wersja do druku
Ciezko znalesc taka opcje ...
W E38 zazwyczaj przy akupie klient wybieral co chcial
a bylo w czym wybierac oj bylo
Z tego co wiem jest to mechanizm elektro-hydrauliczny jest z prawej strony w bagażniku, pompa hydrauliczna która w momencie podnoszenia klapy wtłacza olej w siłownik a jak opuszcza wyciąga go, mechanizm dociągania klapy zostaje ten sam, pewnie inżynierowie z BMW zadbali jeszcze o jakiś sterownik elektroniczny żeby to wszystko zsynchronizować jednym przyciskiem na kluczyku. :roll:
Ja już mam plan w co doposażyć moją Bertę :mrgreen:
Taka opcja była też w nowej hondzie accord-- dopłata 11 Tpln :mrgreen:
No i co z tego że była > ! :mrgreen: !
To obrazuje ile taki bajer kosztuje. :mrgreen: ( nawet rym mi wyszedł )Cytat:
Zamieszczone przez olejus
czujesz ze rymujesz :-DCytat:
Zamieszczone przez EVAN CORTEZ
Sklejaj dobry rym na nasz temat :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez marcin1069
A propos klapy - może mnie ktoś oświeci... ;)
U mnie jest tak, że jak nacisnę przycisk otwierania odskakuje trochę i mogę sobie podnieść. Czyli rozumiem że tak jak u Was (za wyjątkiem Kronosa).
Zastanawia mnie jednak zamykanie. Jak puszczam klapę z normalnego otwarcia (czyli ok. 90°), spada z dość twardym walnięciem. Dopiero jak sam sobie zamknę do jakichś 45° i puszczę z tego kąta, to jest ok - miękko ląduje i się dociąga.
Nie wydaje mi się żeby tak miało być w swego czasu topowym modelu BMW... :roll: Słyszałem, że czasem niski poziom płynu hydraulicznego powoduje nieprawidłowe działanie mechanizmu dociągania.
A może się mylę i tak to właśnie ma pracować?
Troszke mylisz pojęcia. Płyn hydrauliczny jest w autach z hydraulicznym podnoszeniem klapy tzn-przyciskasz przycisk na kluczyku-fiik i klapa jest otwarta na oścież. Przyciskasz i klapa się sama zamyka. To co Ty masz to zwykłe dociaganie klapy. A zamykać najlepiej tak że kladziesz klape i dociskasz ręką a nie spuszczasz z jakiejś tam wysokości. Ja tak robie ;)Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000