Napisales części. A przeciez elementy zawieszenia to tez części i to był tylko przykład. Nie ma sie co unosić. Kolega podjął decyzję ze nie kupuje E32 i nie uważam by dalsza polemika miala sens.Cytat:
Zamieszczone przez marek1132
Wersja do druku
Napisales części. A przeciez elementy zawieszenia to tez części i to był tylko przykład. Nie ma sie co unosić. Kolega podjął decyzję ze nie kupuje E32 i nie uważam by dalsza polemika miala sens.Cytat:
Zamieszczone przez marek1132
Kolejny gość który ma problemy z głową. A najlepsze jest te ze psa tez moze wystawic na sprzedaż. Zabawny facetCytat:
Zamieszczone przez jokerow750
Cytat:
Zamieszczone przez jokerow750
To wogóle jedzie????W e34 szału nie było...Chyba,ze obroty silnika kończą sie z pr.150Km/h
Napewno jedzie :cool: ma 115 km,więc zawalidrogą nie jest.A co ma powiedzieć kierowca 55 konnej "beczki" lub 75 konnej w124 w wersjach 200D,te auta też swoje ważą ;)
Koledze polecam vectre b z silnikiem 2,5 v6 :D choc i tutaj czesci zamienne nie sa najtansze ale silnik super
vectra b 2.5 v6 Leon masz racje silnik naprawde ładnie jezdzi mialem okazje ostatnio poganiac troche taka mielismy na warsztacie korciło siadłem i pojechałem naprawde wrazenia pozytywne :)
Ja taka mam jeszcze caly czas:D katuje ją katuje i nie da sie tego zajechac
mam to w wersji sport fabrycznie nizsze utwardzone zawieszenie naprawde daje frajde z jazdy
dodam ze moja kiedys zamykala nawet 260 km/h :shock: teraz bym sie bal :D
Vectra wbrew obiegowym opiniom nie taka zła fura. Z resztą, jak się znajdzie zadbany egzemplarz, to każde auto jest ok, nawet nubira :) Aczkolwiek wolałbym E34 niż pioruna.
Cytat:
Zamieszczone przez Leon740i
Spoko...tylko,ze liczniki w oplach strasznie przekłamują.Przykładowo vectra b 2.0i prędkość na zegarze 210km/h,sprawdzana w e36 na liczniku niecałe 190 ;).Raczej prędkość powyżej 260km/h w vectrze 2,5v6 jest nieosiągalna,prawie jak e34 m5!!!
Już lepiej z gps-a sprawdzić prędkość
Vectra B, pozadne auto za dobra cene... Ale nie za ok 7 tysiecy, za tyle nawet ciezko kupic dobrze utrzymane 1.6 z poczatku produkcji a co dopiero 2.5v6Cytat:
Zamieszczone przez jacek04
Pozdrawiam.
Co do licznika moje vectra 2.0 do 100 kmh pokazuje dobrze (dalej nie sprawdzalem) - roznica z gps +/- 6 kmh.
Ja za swoja 3,5 roku temu dalem 12,5 tys mysle, ze na dzin dzisiejszy 8-10 tys warto poszukac
Co do licznika moze jakies tansze wersje cos przeklamywaly niewiem ale w v6 pierwsza sprawa jest taka ze sa juz troszke inne liczniki i innaczej wyskalowane
Co do predkosci max to zdziwiwil bys sie MCGUMA kiedys nagrali mnie na siekierkowskim jak hamowalem z 240 km/h a to nie byl w zadnym razie kres mozliwosci auta :D
Dodam ze silnik 2,5 v6 jest na tyle mocny ze ciagnie na 5 biegu spokojnie od 50 do 250 jezdzac nia w trasie czesto na mazury 300km naprawd zadko kiedy redukowalem biegi
a teraz najleprza sprawa czyli spalanie :D
pierwsze 20 tys km zrobilem autem na samej benzynie i spalanie w miescie zwanym WaWa wynosilo 10 l a w trasie jakies 8 a przy lekkiej nodze udalo mi sie zejsc nawet ponizej 7 kiedys
:shock: sam nie moglem uwiezyc
kolejne 60 tys zrobilem juz na gazie :D i tu spalanie wynosi 12-12,5 miasto a w trasie 9,5-10 i uwiezcie mi ze odkad jest lpg autko naprawde nie ma lekko :D
ten silnik w tej budzie to kosmos ledwo sie miesci ale jest super
podsumowujac jak kolege nie stac na zakup i utrzymanie we wlasciwym stanie BMW to taka vectra jest mysle dobrym wyjsciem szczegulnie ze i wyposazenie tez bedzie ok (skory klimatronik kontrola trakcji elektryka poduszki itp itd) choc nie bedzie to nawet namiastka BMW
Co wy tak tylko o tym drogim utrzymaniu BMW ;) Jeśli kolega chce bardzo BMW to niech sobie kupi.Jeśli nie e32 to np e36,jest to ta sama klasa co Opel Vectra,koszty utrzymania na tym samym poziomie a frajda z jazdy większa.Cytat:
Zamieszczone przez Leon740i
Cytat:
Zamieszczone przez rodzinabmw
...chodziło o blacharkę i części ogólnie nie eksploatacyjne...nikt tu nie wposmniał o częściach typowo eksploatacyjnych które podałeś.Czytaj ze zrozumieniem...
