Samo E32 wytrzyma, M60B40 też wytrzyma, gorzej z 5HP30, które pewnie serwisu nie widziało i najlepsze swoje Nm ma już za sobą ;) :P
Wersja do druku
Samo E32 wytrzyma, M60B40 też wytrzyma, gorzej z 5HP30, które pewnie serwisu nie widziało i najlepsze swoje Nm ma już za sobą ;) :P
witam, mam pytanie czy uszczelka drzwi ta co idzie do nadwozia,jest zamienna stronami ,tzn czy bedzie pasowac od pasazera na strone kierowcy?
Tak
(10 znaków)
dzieki za odpowiedz.
Od takich pierdołowatych pytań jest temat SZYBKIE PYTANIE - SZYBKA ODPOWIEDŹ (dlatego przeniosłem).
Dziś chcę wymienić palec, kopułkę i przewody, bo świece już wymieniłem. Jakieś niespodzianki mnie czekają odnośnie palca i kopułki? Kupiłem firmy beru, mam jeszcze oryginał w silniku. M30B30
Jedyny problem mozesz miec z idkreceniem śrub które to trzymaja. Nie pomyl kolejnosci podłączenia kabli na kopolce
ok, nowa kopulka ma numery na gniazdach to sobie zrobilem sciage. A jak juz zdejme kopulke to jak zablokowac palec aby odkrecic sruby?
Tam jest taka średnica rozstawu tych śrub ze bez blokowania powinny sie odkrecic
wymiana udana, poprzedni wlasciciel lub jego mechanik przeciągnął gniazda imbusów od śrub palca, więc trochę się zeszło ;)
Mam takie pytanie amortyzatory ze sprężynami obniżającymi przód i tył z e34 sedan bedą pasowały do e32 M30?
Przednie bedą pasować, tylne amortyzatory juz nie.
A czemu niby tylne nie
Mam pytanie o drobnostkę, czy osłona chłodnicy wentylatora w aucie e38 przedlifotwym i poliftowym jest taka sama? Czy rodzaj silnika ma znaczenie. Wydaje mi się, że raczej nie ma różnicy ale nie chcę kupić sobie zbędnej częsci.
Panowie potrzebuje porady od użytkowników którzy przerabiali tylna listwę zderzaka na przednią listwę USA e38, gdzieś czytalem o takich magikach u nas na forum :-)
Ja mam znów pytanie :-) podczas dzisiejszego demnotażu osłony silnika zauważyłem, że cieknie mi wąż od wspomagania, dokładnie ten wąż który idzie od zbiorniczka wyrównawczego (chyba od niego bo dokładnie nie widać) i wchodzi do pompy, co mnie zdziwiło to że przy pompie wchodzi na kruciec i na wężu jest opaska zaciskowa, która wygląda na oryginalną (ale już luźną). Mam pytanie dwa pytania:
1) Czy u was też tak to wygląda, posiłkowałem się RealOEM ale tam jakoś to zupełnie inaczej wygląda i nigdzie tam nie widzę opaski zaciskowej, jutro chciałbym to naprawić spuszczając płyn i założył bym tam opaskę SGB.
2) Jaki w końcu dać olej Dextron II czy III na forum jednoznaczej odpowiedzi nie znalazłem bo w różnych tematach różnie ludzie piszą?
co do amorów mi właśnie chodziło konkretniej o przednie czy spasuja bo tyły sa takie same niczym sie nie różnia
Czy w m60 wtyczkę od przeplywomierza zdejmuję się tak samo jak w m62 czy trzeba ją odkręcić ??
Witam, mam zamiar wlozyc kanape tylna elektryczna z przesuwaniem siedzisk, i elektrycznymi zaglowkami, i wyczytalem ze trzeba modul zaglowkow miec do kompletu,Jaki to jest modul badz jak to wyglada? cos takiego? http://allegro.pl/modul-sterownik-za...991775859.html Podobno jest cos o tym w instrukcjach ale ten link nie dziala http://www.verizon.net/central/mysite/index.html
We własnym zakresie chcę wymienić amortyzatory przednie w e38.
Czy po demontażu łącznika stabilizatora oraz trzech górnych nakrętek na kielichu, cała kolumna wraz ze zwrotnicą bezczynnie opadnie w dół i będzie możliwość bezproblemowego odkręcenia amortyzatora ?
Nie jeszcze wahacze musisz odkręcić dopiero wtedy będziesz mógł xdemontowac cała kolumnę oczywiście zanim odkręcić główna nakrętka od amorka użyj ścieków do sprężyn chyba że żeby Ci nie potrzebne
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Oczywiście, jestem w posiadaniu ściągaczy. Miałem nadzieje, że nie będę musiał ruszać tych nieszczęsnych wahaczy i wystarczy dobrze nacisnąć na piasty w dół.
Mam do Was wielka prośbę aby wszelkie pytania techniczne zakładać w odpowiednich działach technicznych z odpowiednim tytułem.
Nawet jeżeli są to proste pytania i problemy.
Tylko wtedy takie tematy zostaną przez innych znalezione i prawidłowo zindeksowane przez wyszukiwarki a do tego na forum zostanie utrzymany porządek.
W tym momencie ten dział posiada 95 stron i znalezienie czegokolwiek sensownego jest prawie niemożliwe.
Proszę o zastosowanie się do tych wytycznych i nie pisanie więcej w tym dziale - za jakiś czas zostanie on zamknięty.
Mam pytanko, czy pompa paliwa od przedlifta pasuje do polifta (e38)?? Bo roznica w cenie jest duza, a sprzedawca sie zapiera ze to jest to samo... Wole spytac przed kupnem bo juz jej nie zwroce jak wleci do baku :P
http://allegro.pl/tarcze-sportowe-at...tml#tabsAnchor
Czy np. te tarcze będą pasowac do e32 m60b40? Bo na aukcji jest napisane że do 730 pasuje. Wymiary ma te same.
No wlasnie, a szukałem i na Allegro niby jest napisane, ze do 740 ale grubość maja właśnie 22m. Czyli musze szukać o grubości 28mm.
Mam pytanie o czujniki cofania do mojego auta. Według realoem mam czujniki o oznaczeniu 66216902182. Czy szukając na wymianę czujnika musi on być o takim samym oznaczeniu czy może być obojętnie jaki byle był poliftowy na trzy piny?
Oznaczenie części jest takie samo. W załączniku masz zdjęcie oryginału i zamiennika którego zamontowałem.
http://pics.tinypic.pl/i/00779/k5m5sisexugm_t.jpg
Moze ktoś wie i może mi podrzucić jak wygląda droga z wro lub z Legnicy do Zielonej Góry? Jest to droga krajowa czy jest jakaś expresowa?
Nieważne jak sie nazywa. Droga jest odnowiona i bardzo dobra, miejscami 2 jezdniowa w każda stronę.
Tylko są już dość mocno zaawansowane prace nad budową S3 i należy spodziewać się przewężeń i zakorkowań, zwłaszcza na odcinku Nowe Miasteczko - Sulechów (jechałem tamtędy miesiąc temu).
Jest ktoś na forum lub jest jakaś firma, która potrafi zrobić/dorobić rozpórkę do e32 m60? :)
Edit:
Panowie spotkał sie ktoś ze sprzedającym z Allegro o nicku:SalamonSport.
Gosciu to Wiktor Salamon, rzekomo prowadzi sklep z butami na Allegro.
Kup rozpórkę od V12, bo pasuje.