Jak o mnie idzie ranty w poler a gwiazdka w szary ori kolor
Wersja do druku
Jak o mnie idzie ranty w poler a gwiazdka w szary ori kolor
<do usunięcia>
Dziękuję :) udało sie po prostu.
Dla tych felg są dwie kombinacje rozmiarów opon:
1. 235/40/18" i 265/35/18" ciśnienia w oponach przód 2,3 bar, tył 3,1 bar, dane wg certyfikatu Continental, który też do tych kół mam.
2. 245/40/18" i 275/35/18"
ADASIO na fotce co wkleiłeś to nie są felgi jednoczęściowe, tam jest sytuacja prosta.
W tych co ja mam polerowanie jest problematyczne, dlatego pytam o kolor bo będą raczej jednokolorowe.
I się tak nie denerwuj, bo Ci jelito pęknie:humble:
niestety to prawda o poler alu trzeba mega dbac dlatego ja do siebie daje radinox wtedy problem z głowy, a robic to cały czas tzn jazda z wkretarka co 2 tydzien by był sztos to troche przerost formy nad trescia...
Otóż to. To tylko osobom bez pojęcia się wydaje że to jest raz i nie trzeba dbać. Radinox z kolei, to już nie tylko nazwa, a po prostu rant stalowy z nierdzewki, która się tak nie utlenia. Wtedy sprawa jest dużo prosta. Na tych kartge, co pokazane na zdjęciu E28 Kucharza, to zdaje się właśnie też Radinox.
Witboy, a bieżąca pielęgnację na wkrętarce czym robisz? filcem czy bawełną? Jakiś fajny typ ściernicy masz? Ja jakoś wolę to ręcznie robić, bo te ściernicę do elektronarzędzi to mają wystające śruby i blachę, to zawsze ryzyko uszkodzenia rantu. Fajne są tarcze lamelkowe z filcem do poleri/kątówki, ale do tego trzeba ściągać koło aby mieć jak podejść.
filc tylko na gruz potem do odświeżenia bawełna i k2 aluchrom, na 1 syf autosol i filc, ale meczy czyszczenie dlatego ja to mało kiedy robię a potem klopsy....aby był na prawdę sztos to co mycie trzeba przelecieć chociaż trochę pasta na wkrętarce ,mam takie duże krążki które nie powodują obrażeń felgi ale po prostu nie to ze szkoda czasu ale po prostu meczy ciągłe lecenie felg nawet na wkrętarce mimo ze kupiłem do tego celu czarnego parkisde âŚ
Polecam pastę mothers: mag & aluminium polish, robi robotę na wykończeniu. Z filcami mam niestety przykre doświadczenia, tam nie ma gradacji, czasami się trafi ostry i zostawia więcej rys po sobie niż było przed... najczęściej odświeżanie robię ręcznie, 15 minut mi zajmuje. wełniany miękki szalik po mamuśce jest idealny. zbiera a nie rysuje. Wełna dobrze ściąga.
A podlinkujesz pada którego używasz? porównam ze swoimi
Adasio i Bombel dostali po nagrodzie. Mam nadzieję, że 24H pozwoli im skupić się na tej nagrodzie. Jeśli ktoś jeszcze jest chętny to zapraszam, można pisać na PW :playball:
No to gratki zakupu....:thumb:
Ja ostatnio do moich 18 nawaliłem po 3 bary...i pewnie teraz pali deko mniej....:bump2: :laugh:
I coś porobił Tuczi w temacie, wszyscy się boją odezwać :applause: