Niestety, taki mamy klimat. Temu chociarz chcę połączyć nieprzyjemne z jakoś pożytecznym i dobrać w miarę fajny nr.
Wersja do druku
Niestety, taki mamy klimat. Temu chociarz chcę połączyć nieprzyjemne z jakoś pożytecznym i dobrać w miarę fajny nr.
Ja z kolei jeszcze nie rejestruje na siebie, gadałem z gościem ze starostwa i sam nie był wstanie stwierdzić w jakiej formie te przepisy wejdą, niby są 3 warianty . Jedni mówią że dotyczyć ma to aut kupionych tylko po 1.01.2020,nie wiem czy to prawda ale po nowym roku się okaże.
Link:
https://sprm.org.pl/aktualnosci/ryne...ejsze-pytania/
Z tego co napisane jest w tym artykule, sprawa mnie nie dotyczy. Zostaje więc jak jest. Olewam temat, najwyżej będę pisał pisma wyjaśniające :P
Ja wiem, że to ma dotyczyć samochodów sprowadzonych i rejestrowanych w Polsce po raz pierwszy.
Druga sprawa - nie masz przymusu przerejestrowywania samochodu jeśli dalej jesteś jego właścicielem, dopiero jak skończą się miejsca w dowodzie to już powinieneś wg aktualnych danych to zrobić.
Po trzecie - na tablice BI 735IA nie czekaj, bo "I" jako litera (oprócz wyróżnika województwa) nie występuje, bo jest duże prawdopodobieństwo pomylenia z cyfrą "1". Tak samo jest z literą "B", "O", itp.
To też się nie uda, bo w indywidualnych musi być minimum 3 znaki, z czego maksymalnie dwa ostatnie mogą być cyfrą.
Witam. Podepnę się pod temat, też chciałem wyrobić nr indywidualne typu B0 750IA ale jest to nie możliwe ponieważ mogą być tylko dwie cyfry w pięciopolowym miejscu po wyznaczniku województwa, a taki przykładowy nr B0 E38IA mi nie pasuje.
B0 75oia .
Koledzy, wyprowadzę was z błędu. W mieście białystok, wszystkie auta są na BI. I to jest faktem od lat, a nie że ja taki kolejny wyróżnik bym chciał. Okolice są BIA (odczytywane jako Białystok i akalice :D :) Także literki i są.
Jakbyś dokładnie przeczytał, to byś tego postu nie napisał ;)
Czyli reasumując: w wyróżniku województwa, konkretnego miasta lub powiatu mogą być stosowane dowolne litery alfabetu ( bez polskich znaków oczywiście), ale to co jest za nim, jest już obarczone pewnymi zasadami, stąd "735IA" być nie może i nie będzie ;)
ok, winny :)