Mnie malo szlag nie trafił gdy uruchomiłem tą opcję..... A tak niewinnie się nazywa .... "MEMO". BAAAAAAAAArdzo intuicyjne hehehehe
Wersja do druku
Mnie malo szlag nie trafił gdy uruchomiłem tą opcję..... A tak niewinnie się nazywa .... "MEMO". BAAAAAAAAArdzo intuicyjne hehehehe
A to tak mi pika co jakis czas. Ja nie mogę normalnie, do szalu mnie doprowadza te pikanie. Jutro se rano to wyłącze.
Ja to wyłączyłem chyba przy zmianie z US na EU w navi. Trochę mnie to wkurzało i rozpraszało :)
Fajnie byłoby gdyby zamiast pikania gadał polskim głosem :)
ja mam to wlaczone przydaje sie
pik pik pik :D
pik pik pik :D[/QUOTE]
mi bardzo, szczególnie w trasach z lub do polski;))
Nie wiem czy juz ktoś wspominał. Kiedyś widziałem film o e38 dawno dawno temu. I taki bajer mi sie teraz przypomniał. Jeżeli macie fotel z pamiecią to można przypisać ustawienie fotela do każdego z pilotów. U mnie niestety nie ma el. foteli wiec nie wiem dokładnie jak to sie robi. Ale kiedyś mi powiedział koleś że pilot sam się konfiguruje z fotelem.
A wiecie że ASC da się wyłączyć tylko częściowo ? Przytrzymując przycisk dłużej wyłączamy w ASC funkcję ograniczania mocy na kołach, tym samym ASC wykorzystuje tylko ABS (dohamowuje koło). Tak wyczytałem przynajmniej, może mnie ktoś poprawi :)
Nie możliwe z tym ASC - przynajmniej u mnie. ASC działa na przepustnicy dławiącej dolot, zamykanej w momencie różnicy prędkości kół. Czujniki ABS są wykorzystywane do wykrycia zbyt szybko obracającego się koła napędzanego względem koła bez napędu. Koła nie są przychamowywane. Ot cała filozofia :D
ASC od 95 czy 97 przyhamowują koła z tyłu. Jak jedno się obraca a drugie stoi to system oprócz dławienia silnika przyhamowuje to koło co się szybciej obraca. Dzięki temu to koło co ma więcej przyczepności ciągnie.
Było coś takiego z przytrzymaniem guzika dłużej ale nie wiem czy to nie tyczy się aut z dsc.