..Ps.filtry i świece nie są droższe w e32 niż w innych markach,sporo kosztują markowe produkty np. łożyska przód,amory,wahacze,hamulce(mówię tu o produktach min; lemforder,ate,skf,sachs - czyli górna póła...zamienniki i np. z allegro można wyrwac sporo taniej(ale niepożyją tyle co te droższe)...więc każdy ma wybór..
Wznawiam temat :)
W między czasie zakupiłem OMEGE B http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11373042
Jakoś nie mogę znaleźć auta co by mnie do końca zaciekawiło.
Mam opcję zamiany na E32 :) Tym razem wydaje mi się dużo ładniejsze i co ważne, pewniejsze niż ostatnie.
http://moto.allegro.pl/item913321327...lu_17_hit.html
Może jest ktoś z tamtych okolic żeby sprawdził autko ;)
Omega powiadasz .. ale jednak coś ma z bmw :) Wydaje się być ładnie utrzymana.zmienić kiere na ori i będzie ok :)
Ale później chyba jest problem z odsprzedaniem samochodu prawda?
Jakie jest realne spalanie samochodu ?
Nie wiem w zasadzie czy to R6 czy V8, ale ze względu na popularność R6 zaryzykuje jednak że to ten motor. Poza tym V8 to by się pewnie pochwalił w jakiś sposób :)
Będę jeszcze dziś rozmawiał z gościem.
Czy ktoś z wielkopolski, np kolega wyżej nie ma ochoty sprawdzić samochodu :) ? Tj. przejechać się zobaczyć pod machą, podłogę, wnętrze itd
no ta siudema wygląda na ładną , przynajmiej na pierwszy rzut oka ....
No "na pierwszy rzut oka" tak... Ale zdjęcia są tak porobione, że trudno coś z nich wywnioskować.
Niby wielkopolska ale odcinek drogi to mam spory żeby ją oglądnąć ;)
Haha widzę, że kolega Jacek04 jest z tego samego miasta gdzie Ja do niedawna mieszkałem :hihi: Nie chcesz może kupić mieszkania w Kłodzku? :hihi:
Wracając do tematu, tak jest to R6, ponieważ ma 188KM natomiast V8 ma 218 i był wypuszczany bodajże po '93. Poproś go czy nie mógł by Ci przesłać zdjęcia fotela kierowca bo wydaje się być lekko pokiereszowany, ale nie wiadomo w jakim stopniu. Fakt jeśli przebieg jest autentyczny to nie ma się co dziwić, ale obejrzeć zawsze można :hihi: Ale ogólnie z zewnątrz wydaje się być w dobrym stanie, chociaż troszeczkę maska od strony kierowcy odstaje
Kolego wyżej tak się składa że mój brat szuka mieszkania a więc napisz do mnie na gadu. numer wysłałem Ci na PW.
Co do silnika to faktycznie, zapomniałem o różnicy mocy w silnikach. Jak wygląda sprawa z instalacją gazową ? Słyszałem że straszne problemy mogą być. Jeżeli nie jest instalacja sekwencyjna to odpuścić sobie zakup ?
Ile mi to będzie palić ? MIASTO 18 ? (krótkie odcinki) Trasa (13) ?
V-ki wychodziły już w 92r jak moja poprzednia. Jak gaz to tylko sekwencja i jak będzie wszystko ok to nie będzie problemów. O spalaniu jest cały temat ale mogę ci po sobie powiedzieć że trasa 13 lpg normalnie, na sępa nawet poniżej 11 a miasto co najmniej 16 ale 20 niech cię nie zdziwi. Miałem E32 730i V8 92r.
Dodam jeszcze że jak bym szukał e32 to tak za 10k. Jak jest to 90r to będzie R6 a R6 w porwaniu z V-ką zostaje znacznie z tylu. Tak jak ktoś zwrócił uwagę, fotel kierowcy będzie nieźle zjechany a i ten przebieg też nie taki. Musisz ją pooglądać i się przejechać. No i uwaga na automat :).
Niestety coś nie dostałem twojego PW :/
Dlatego jeśli to nie problem, to dam tutaj link do ogłoszenia
Mieszkanie sprzedawane jest wyposażone czyli szafy, łóżka etc.Kod:http://otodom.pl/index.php?mod=show&insId=4556549
Jeżeli gaz będzie starszy ? Powiedzmy druga generacja ?
Panuje przekonanie że te gazy starsze nie dają rady w V-ce. Musiałby się ktoś wypowiedzieć kto zna lepiej temat lub miał stary gaz w V-ce.
Ale nie mówimy o V-ce tylko o rzędówce, ale i tak odpuszczam to bmw. Instalacja starszej generacji ( pewnie zwykła ) do tego strzela z gazu czyli przepływomierz do wymiany, lekko przytarte nadkole. A do tego gościu nic mi nie dopłaca, więc za 5800 to na bank mój opelek pójdzie.
Ale tylko wersje eksportowe do USA, wymusił to kryzys naftowy.Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny