Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
też mi się podoba,widać jest zadbana
Komplet skór można już za dobrą kasę kupić,tak więc temat do ogarnięcia ;)
Wersja do druku
Cytat:
też mi się podoba,widać jest zadbana
Komplet skór można już za dobrą kasę kupić,tak więc temat do ogarnięcia ;)
Ta druga byłaby chyba moim autem docelowym jak uda mi sie sprzedać E-38 bardzo ładna a brak skóry przeżyję :)
-ładna,ale już sprzedanaCytat:
Zamieszczone przez Zdzira 850I
Ta pierwsza trochę znam. Ciekna gruszki w tylnym zawieszeniu. Koles dostał ja w rozliczeniu. Miał zostawić dla siebie ale ..... Był gotowy oddać za 6 tys. Miał dać do komisu do zg ale nie wiem czemu nie oddał.
To chyba już kojarzę to auto. Początkowo była wystawioa w Zgorzelcu za 4 tys. potem kolejny właściciel chciał za nią już 6 tys. Każdy z nich przez tel twierdził że na aucie sie nie zna i za nic nie gwarantuje ani nic o nim nie wie.Cytat:
Zamieszczone przez rodzinabmw
Rozumiem że obecny sprzedający jest 3 właścicielem od tamtego czasu?
Auto ma kiere z e36 z kontrolką air bagu na dolnym ramieniu, co czyni je dość charakterystycznym, chyba że sie myle?
Być może. Nie pamiętam numerów rejestracyjnych. Ale w sulechowie to już drugi właściciel tej 7. Poprzedni ponoć kupił za grosze. Więc wszystko wskazuje na to że to ta sama 7 bo była w zgorzelcu.Cytat:
Po Waszych postach wydaję mi sę że E32 to tylko dla prawdziwego konesera. Jeżdżę z kolegą E65 co jakiś czas i mam do Was pytanko. Czy E38 chodź trochę przybliży mi taki luksus co jego "młodsza siostra"?
TakCytat:
Zamieszczone przez jacek04
Ile trzeba się liczyć z wydatkiem na jakąś ładną sztukę z początku produkcji ? Bo za E32 wnioskuję że około 8tysięcy
Między E39 a E60 jest przepaść.O 7 się nie wypowiem bo auta jak e65 nie miałem.Cytat:
Co do ceny E38 to za 10tys zł możesz już coś kupić.A czy taka E38 będzie się nadawać do jazdy to już inna bajka
Dzuda do jazdy nie ale super sie będzie pchac te 2 tony żelazstwa spod świateł :P ;D
Ja tam bym wolał dać te 8 czy 10 tyś za E32, włożyć w nią nawet ze 4-5 tyś i mieć klasyka w idealnym stanie niż za ta samą kasę kupić styrane E38.Najważniejsze to znależdz auto bezwypadkowe z oryginalnym lakierem (mi się udało ;) , bo techniczne rzeczy zawsze mozna sobie doszykować, a z blachą jest już gorzej (drożej). ;)
Wydaje Ci się, że jak kupisz 38 za 10 czy 12 tyś to nie trzeba będzie do niej nic dokładać???
A czy ja napisałem że chcę kupić E38 za 10 czy 12 tysięcy? Czy napisałem że nie trzeba dokładać do "nowo" zakupionego auta ? Czytaj ze zrozumieniem
Moim zdaniem trudno będzie kupić e32 750 w nienagannym stanie. Jeżeli ktoś takowe ma to nie sprzedaje - wytacza je na przejażdżkę w weekend a w tygodniu ma np e38 do normalnej jazdy. Jeżeli trafiają się takie rodzynki to za zachodnią granicą ale cena jest wyższa niż 12tyśPLN + koszty sprowadzenia, akcyza etc. Do sprzedaży zazwyczaj są zajeżdżone parchy za 4-8tyś, albo takie które mają jakiś feler głęboko ukryty, którego naprawa będzie droga. Do tego cała seria golasów bez skóry i z drewnem w kolorze jasnej sraczki. Wnioskuję z Twoich postów że sam nie dasz rady nic przy tym autku naprawić i zostaje tylko serwis. W takim wypadku pozostaje szukać dobrego egzemplarza, co nie jest łatwe, ale możliwe. Jeżeli szukasz auta do jazdy codziennej to poszukaj raczej e38. Jest ich więcej i łatwiej coś wybrać. Za ok. 20tyś powinieneś znaleźć. Nie jedź oglądać sam - zabierz ze sobą kogoś kto na tych samochodach zna się i może doradzić. Łatwo wejść na minę a wtedy płacz i zgrzytanie zębów. Na lokalne warsztaty w sprawie sprawdzenia auta nie licz, bo tam to mogą Ci co najwyżej olej sprawdzić. 90% mechaników silnika V12 to nawet w necie nie widziało.
Koszty eksploatacji nie są porażające. Do e32 750 kable WN kupisz już za 340PLN, jeżeli chcesz super markowe na zamówienie ręcznie robione to koszt ok. 900PLN. Oprócz tego wymieniasz świece które też majątku nie kosztują. Kopułka + palec to wydatek 200PLN x2szt. Oprócz tego wymieniasz olej. A jeżeli egzemplarz jest dobry to nie ma się co psuć w nim bo silnik prosty i konstrukcja niezbyt zaawansowana technologicznie a przy tym solidna i długowieczna.
Pozdrawiam.
Kolego wez wklej jakieś linki do tych cześci bo czlowiek sie cale zycie frajerzy, placi za kable WN po tysiac zlotych, a tu widze ze w cenie zimowek do poloneza da rade caly uklad zaplonowy w V12 zamienic!Cytat:
Zamieszczone przez monster_pl
W sumie bez sensu cokolwiek robic przy 20 letnim V12, widze ze starczy olej zmienić i nastepne 20 niech lata, nie?
Sarkazm kolego zbędny. Wiem o czym piszę. Teraz kupowałem kable WN sportowe na zamówienie, podwójnie ekranowane 8,5mm grubości do m73n za 930PLN. Tyle że amerykańskie. Mam nadzieję że niemiecki samochód pojedzie na amerykańskich kablach:) Do silnika m70 części są o 50% tańsze niż do m73n. Jeżeli kogoś nie stać na wydatek 900zł to może kupić Sentecha za 345zł. Górna półka to to nie jest ale działają. Świece do m70 masz po 20zł. Jakieś uszczelki, pierdoły to w BMW też nie kosztują majątku. Często są tańsze od zamienników i nie ma sensu szukać po szrotach. Poza tym jak często wymieniasz kable i świece? Jeżeli są dobrej jakości a nie jakiś szajs z Allegro to wystarczą na 100tyś km. Rozrząd na 1mln kilometrów. Olej co 10tyś km. I co tam więcej robić przy tym silniku. Chyba że kolega zakupi jakiegoś parszywca zdrutowanego z gazem na śrubę który zmienia właścicieli dwa razy w miesiącu to wtedy można majątek stracić a i tak to będzie tylko parch, tyle że zaleczony. Można wtedy z czystym sumieniem w ogłoszeniu o sprzedaży napisać że garażowany bo przecież stoi cały czas w serwisie pod dachem. Z dopiskiem: regularnie serwisowany co też nie rozmija się z prawdą.Cytat:
Zamieszczone przez langstreckeE32
Tyle ode mnie w tym temacie.
Pozdrawiam.
Ja bym zobaczył tą:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11032296
wisi już dość długo, ale wydaje się być w niezłym stanie.
Może ktoś zna lub widział to auto...???
Wisi już od roku, niegdyś opis tego auta był wyraźnie dłuższy i było w nim kilka wyjaśnień np. czemu przedni zderzak jest w wersji pod Park a w aucie go nie ma, jedna szyba boczna była pojednycza chyba a reszta podwójna albo na odwrót? Nie pamietam.Cytat:
Zamieszczone przez Słowik
Auto niby fajne ale cena już nie...
Albo taki rodzyn: :)
http://moto.allegro.pl/item970940527...l_sprawdz.html
Te e32 jest już wystawiane 3-ci raz. Jakoś właściciel ma problem z oddaniem auta :)Cytat:
Zamieszczone przez Słowik
A dziwicie się że takie auta, podczas jednej emisji ogłoszenia na otomoto/allegro nie zostają sprzedane ? Przecież to stare auto, 5 litrów pojemności.
Tak jak wcześniej było pisane, auto dla typowego konesera (klasyków)
Cytat:
:hah:Cytat:
Powiem Wam, że ta jest (była) cudna. http://moto.allegro.pl/item967051989...uper_stan.html
Jeżel faktycznie mało jeżdzona, to mi nawet brak skóry nie przeszkadza. Bardzo mi się podoba.
Ktoś się nie pierniczył, jak zobaczył aukcje, to kupił, zapewne po lekturze tego wątku mam takie podejrzenie...
Żałuje, że nie śledze allegro codziennie, bo ta sztuka by mnie uszczęśliwiła :D
Tak pisał nasz forumowy kolega z Gdańska.Cytat:
Zamieszczone przez tomcad
Też mam wrażenie że jest tak jak napisałeś. 8 dych za auto które w rzeczywistości mogło okazać się w takim stanie jak na zdjeciach i w opisie to myśle nie jeden by wyskoczył bez większego zastanowienia.
Ciekawe czy wypłynie jeszcze gdzieś kiedyś? ;)
Panowie... można śmiało licytować w aukcji jeżeli napisane że w bdb stanie. Jeżeli auto będzie różniło się od opisu w licytacji, można odstąpić od kupna, podając znaczący argument :) Przedmiot niezgodny z treścią ogłoszenia
licytować by można gdyby aukcja nie była zakończona. Powiem szczerze ,że dyszkę bym był w stanie wyłożyć jeżeli jest tip top wszystko.
sprzedam swoją E32 750 w ręce Pasjonata... oferta ważna do września, później wyjeżdżam i szkoda auta...
Nadmienię że jest to: shadowline bez lanserskich chromów :P :cool:
daj linka do ogłoszenia jak masz i napisz coś więcej.
Czekamy na jakieś dodatkowe informacje
Kto chciał mieć 750-tke prawdziwą BANDYTE niech kupuje:
http://moto.allegro.pl/item988533124...ym_stanie.html
Gangsterka wedle starej szkoły Panowie :706: :706:
bez dziur po kulach to ja nie chcę. :D
rozumiem, że te tony piachu i brudu na karoserii to maja robić za technologię stealth przed policyjnym radarem??? :hah: ;D :P
On się tam po prostu zakopał i sprzedaje auto w akcie desperacji.... ;DCytat:
Jakby chwilę nad tym popracować, to może by coś z tego auta jeszcze było ;)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12598121
Zna ktoś, był albo wybiera się oglądać?
Fajna poliftowa sztuka, ładne wnętrze. Aleś wynalazł... :)Cytat:
hmmm ładna?? Skóra prosi o czyszczenie i kremik, zderzak rozszarpany w sensie wlot typowy dla V12, wnętrze do wymiany wlot też wkręcone ucho od holowania z przodu czyli nie dawno co zaniemogła i holowana była do tego automatu się nie holuje.
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/s...l&pageNumber=1
Ta mnie pociąga i to dosyć solidnie
A dzisiaj odjechał nowy nabywca moim ukochanym E-38 :(
Nie żebym bronił tego konkretnego 750iL, ale punkty o które się przyczepiasz są lekko smieszne.Cytat:
- wypranie jasnego wnętrza jak najbardziej, w tym aucie najbrudniejsze są jednak dywaniki, ktoś też brzydko się obszedł z rączką w boczku kierowcy, ale żeby wnętrze w takim stanie wymagało wymiany?
- brakująca kratka zderzaka maskująca uchwyt holowniczy (który w e32 jest na stałe a nie wkręcany jak napisałeś) kosztuje w ASO 80 zł, "domniewane" holowanie przemilcze - te kratki po prostu często giną i są najczęsciej kradzionym elementem z tych aut
KONFIGURACJA w której jest to auto jest dla mnie bardzo niespotykana i chyba tym należy mierzyć wartość tego auta. Wnętrze jest bardzo mocno dopasione, większość opcji które siedzą w tym aucie bardzo trudno spotkać pod jednym dachem w e32
Moją nieufność wzbudza natomiast gaz (po braku adnotacji o sekwencji przeczuwam jest na mikserach), paskudny emblemat M świadczący o indolencji właściciela oraz płetwa rekina na dachu, co także każe stwierdzić że to auto nie było w ostatnim czasie w rękach kogoś kto potrafiłby należycie docenić tak wspaniały egzemparz jakim kiedyś niewątpliwie było.
Tyle tytułem tej niebieksiej.
Zdzira skoro sprzedałeś swoją to chyba masz farta, bo ostatnio jest jakiś wysyp ładnie wyglądających V8:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12655823
Tylko czemu lodówka w połączeniu z manualaną regulacją foteli ? :?
http://moto.allegro.pl/item100311616...ekcjonera.html
Tutaj Pan dużo popisał w mocnych słowach, szkoda że założył też "koneserskie" lampy do tyłu, bardzo podkreślając swój kunszt w podejsciu do tych pojazdów.
No i jeszcze ta zadzwiwiająco dobrze się prezentuje na zdjeciach, zwłaszcza środek:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11781434
Nie jestem fanem V8 niestety, natomiast jeśli ktoś decydowałby się na wyjazd po tą niebieską 750iL z białym środkiem z Rogoźna to proszę o kontakt!
Co do tej zielonej za 16K, znam dobrze to auto. Fakt, Patryk przesadził z tymi tylnymi lampami, ale powrót do oryginału nie stanowi problemu, bo prawdopodobnie ma ori lampy. A nawet jak je sprzedał, to jakiż to jest koszt i problem w znalezieniu ładnych na Allegro? Auto jest bardzo zadbane i wychuchane. Włożył w nie mnóstwo serca i kasy, nie oszczędzając na częściach. Cena trochę z kosmosu, ale tylko z pozoru...
a co sądzisz o tej która ja pokazałem w sowim linku bo ani słówka nie było :P
Co z tego, że ma kupę fajnych opcji skoro ma denny gaz, koła szersze od auta silnik pewnie wypruwa ostatnie flaki na tym gazie, wnętrze jest obrzydliwe ale każdy ma swój poziom zadbania i brudu. Dla mnie to trupek zrobiony typowo po polskiemu ma szpanować a technika i stan są na drugim miejscu takiego auta nie kupię po kij mi 2 tysiące opcji , które nie działają i trzeba je ponaprawiać ja chce ładne zadbane oryginalne auto i bez V12 :)
A co do tej skóry znajomek rok temu kupował 530i V8 i na zdjęciach miała podobną skórę jak ta uwierz mi już nie dało się jej wyprać coś co ktoś tyle lat nie dbał już się nie da ot tak doszorować skóra niestety wyglądał jeszcze gorzej na żywo ( czasem na zdjęciach jest okej na żywo trup to c obędzie z tym egzemplarzem jak juz na zdjęciach mnie odrzuca?? )
Wierze, wierze jednak znalezienie śnieżnobiałego środka w e32 to już chyba tylko z maszyną do podróży w czasie jest możliwe :6:57:Cytat:
Wybacz dociekliwość, ale odrzuca cię jak to napisałeś "poziom zadbania i brudu" czy sama konfiguracja tego pojazdu?
Tą uwagą o szerokich kołach chyba się nie wpiszesz w panujące tu na forum trendy, większość wielbicieli e32 tu na forum wzdycha do felg w tym wzorze i rozmiarze.
Choć ja osobiście do nich nie należę, wzór pasuje mi bardziej do generacji wzwyż.
Coś mi się wydaje że uczestniczyłem już w dyskusji z twoim udziałem, gdzie szukałeś V12 właśnie, od którego się teraz odżegnujesz? Może słówko sprostowania? :6:57: