Witam panowie ja dodam tylko ze w afryce zalecany olej do bmw to 20w50
pozdrawiam
Wersja do druku
Witam panowie ja dodam tylko ze w afryce zalecany olej do bmw to 20w50
pozdrawiam
no to jeszcze lepiej :D ... ja pisałem że 10w60 może być .. toś teraz domowym mechanikom ćwieka zadał.Cytat:
Zamieszczone przez mario7
potwierdza się tylko to że parametr SAE zależy bardziej od strefy klimatycznej niż rodzaju silnika.
No az tak to sie nieznam na olejach ale pomykam po afryce e91 i ten ze olej leja w aso a co ciekawe auto zostalo sprowadzone z UK z takim samym olejem auto ma 9013 km przejechane jest nowe
No to trzeba zalać 75W80 - jak się zagrzeje do 100 stopni to i tak będzie jak woda ;) A filmu olejowego będzie, że nawet młotek go nie przełamie :D I w razie wycieczki na słońce będzie idealny :hah:
Każdy zaleje co uzna za stosowne - więc po co dywagować ?
po to jak to okreslasz dywagujemy zeby kazdy lepiej zrozumial na czym to wszystko polega i zalal olej jaki uzna za stosowne lub taki ktory sie naprawde sprawdza a takie glupie teksty o 75w itd napewno w tym nikomu nie pomogą
.. chyba TWS ;)Cytat:
Zamieszczone przez dzikigrzyb
nie to że się czepiam CiebieCytat:
Zamieszczone przez Leon740i
a jednak kolega XSILVER.. użył oznaczenia oleju przekładniowego.. tyle że nijak nie rozumiem jego ironii wypowiedzi.. bo te oleje pracują w zupełnie innych warunkach niż olej silnikowy. a dotego o parametrze 75W80 są stosowane bodajże tylko w autach francuzkich przy olejach typu EP i w atomatach do których zalecany jest ATF, bo on ma najczęściej taką specyfikację SAE
a jeśli chcesz XSILVER o przekładniówkach podywagować, to także możemy. Bo odziwo do BMW przekłądniówek jest kilkanaście rodzajów.. i większość z mechaników nawet nie wie jaki olej należy tam zastosować.. ale jak bardzo chcesz to Ci poopowiadam nawet o tych...
fakycznie .. pomyliło mi się z firmą TRW/LUCAS ale nie będe tej literwóki poprawiał.Cytat:
Zamieszczone przez ciah
pozdrawiam
hah no wlasnie wiem ze 75w/80 to olej przekladniowy ktory ma sie nijak do tego tematu dlatego uwazam takie wycieczki za bezsensowne i niepotrzebne
Przecież ja żartuje - nie czujecie :D Nie musicie się tak bardzo spinać z tym przekładniowym, bo mi takich rzeczy tłumaczyć nie trzeba - kaganek oświaty mi nie potrzebny ;)
Dla mnie sprawa jest jasna, jeżeli dla naszego klimatu i silnika m62 najodpowiedniejszy jest olej 0W40 to po co lać olej mniej odpowiedni i gęstszy 10W60 ?
To, że jak się rozgrzeje to jest wodnisty, to ma małe znaczenie, bo silnik zużywa się najbardziej podczas zimnego startu - i tu potrzebne jest najlepsze i najszybsze smarowanie. Niektórzy podają, że jeden rozruch zimnego silnika może powodować zużycie porównywalne do zużycia jakie powstanie po przejechaniu nawet 500km w warunkach autostradowych ...
Nic nowego do tematu nie wnosicie - operujecie tylko pojęciem lepkość i gęstość i to w zasadzie tyle ... Odkręcić butelkę z olejem i wlać klientowi do silnika potrafi każdy, więc to nie filozofia. Ja mam przykłady silników które na oleju 0W40 zrobiły wiele kilometrów (jeden ponad 100tyś, drugi już pod 150, i trzecie prawie 200tyś, chociaż chwilowo jeździł też na 5W40) - i wiem jak wygląda w nich zużycie - a w zasadzie jak nie wygląda. Więc po co eksperymentować, skoro zmiana na 10W60 nie da nam żadnej korzyści w polskich warunkach klimatycznych ... No chyba, że ktoś jeździ samochodem tylko latem w TDC ;)
A temp. pracy silnika m62 - zobacz kolego jakie temperatury osiąga olej silnikowy i zastanów się czy 105st to już gorąco ;)
Ale się niektórzy rozpisali.
Ja powiem tak. Chwalili Motul, przekonywali do Motul... zalałem Motul (X-cess 8100 5w40) i jestem bardzo zadowolony! Chwalę Motul, polecam Motul... ;D
Uprzednio lałem zawsze najlepsze oleje, a mimo to znalazłem dużo lepszy :)
Może mi ktoś wytłumaczyć po czym poznaje, że ten olej jest dobry, a tamten lepszy?
Smaży ktoś na nim frytki?
Wydaje mi sie, że do tego potrzeba specjalistycznych badań, a na pierwszy rzut oka można stwierdzić jedynie barwe oleju.
To samo z przekonaniem o mniejszym zużyciu paliwa po zmianie oleju; wystarczy zmniejszyć ciśnienie w kołach o 0,1 atm żeby wzrosło spalanie w większym stopniu niż po zmianie oleju. Trzeba być więc nie lada kozakiem z sokolim wzrokiem i kocim słuchem żeby wyłapać takie rzeczy.
Normalny użytkownik jest w stanie powiedzieć czy olej jest zużyty czy nie (jaki ma kolor), oraz czy słyszy jakieś dźwięki z silnika po zmianie oleju (co akurat może mieć 100 innych przyczyn- niekoniecznie "olejowych").
Wniosek: należy wlewać taki olej jaki zaleca producent i wymieniać go jak najczęściej. Większość olejów jest tak rozwinięta technologicznie, że różnica między tymi "lepszymi" w stosunku do innych olejów jest nie do zauważenia dla zwykłych użytkowników- czyli dla laików (ale takich oczywiście nie ma na tym forum :hah: )
Każdy wypowiadający sie w tym wątku pieje nad olejem który zakupił i wlał sobie do silnika, że niby dokonał najlepszego wyboru.
A może ktoś wskaże konkretny olej klasy 0W... lub 5W... który zostawia jakieś olbrzymie ilości nagaru w silniku, lub towarzyszyły mu jakieś dziwne zjawiska?
Pozdro
A co można polecać ? Olej którego się do silnika nigdy nie lało ?
Ja mogę jeszcze polecić Petro Canada 5W40 - wytestowany w extremalnych warunkach w 325 e36 - na przykład powrót z wyścigów górskich - 400km na 3-biegu na granicy odcinki (rozleciało się sprzęgło a to był jedyny dostępny bieg; kolega miał w pracy ważne spotkanie i musiał być na czas - więc nie było wyjścia).
Co do motula 8100 - kolega obrócił na nim panewki w subaru... A innemu silnik puszczał dymka, to zalał tym motulem, żeby go uszczelnić - to zaczął kopcić pod obciążeniem.
To są wszystko doświadczenia własne - i na ich podstawie wybieram i polecam olej, Ktoś ma inne doświadczenia, to poleca inny olej - tyle.
Zgadzam się z ,,xsilver". Chodzi o najważniejszy moment dla silnika, czyli kiedy jest zimny musi być jak najszybciej smarowany. Bmw z tego co wiem to zaleca żadsze oleje w okresie zimowym, a np: w lato można lać 10w40. Olej półsyntetyczny w warunkach letnich podczas rozruchu ma podobne właściwości do oleju syntetycznego eksploatowanego w warunkach zimowych(Równowaga). Jeżeli chodzi o kwestie ,,mycia" silnika z nagarów to to nie działa w ten sposób ze płucze nam nagar i zatyka kanały. Sprubujcie go zlikwidować przykładowo szmatą, nie usuniecie go w dużej ilości, trzeba było by użyć rozpuszczalnika. A tym bardziej jak ma to olej zrobić???? Kwestia zachowania czystości silnika dzięki olejowi polega na tym ze osad nie jest zbijany w duże cząsteczki co powoduje powstawanie szlamu ,a później nagaru, tylko rozpraszany jest w oleju i powoduje ułatwiony przepływ tychże cząsteczek przez filtr olejowy, w filtrze zatrzymywane są tylko te cząsteczki, które są zbyt duże i które mogą szkodzić silnikowi, a druga jego właściwość czyszcząca polega na wytworzeniu powłoki na metalu, która zapobiega przyklejaniu się osadów. Stad olej syntetyczny od wymiany do wymiany pozostaje czysciejszy niż półsyntetyk .Na youtube są tam filmiki pt,,Sonda"3 czesci. Obejżyjcie kto ma ochotę :]
MOD: Proszę się przyłożyć do zasad pisowni. Używaj polskich znaków.[/color]
Kolego DzikiGrzyb. Dzięki za objaśnienie tematu olejów(2strona). Niezabardzo to rozumiałem a na internecie nie znalazłem jak do tej pory. Można by ten post, kolegi DikiegoGrzyba gdzieś podczepić bo nie każdy ma wiedzę co do takich spraw a z pewnośćią każdemu by się przydała.
