olej 35 zł litr taki jak do nivo lej pod korek i będzie ok ja to przerabiam cały czas
Wersja do druku
olej 35 zł litr taki jak do nivo lej pod korek i będzie ok ja to przerabiam cały czas
Dzięki za odpowiedź, ale jakbym chciał szukać części w ASO to jaki to numer części bo nie mogę znaleźć.
stosuj olej jaki trzeba, supermen sprzedaje i ma aukcje na allegro, co do poziomu to nie pod korek tylko na zbiorniczku masz zaznaczenie jaki powinien być stan przy otwartej klapie ( chyba kwadracik z czetrema strzałkami). Jeżeli chodzi o czujnik położenia klapy to jest rozbieralny i filozofii w nim nie ma, można go przeczyścić bez problemu choć wątpie żeby on uległ uszkodzeniu (chyba że auto po wypadku)
Strona dobrze znana, a tutaj link dotyczący pompy hydraulicznej klapy
http://www.meeknet.co.uk/E38/E38_Hyd..._Boot_Info.pdf
Dodam jeszcze, że warto położyć latareczkę pod ten plastikowy zbiorniczek w klapie, wtedy ładnie widać czy poziom jest do wyznaczonego miejsca.
Temat lania czegokolwiek w ten zbiorniczek był już nie raz omawiany... ta klapa pójdzie pewnie i na soku z kartonika. Pytanie jak długo...
Czemu nikt nie próbuje lać do baku denaturatu, nafty, spirytusu albo paliwa do samolotów które jest tańsze? A może do common raila lejcie przepalony olej od frytek? Efekt taki sam jak lanie byle czego do klapy. A olej CHF11S o którym wspomniał Strema81 nadaje się tylko do układu wspomagania w aucie z nivo. I żeby czasami nikomu nie przyszło do głowy lać do nivo zwykłego ATF a do klapy CHF11S :frusty:
Dodam tylko ,że czasem przy zamykaniu klapy potrafi sie ona zawiesić w pewnym położeniu i jak pisali moi przedmówcy wina jest po stronie czujnika położenia klapy wystarczy czaasem otwartą ręką puknąć w obudowe zaraz przy czerowonym przycisku i już wszystko działa poprawnie :) czujnik widocznie czaasem sie wiesza...
witam czy ktos mi powie gdzie mam podlaczyc kabelek bialo czerwony w zolte ciapki ?
wychodzi z hkm i idzie do gm ale nie wiem do jakiego pinu, ktos napisal ze nr 10 ale ja mam juz tam cos podpiete
Edytuj posty!
Inne pytanie o hydroklape, kupiłem e38 w którym bagażnik nie chciał się sam podnieść ani zamknąć, trzeba było użyć dużo siły. Kupiłem ori olej w ASO, wlałem całą butelkę. Klapa już się podnosi jednak trzeba jej na prawdę nie wiele pomóc na początku, bo inaczej sama nie pójdzie do góry. W dół schodzi sama ale przy samym końcu za bardzo uderza.
Co może być przyczyną? Słaby podnośnik klapy (ten po prawej stronie) ?
............