naklejki zwykej foliowej nie mozna? ja bym ja nawet przeciał na 4 czesci, zeby tylko sie krawedziami stykala ladnie.rozumiem ze metalowy znaczek z maski to zły pomysł ale folia? :) bez przesady ;D
Wersja do druku
naklejki zwykej foliowej nie mozna? ja bym ja nawet przeciał na 4 czesci, zeby tylko sie krawedziami stykala ladnie.rozumiem ze metalowy znaczek z maski to zły pomysł ale folia? :) bez przesady ;D
To były metalowe znaczki?? Mi o takich nie wiadomo przynajmniej w e32 e30 e36 i e34 zawsze spotykałem się z plastikami. Jak nakleisz foliowy to chyba nic nie powinno się stać. Pozatym zależy w którym miejscu pęka airbag, bo jeżeli gdzieś pod/nad linią znaczka to dobrze przyklejony nie powinien odpaść a tym samym wyrządzić żadnych szkód :)Cytat:
Zamieszczone przez wolowy
nie mam pojecia, tak mi sie napisało ;DCytat:
Zamieszczone przez mrekor
Metalowych chyba nie było.
Jak nakleisz jakiś foliowy to nic się nie stanie - ale czy to dobrze będzie wyglądać ?
Będzie wyglądać jak po lifcie w e34, jeżeli dobrze dobierze się rozmiar i starannie przyklei to efekt powinien być zadowalający.
wolowy w pierwszym poście powiedziałem, że kiera mi się ogólnie nie podoba, więc temat z naklejaniem znaczka w ogóle pominę. Ponadto takie rozwiązanie dla mnie pachnie "drutem" i "agro" ;)
mrekor, kolega wołowy mówił o znaczku z maski, więc jak najbardziej były one metalowe ;)
Nie widziałem jak airbag pęka, ale wydaje mi się, że w poprzek równo na środku a znaczek BMW pozostaje w całości tylko zostaje albo z górną albo dolną częścią... Mogę się mylić, więc jeśli ktoś wie niech poprawi.
Nie spotkałem się jeszcze z metalowym widocznie miałem pecha :P
Kiera ktora podales w pierwszym poscie jest jak najbardziej na tak. Sam mialem przerzucac taka z mojego e34 ale jednak bedzie ori, ale za to zrobiona w drewnie przez znajomego stolarza. Co do epoki to moj tds z 1993 mial ja fabrycznie, natomiast moje e32 jest z tego samego rocznika, a nawet o kilka miesiecy mlodsze ;)
Fakt :D :razz:
xsilver, chyba Ci się działy i tematy pomyliły... :/
Ja w siedem mam zaczepioną fajere z e39.
http://imagesload.net/img/bawaria.jpg
Cytat:
Zamieszczone przez boguslaw
To jest pewniej z E36 ...
W e34 też takie były o ile się nie myle tylko że po FL i z wewnętrzym m-pakiem :)
Też były pod koniec produkcji.Cytat:
Zresztą ja już się w tych kierownicach gubię ;D
Ktoś szukał w drewnie - proszę bardzo :
http://www.allegro.pl/item832165487_...ojego_bmw.html
No nie tylko to masz u siebie fajne ;) A skoro żeś jest sąsiad z Brzegu to może jakoś kiedyś wpadnę do Ciebie i oblukam na własne ręce? Co Ty na to? Bo szczerze mówiąc, na razie nie jestem przekonany do takich sportowo wyglądających kółek w E32... No, ale krowa nie jestem, zdanie zmienić mogę ;DCytat:
Jak coś to daj znać na PW.
Powiem Ci Irku że ta drewniana ładna ... ale cenowo "wracamy" do punktu wyjścia ...
a kolegę z Brzegu werbuj na spoty :D
Nie wiem czy chcesz konkretnie kierownice od Bmw. Można by zaadoptować z Volvo kierownice z drewnem. Jeżdżę xc90 która ma właśnie całą drewnianą kierownice z paroma elementami skóry i jest to super sprawa i strasznie przyjemna.
Są też minus :
- zanim się nagrzeje to mija dużo czasu
- przy dużych prędkościach bardzo mocno czuć jak się pocą ręce.
no ale za to cena takie kiery od volvo jest bardzo niska kwestia jedynie jak zrobić środek by pasował stylistycznie do bmw i żeby nie był to agro tuning.
tu masz dwie aukcje do alledrogo
link link2
Witam, Mam pytanko , może nie doradze bo sam szukam kierki :P ALe mam pytanie na które byłbym wdzięczny na 100 % pewną informacje ;)
Moja E32 to wg vinu 02.90r, wg dowodu 03.91r , viny sie zgadzją , żeby nie było że jakieś "machnium" z nią było, ani żadnych spawów :D :D
Mam kiere właśnie z airbagiem orginalną E32 , potrzebuje żeby ktoś mi sprzedał pewną! informacje , z jakich modeli i z jakich lat , podeszły by inne kierownice do konkretnie mojej buni z tego roku i z tym *WIELOKLINEM ;)
* Bo z tego co sie orientuje , E32 wychodzące org bez AirBagu miały inny wieloklin niż te które wyszły z AirBagiem ;) Jeśli sie myle nie obraże sie jak ktoś mnie poprawi ;)
Pozdrawiam i życze jeszcze trwających Wesołych Świąt!! :)
Wg mnie bedzie pasować z e32/34 - bo z e36 pasują do e32 po 92 roku .
Ale może warto sprawdzić - podjedź kiedyś do mnie to się przymierzy kierę z e32 z 04 roku ( bo mam taką wolną na przymiarki ).
No właśnie xsilver :)Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
Mam nadzieję, że będzie wszystko grało bo od ciebie zakupiłem kierę z M3, zobaczymy jak to będzie wyglądać. Na zdjęciach aukcyjnych wyglądało bardzo dobrze.
Będzie grało - bo sam miałem ją u siebie w e32 z 94 roku - więc sprawdzone empirycznie .
Jak chcesz najprościej to tak jak pisałem - odkręć od swojej kierownicy taśmę ( 3 śrubki chyba na kluczyk 6mm czy 7 ) , ściągnij kiere ( trzeba przełożyć wtyczki przez otwory w kierownicy, żeby taśma została na kolumnie , potem załóż nową i z głowy.
a czym się różni od ori z E32 ?Cytat:
Tym , że pochodzi z m3 e36 - ma mniejszą średnicę - ok 385mm oraz szyta jest nicią trójkolorową ...
aaa widzisz też własnie mi sie wydawało że w e36 miałem mniejszą bo ta to jest jak ster od Titanica :]
Przeglądając fora doczytalem się że Franek (E32 740i z Brzegu) ma kierownicę z E39. Z tego co pisał na www.bmw-syndykat.pl trzeba było zmienić kostkę i trzpien. Pytanie czy można założyć i czy będzie funkcjonować kierownica pogrzewana z E39 lub E38? Niestety brakuje tej opcji w E32.
Też się nad tym zastanawiam
Drewno inne :/ , brak airbagaCytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Mega jest ogólnie
A jak wam się patrzy coś takiego ?:)
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-E...item1e5a82d8b5
Hehehe mi się to kompletnie nie widzi, tym bardziej że od tyłu tego "drewna" nie ma i będzie to paskudnie wyglądać na kierownicy :/Cytat:
Wracając do kiery z E38 na alledrogo jest E32 w której jest kiera od E38 (numer aukcji 987126300). Więc jest to chyba wykonalne. Ciekawe czy w pełni działa sterowanie z takiej kiery.
Jest tyle pięknych kierownic do e32 - a ty chcesz zakładać standardową, którą każdy w e38/39 ma u siebie ? I za przeproszeniem z czym ma to sterowania działać ? Chcesz odmłodzić e32, masz jakiś syndrom niższości - kup sobie e38 750il ;)Cytat:
Zamieszczone przez rodzinabmw
Nie dość,że e32 ma przełożenie przekładni jak tytanic, to jeszcze pchanie tam koła sternika 400mm to jakieś nieporozumienie...
Ja mam obecnie kierownicę 3-ramienną mtechnic II z e36 (370mm) - i to jest to :]
Jeśli chodzi o mnie to kierownica już kupiona i założona, ale na razie jej nie pokazuję, bo chce od razu wrzucić jeszcze inne mody, które dopiero "się zrobią". Dodam, że nie jest to taka jak ta z E38. Kupiłem drewnianą. A aukcję widziałem, ale byłem już po zakupie swojej, więc temat odpuściłem.Cytat:
Zamieszczone przez rodzinabmw
xsilver, to był mój pomysł, więc ewentualne pretensje do mnie ;)Cytat:
Ja mam poduchę,jeśli miałbym zmieniać kierę to na taką:
http://powercarshop.de/BMW%20M%20Len...94%20Bild2.JPG
Zgadzam się z Tobą jest ogrom pięknych kierownic. Mi chodzi o kiere obszyta skóra z drzewem. Tak aby ręce spoczywały na skórze nie drzewnie-miałem w E30 kiere w której koło było z drzewa i powiem szczerze że fatalnie się kierowało-ręce się slizgały. Poza tym najbardziej mi chodzi o pogrzewaną kierownicę bo tego właśnie najbardziej mi brakuje a w E38 jest właśnie taka opcja.Cytat:
czy taka kierka występuje dla e32 ?
mam taką niestety do e36
http://powercarshop.de/BMW%20M%20Len...94%20Bild2.JPG
chyba widziałem taką w E32, ja ostatnią kupiłem podobną ale frezy nie pasują.
no właśnie
O wlasnie o Kolegę mi chodzilo kilka postów wyżej. Jak widać da sie założyć kiere od E39 to podejrzewam ze od E38 podgrzewana tez sie da. Ale pewny niestety nie jestem. Moze koledzy mają większe doświadczenie odnośnie kierownic i ich przekładek.Cytat: