-
Technics: w ASO stwierdzili po przeglądzie zawiasu, ze wystarczy tuleje, to tak tez przy okazji zlecilem w Kaliszu. W środę mam wizytę w ASO (kolejny bubel w e65 - cieknacy cylinder od hydrauliki klapy nie wytrzymał 2 lat, gwarancja), to beda sprawdzać co stuka, moze sie nie zabije przez weekend ;))
Czujnik poziomu oleju działał, po wizycie w Kaliszu/wymiana oleju przestał działać. Cóż, zbiegi okoliczności sie zdarzają ;)))
-
Marcin7 gdzie jest bagnet w poliftowej siódemce? Bo ja go u siebie nie widzę.
-
Jak otworzysz maskę to na końcu obudowy silnika po prawej stronie. Koniec bagnetu jest bez oczka - jest taki okrągły grzybek :D
-
Zgadza się, od strony podszybia - łapiesz za taki plastik w kształcie sześciokąta czy czegoś podobnego - wymyślili...
-
Pytanie do tych co robili uszczelniacze - czy po tygodniu/dwóch polecono wam ponownie zmienić olej?
-
Ja olej zmieniałem zaraz przed wymiana uszczelniaczy-tj. jakiś niecały 1tys km i po samej operacji ich wymiany zostawiłem go na przeszło rok aż do niedawna kiedy silnik zalałem Liqui-moly. Euro_tuned z tego co pamiętam miałeś robione coś więcej jak wymiana samych uszczelniaczy i to ze zrzucaniem głowic więc może to ma jakiś wpływ ..Może Twój stary olej był już tak nieciekawie wyglądający (kidyś pisałeś że lałeś tam co popadnie ;) ) i stwierdzili że nowy trzeba będzie szybciej zlać ;)
-
Nikt mi nic nie mówił o ponownej zmianie oleju.
-
A czy w poliftach nie było tylko info na monitorze o ilości oleju a samego bagnetu nie było wcale??
-
Nie sprawdzałem jeszcze u siebie ale u zbijara w 750Li widziałem bagnet na własne oczy :)
-
Może mu silnik z przedlifta wsadzili - Żart ;)