Siema , rozprowadza ktoś nadal ten olej do hydrauliki klapy? Standardowo i u mnie można by dolać kapkę. Klapa chodzi idealnie ale poziom jest poniżej znacznika. W aso cena 150zł trochę sporo sobie życzą za taką pierdołę
Wersja do druku
Siema , rozprowadza ktoś nadal ten olej do hydrauliki klapy? Standardowo i u mnie można by dolać kapkę. Klapa chodzi idealnie ale poziom jest poniżej znacznika. W aso cena 150zł trochę sporo sobie życzą za taką pierdołę
Jeszcze niestety nie miałem okazji zabrać się za moją usterkę. Jednak dziś zauważyłem po otworzeniu klapy z konieczności i próbie jej zamknięcia, pompa załączyła się i klapa delikatnie poszła w dół i koniec. Przy kolejnym razie pomagając jej poszła w dół. Już trochę tego nie rozumiem co jest nie tak :ohwell:
W między czasie cena 'zestawu naprawczego' w aso wzrosla ze 150 do 192 zl :bounce: za 250ml.. w tym dają jeszcze parę podkładek, które w produkcji kosztują ze 30 gr. Olewam ich, ściągam właśnie z Czech puszke 1l Aeroshell fluid 41 , czyli dokładnie to samo za normalną cenę. Pewnie zostanie mi sporo po dolewce, jakby było zapotrzebowanie to oczywiście mogę się podzielić. Zastanawiam się nad wymianą całości oleju w układzie a nie tylko dolewka, wie ktoś może jak tego dokonać by wymienić cały płyn?
Pzdr
Posiada ktoś na sprzedaż zawias lewy do hydroklapy??
Dziś rozebrałem moduł klapy, sprawdziłem przekaźniki i działają. Użyłem sprayu do styków we wtyczce i niestety nadal nie chce mi się klapa zamknąć. Jeszcze zostanie mi ponowne podłączenie do kompa. Może macie jakieś inne pomysły?
Powiedzcie mi czy jest różnica w modułach HKM klapy? Czy obojętnie od numeru katalogowego będzie pasował do auta?
Mam problem z moją klapą. Parę dni temu rozładował mi się akumulator do zera i musiałem otworzyć bagażnik manualnie kluczykiem. Teraz klapa nie chce się dociągać, nie wiem jak inaczej mogę ją zamknąć. Kluczykiem wygląda na to że się nie zamyka. Otwieranie i zamykanie automatyczne działa. Ktoś wie co mogło się stać z dociąganiem?
Problem rozwiązany. Nie potrafię dokładnie stwierdzić jak to się stało, ale zacząłem kombinować kluczykiem w zamku bagażnika, później zauważyłem że zamek od klapy stoi w miejscu więc wcisnąłem go palcem tak żeby był zamknięty. Następnie otworzyłem klapę znów kluczykiem, otworzyłem bagażnik, opuściłem i klapa sama się dociągneła. Jednym słowem - kombinacja, ale się udało :P
Witam a czy ktoś mógłby wrzucić zdjęcie tego punktu do którego należy uzupełnić olej?