Co do wymiany oleju w skrzyni to masz zupełną rację sam to przechodziłem i skrzynia przy przebiegu ponad 260 tysięcy bez zmiany oleju była poprostu SPALONA i zamiast prostej zmiany oleju wyrąbałem 3tysiące na skrzynie i koszt jej wymiany (plus olej, filtry i takie tam) i nie myślcie, że jak bym zmienił olej przy przebiegu 250 tys, czy 240 a nawet 180 to by było lepiej - skrzynia się niszczy nieodwracalnie!
Także PRZESTRZEGAM! zmieniajcie olej w automacie co 50-60tys.km a unikniecie później niepotrzebnych kosztów (lepiej za tą kasę kupić sobie jakieś fajne felgi albo kupić se podsufitkę z m-pakietu lub kto co woli)
Cytat z instrukcji obsługi:
"BMW zaleca stosowanie olejów klas SAE 0W-X lub SAE 5W-X. X oznacza tu dowolną wartość np. 30, 40 lub 50. Oleje te można stosować we wszystkich temperaturach otoczenia. Oleje klasy SAE 10W-X są dopuszczone tylko do silników Diesla."
Ja do M62 leje 5w-50 raz zalałem 10w-40, przy mrozach zdecydowanie większe zapotrzebowanie na prąd podczas rozruchu w porównaniu do 5W
Dziękuje za odpowiedzi w moim temacie :) Nie spodziewałem sie takich wykładów na temat olejów :D Ale... mamy jeszcze jedno pytanie. Co się stanie, jak zaleje teraz pełnym syntetykiem np. 0W40 a wcześniej był jeżdżony na pół-syntetyku? Podobno nie powinno sie przechodzić z "lepszego" na "gorszy" olej. Próbował ktoś tak robić? Jakie skutki uboczne moga nas spotkać po wymianie na syntetyk?
ja przechodziłem z 10W-40 na obecne 0W-40 i jest tylko lepiej :)
Dokładnie xsilver to dobrze ujął po to zalewa się 0W żeby chronić silnik w najgorszym momencie jego pracy czyli podczas rozruchu co z tego, że 10W-60 sprawdza się w buszu w afryce my tu mamy polskę i przez pół roku mamy temperatury koło 0 stopni i wtedy ten syntetyk upraszcza rozruch oszczędza nam przez to silnik i akumulator.
No to ryzykujemy i lejemy albo Motul 5w40 albo jakiegoś Castrola 0w40 :) Zobaczymy co z tego wyjdzie... ;)Cytat:
Zamieszczone przez Zdzira 850I
Dzięki!
Ja kilka dni temu przeszedłem z 10W40 liqui moly na 0W40 Castrol Edge i póki co jest ciszej... Co będzie dalej... pokażą kilometry ;)
Stan oleju kontroluję i jest stabilny.
Liqui Moly jest fenomenalną marką. Pewnie lepszą niż Motul z tym, że strasznie drogą :(
Bez przesady, cena jest porównywalna z olejami innych marek. Co do tego czy lepszy od Motula? nie wiem, raczej kwestia przyzwyczajenia.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Po zrobieniu 12tyś na liqui moly silnik zaczął klepac mi jak diesel. Przy zakupie auta nie było tego problemu. Jak zlewałem olej to wyglądał jak błoto... Sam nie wiem dlaczego tak było... :/
Ale po co kombinować jak koń pod górę, kiedy kilkanaście km za miedzą masz oryginalny olej BMW. Ja za 10 l zapłaciłem 62Euro.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Olej LL-04
Pozdr.
Witam!!!ten olej ktory zalalem...nie przeszedl testu...tak dla wszystkich...kupujac auto zalewajcie tym co bylo wczesniej lane...tak bezpieczniej...mowie tu o specyfikacji oleju...ale tez nie jest to zasada...ogolnie liczy sie stan silnika...nawet nie przebieg ale glownie czy odpowiednio byl zmieniany olej itd jak jego uzytkowanie, zazynanie itd...W mojej 4.4 po zalaniu 5W40 zaczal naprawde klekotac...szklanki...na gestrzym oleju castrolu 10w60 przestalo klekotac...dokladnie chodzi o moment odpalania auta...i to z malymi przerwami czasowymi pomiedzy odpalaniem...i niech ktos nie mowi, ze jest to spowodowane zalepionymi kanalikami w szklankach...Moje zdanie jest takie:NIE SCHODZI SIE NA ZADSZY OLEJ NIZ BYL....tak samo uwazam ze jezdzacz na minerale nie zalejesz do silnika nagle syntetyka....bo wypluka naturalny nagar...i zaczna sie problemy....
Jezeli silnik jest nowka z salonu czysty spasowany to mozna mu zalac nawet full syntetyka o najzadszej gestosci...a jak sie ma naprawde troche nabite na liczniku...to lepiej go nie przemywac od srodka...oczywiscie jest to moje zdanie...pozdro!!!
tak robił opel z ECO TECAMI..Cytat:
Zamieszczone przez SHOTGUN
lali mobila 0W40 ... i ....
nie znam jeszcze włąściciela opla co nie dolewa oleju do tych biednych silniczków...
a znam takich co od nowości auta mają i olej zaczeło im ssać już przy 40k km...
to samo z VW 1,9 TDI.. te też piją jak dzieciak z cyca matki.
no ale zaraz ktoś powie że my mamy BMW .. i tak dalej i tak dalej..
pewnie że tak! co nie znaczy że te piece są idealne..
Schotgun.. lej RS'a tego co lejesz i bedzie gitara.. a silnikowi nic sie nie stalie że ma 10 a nie 5.
i najlepiej kupuj go w gebelsowni. .. jest niestety lepszy niż to co w polsce zalewają do baniek.
ja już przejcechałem łącznie 500.000 km na tym oleju w kilku autach, i nigdy żadne z nich nie odmówiło mi współpracy..
a co kto bedzie gadał że jakie to niedobre... czy tam że inne lepsze.. to włąsnie widzisz po swoim przykłądzie..
na zalecanym parametrach SAE klepie jak ursus... na RS'ie daje rade..
ale i tak sie ne zdziwie jak ktoś zaraz ci napisze że przez to że lałeś czy tam ktoś inny taki olej to sobie silnik potyrałeś.. i datego tak jest ..
już teraz go wyśmiewam.. żeby do tematu nie wracać bo to temat rzeka.. :hah: :hah: :hah: :hah: :hah:
a to dlatego że będzie geniusze zapzeczającym prawom fizyki.. jak udowodni mi że olej zaciera, a ni smaruje silnik. :D
dobrej nocki ... i jeszcze jedno .. ja tam już do tego tematu nie zaglądam .. bo to taki sam temat jak
"co jest lepsze LPG czy benzyna" tam pomimo wojny n awidelce po ekranie też Ci ktoś napisze że diesel.
Dzieki!!!Tak wlasnie...masz racje...Mieszkajac kiedys w Bydgoszczy poznalem goscia, wlasciciela warsztatu...ktory naprawial tylko bety, a to z tego powodu, ze kiedys, w dawnych czasach zajmowal sie produkcja albo inaczej stal gdzies na linii montazowej tych pieknyc bawarek...i ponoc troche tam dlugo dlubal..., a ja kiedy w 2001 roku podjechalem do niego moja e36 kupiona w Hanowerze, za 5000 marek...tak pisze bo w sumie mam sentyment do tamtych czasow....i kiedy powiedzialem mu, ze wlasnie bylem w serwisie mobila i taki tam pan zalal mi syntetyka do silnika...nie chce sklamac ale byl to zadszy olej niz na ktorym jezdzil....ale byl napisany w specyfikacji...ze taki sie leje...to gosc...mechanik od betek najpierw mnie oswiergolil, a pozniej zadzwonil do tego warsztatu mobila i tak dal popalic, ze kolejna wymiane za 15 minut mialem za darmo....piekne czasy, ktore moze juz nie wroca...pozdrawiam
czyli po prostu twój silnik już mówi dobranoc i ratujesz go gęstszym olejem dobry olej nie ma tu nic do rzeczy tylko stan twego silnika panie już za długo sobie jeździł na półsyntetyku i takie są efekty.
Ja mam idealny silnik i zmieniałem z 10W-40 na 0W-40 i chodzi lepiej wiec ja mam odwrotna sytuacje wiadomo, że kiepskiej motorowni dobry olej tylko zaszkodzi. Ale czemu motorownia jest w kiepskim stanie???
BO JEŹDZIŁA NA PÓŁSYNTETYKU ZBYT DŁUGO I DOKONAŁ SWOICH ZNISZCZEŃ !!!
Co do nowych turbodoładowanych diesli one wszystkie ciagną olej a czemu??
Proste jak budowa gwoździa bo maja turbo. Które pracuje w takich temperaturach i obrotach, że po troszku wyciąga olej z silnika proste. Nawet producenci tych aut podają, że spalanie oleju jest norma więc co tu przeżywać?? I co to ma do wolnossącego V8 BMW???
Moj silnik w e38 jezdzil na syntetyku....10W60 castrola, tylko jest to chyba najgestrzy olej na rynku jezeli chodzi o syntetyki....i moze moze moj silnik mowi dobranoc...moze tak byc...nie przecze...i tak jak wczesniej pisalem, wlasnie jaki stan silnika takie parametry oleju....z tym sie zgodze...
10W to nie jest syntetyk chyba, że ktoś wierzy w reklamę i PR prawdziwy syntetyk to 5W lub 0W na początku lepkości. Dzięki temu 5 lub 0W silnik jest smarowany szybciej w momencie startu co chroni go przed negatywnymi skutkami chodzenia na sucho a to jest najgorsze co spotyka silnik.
Nie bede sie klucil... Ale dziwne jest to dla mnie... Jesli producent oleju pisze full syntetyk to chyba nie moze od tak sobie pisac cos innego a wlewac cos innego... Gdyby tak zrobil to uwierz mi na pewno miliony klientow na calym swiecie tonela by w kasie zarobionych na odszkodowaniach...a poza tym produkcja oleju to miliardy dolarow oraz setki laborantow zajmujacych sie takimi sprawami, o ktorych nawet nie sni sie zwyklemu zjadaczowi chleba, patenty, certyfikacje oraz tajemnice produkcji.... To tak samo jakby ktos wyprodukowal samochod z napedem na 4 kola, reklamowal go tak samo, malo tego umiescil mu fabrycznie zamontowany znaczek 4x4 i dodatkowy mieszek w kabinie a okazaloby sie ze samochod po wyjechaniu z salonu ma naped tylko na jedna os... Ciekawe...wracajac do tematu slyszalem ze castrol rs to produkcja oleju na jakiejs bazie estrow ale czego i o co tu tak naprawde chodzi to nalezy spytac fachowca zajmujacego sie takimi sprawami...
A co do mojego pojazdu to na bank silnik dostal po 4 literach nie przez to ze jezdzil wczesniej na polsyntetyku ale dlatego, ze baba ktora nia jezdzila nie wymieniala oleju na czas i silnik prawie szlak trafil, no moze nie szlak ale szklanki graja marsza przy odpalaniu na ow albo 5w...i teraz trzeba lac 10w, od tajemnica...
MOD: Regulamin wyraźnie określa zasady pisowni. Nie pisz całych postów wielkimi literami.
Zalecane do e38 740 m62 '97
MOTUL 8100 X-CESS 5W-40
ACEA A3/B3/B4, API SL/CF
Klasa lepkości 5W40
Gęstość w 15°C 0,853 g/cm3
Lepkość w 40°C 92 mm2/s
Lepkość w 100°C 14,6mm2/s
Wskaźnik lepkości 165
Punkt zapłonu 230°C
Punkt płynięcia -33°C
LIQUI MOLY Synthoil High Tech 5W- 40
ACEA A3/B4, API SM/CF
Klasa lepkości : 5W- 40
Gęstość w 15°C : 0,85 g/cm3
Lepkość w 40°C : 86 mm2/s
Lepkość w 100°C : 14,1 mm2/s
Wskaźnik lepkości : 170
Temperatura zapłonu : 222°C
Temperatura płynięcia : -45°C
Castrol Edge Sport 0W-40
ACEA A3/B3/B4, API SM/CF
Klasa lepkości: 0W-40
Gęstość w 15°C 0.838 g/cm3
Lepkość 40°C 73.72 mm2/s
Lepkość 100°C 12.8 mm2/s
Wskaźnik lepkości 171
Temperatura zapłonu 240 °C
Temperatura płynięcia -48 °C
cena za 8l ok 300zl
i teraz bądź tu mądry :D
Ja niedawno zmienilem na LIQUI MOLI top tec 4200 longlife III 5w-30 i jestem bardzo z niego zadowolony
Wlałem ten ze względu na sprawdzoną renomę i specyfikację, zrobiłem około 5000 km więc nadal olej jest pod ,,obserwacją'' :) .Miarodajnie wypowiem się po kilku zmianach ;)Cytat:
LIQUI MOLY Synthoil High Tech 5W- 40
ACEA A3/B4, API SM/CF
Klasa lepkości : 5W- 40
Gęstość w 15°C : 0,85 g/cm3
Lepkość w 40°C : 86 mm2/s
Lepkość w 100°C : 14,1 mm2/s
Wskaźnik lepkości : 170
Temperatura zapłonu : 222°C
Temperatura płynięcia : -45°C
Bmw podaje do 4.4 Vanos 0w40 i 5w40 na nassze warunki i tego należy się trzymać. klasa 10w to nie pełny syntetyk.
\Jesteś w błędzie Kolego i nie uogólniaj.Zanim coś napiszesz ponownie, przeglądnij sobie ten wątek uważnie....Cytat:
Zamieszczone przez pablo_k3
Dla przykładu 10W60 Liqui Moly jest pełnym syntetykiem.
Poczytaj sobieo niedawnym głośnym procesie jaki miał miejsce w europie. Niektóre firmy zastrzegają sobie nazwe 10w jako syntetyk, ale w rzeczywistości to dalej jest połsyntetyk.
No właśnie, niektóre, znaczy to nie mniej , nie więcej że nie wszystkie, dlatego poleciłem Ci przeczytać cały wątek..dla mnie temat wyczerpany.EOTCytat:
Zamieszczone przez pablo_k3
do mojej ktos lal 10w40 TO CHYBA JEST POLSYNTETYK...a za pare dni trzeba mi zmienic olej lac polsyntetyk czy zalac syntetykiem takim jak zaleca producent???
Artykuł bardzo ciekawy, jeden z nielicznych zawierających konkrety (bo większość to paplanina w stylu "testy w laboratiorach ... dowiodły że" - przy czym nikt nie wie co i w jaki sposób było sprawdzane).Cytat:
Zamieszczone przez exit14
Oczywiście zaskoczyła mnie wyraźna przewaga produktów praktycznie nie znanych w Europie.
Ale jeszcze bardziej zaskoczył (rozczarował?) wynik Motula. Wprawdzie artykuł opisuje produkty dostępne kilka lat temu w USA - jednak pytanie czy dużo zmieniło się w tej branży od tamtego czasu. Być może zmiany polegały głównie na żonglowaniu nazwami/etykietami produktów - jeśli tak, to pytanie czy "nasz" Motul X-cess to któryś z przetestowanych tu olejów. :roll: