W MMI jak koduje.
Na wyświetlaczu nie mam tego dopiero jak zakoduje jest widoczna, ale nie dziala.
Będę wdzięczny jak Cię kiedyś leń opuści :P
Wersja do druku
W MMI jak koduje.
Na wyświetlaczu nie mam tego dopiero jak zakoduje jest widoczna, ale nie dziala.
Będę wdzięczny jak Cię kiedyś leń opuści :P
W mojej buni też nie mam tego Flat-Tyre w menu .....może i dobrze. Jak miałem e60 to co jakiś czas trzeba było inicjalizować bo świrowało.
EDIT. Doczytałem ...to była opcja " 928 TYIRE CONTROL "
Mam ustawione światła dzienne z takimi wpisami jak poniżej i podczas przełączenia na AUTO cały czas świecą ksenony. Wszystkie inne ustawienia świateł działają tak jak opisywaliście. Co mogę mieć źle ustawione?
Auto przedlift z 2002
DRL_V_GEDIMMT
aktiv
TAGFAHRLICHT_ECE
aktiv
DRL_WERT_DIMMUNG
wert_02
To:Cytat:
Co mogę mieć źle ustawione?
Przestaw na "nicht_aktiv"Cytat:
TAGFAHRLICHT_ECE
aktiv
Może jeszcze raz powtórzę mój poprzedni post.
Kiedyś próbowałem zmienić język mowy w systemie SVS sterowanie w kierownicy (moduł TCUM) bo gadał tylko po niemiecku.
Ale tak się zapędziłem w kodowaniu, że chyba rozwaliłem cały moduł (zabrakło prądu - akumulator) wszystko się rozłączyło i po tym nie mam nawet mowy po niemiecku.
Przycisk w kierownicy działa bo wyłącza radio, ale nie reaguje na komendy typu Telefon czy navigation itd.
Ma ktoś może jakiś pomysł aby to odtworzyć?
Próbowałem ładować moduł pustym plikiem .MAN ale nic z tego - może coś źle robię ale najlepiej byłoby aby ktoś oglądnął treść pliku TRC mojego modułu
FSW_PSW.TXT
Może ktoś jakoś pomoże - please :dance:
Zrób jak w instrukcji pusty man i powinno grac jak nie to trzeba sprobowac zrobic sterownik w winkfp albo ista-p jak masz
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...?f=48&t=260787
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...?f=48&t=266798
Chłopaki, wiecie w którym ECU jest opcja odblokowania TV podczas jazdy? Wiem, że parametr nazywa się VIDEO_DENY, ale problem jest taki, że ECU dla poszczególnych modeli różnią się między sobą i nie mogę znaleźć gdzie to jest w e65. A może ktoś jest biegły lub już to znalazł i mnie pokieruje. Chciałbym zakodować następujące rzeczy...
1. Telewizja podczas jazdy.
2. Po przyciśnięciu numeru pamięci fotela, chciałbym, żeby fotel się przesuwał automatycznie, a nie żeby trzeba było go trzymać. W tym momencie wszystkie fotele mi działają po jednym naciśnięciu, a kierowcy muszę trzymać (może to jest ze względów bezpieczeństwa?)
3. Prawe lusterko mi się nie opuszcza do chodnika - pewnie jest to wyłączone.
4. Automatyczne domykanie wszystkich okien po zamknięciu samochodu.
5. Gdzie są jakieś opcje kodowania tylnej rolety - może mam to wyłączone, dlatego mi nie działa... Normalnie powinno być w IHKA.
Telewizja jest chyba w MMI
Pamięć fotela kierowcy automatyczne ustawianie po jednym naciśnięciu działa jak nie siedzisz w fotelu, bezpieczeństwo
Lusterko opuszcza się jak przesuniesz guzik strony ustawiania
Automatycznie domykanie okien chyba było w standardzie, trzeba dłużej trzymać guzik zamykania
Dodatkowo można do kodowac składanie lusterek na tej samej zasadzie, opuszczają się już same po jednokrotnym naciśnięciu przycisku otwierania
Niema opcji żeby się same domykaly po jednokrotnym naciśnięciu przycisku zamykania,trzeba trzymać wcisniety
Jakie kodowanie tylnej rolety? Albo otwarta albo nie Guzikiem na drzwiach kierowcy
Właśnie tego trzymania przycisku do domykania okien chciałbym uniknąć (u mnie składają się wtedy również lusterka), ale skoro mówisz, że nie ma takiej opcji, to aż tak mi na tym nie zależy - to było na zasadzie "nice to have".
Co do "lusterka w podłogę", to u mnie tak działa tylko lewe. Prawe stoi w miejscu. Stąd się zastanawiałem, czy jest opcja, żeby to sprawdzić.
Tylna roleta to chyba była opcja, więc pewnie ją dokodować trzeba przy montażu, jeśli jej nie było. Stąd mój pomysł. Muszę się jednak wziać za wyprucie tylnych foteli z samochodu i w końcu tam porozbierać, żeby sprawdzić dlaczego nie działa.
Zostaje zatem TV. Jak ogarnę temat, to wrzucę jak to zrobić.
Nie da rady z szybami, też chciałem tak ale niema opcji
Co do opuszczania lusterka to ta opcja działa normalnie tylko po stronie pasażera Nie był to anglik? Można próbować znaleźć zmianę strony opuszczania w CAS
Roleta jeśli nie było to musi być też instalacja kable plus włącznik otwierania zamykania na drzwiach kierowcy
Nic się nie Koduje. Bo to osobny uklad