Olej może być zwykły ATF czerwony. Ja zalałem Mobilem i śmiga hydraulika. Ja w ciągu roku wymieniłem już dwa razy amortyzatorki. Opadająca klapa to przez to że jeden nie trzyma tak jak powinien
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
Olej może być zwykły ATF czerwony. Ja zalałem Mobilem i śmiga hydraulika. Ja w ciągu roku wymieniłem już dwa razy amortyzatorki. Opadająca klapa to przez to że jeden nie trzyma tak jak powinien
Czemu? Piszesz z doświadczenia? Sorki za zgryźliwość. Ktoś z bardziej doświadczonych dawno już pisał że zwykły olej też można lać. Śmiga rok.
Czytałem ,że właśnie poumierało na ATF. Rok rokiem tylko zależy ile klapy używasz.
Używaj dwa razy dziennie i sprawdzimy ile wytrzyma :)
Poco lać atf czy inny jak zamiennik oryginału czyli AeroShell jest na OLX i allegro za śmieszne pieniądze
Ja go leje i najmniejszej różnicy niema
Mnie dopadl troche inny problem, mianowicie klapa sie podnosi i opuszcza bezproblemowo, ale nie zamyka, czyli klikam guzik leci sobie w gore laduje cegly i zaprawe, klikam guzik pouszcza sie do samego dolu i odpija na jakies 5cm i tak zostaje niedomknieta. trzeba nia pozniej zdrowo trzepnac zeby sie zamknela. zna moze ktos z was rozwiazanie ??
Nie wozić cegieł i zaprawy . Ona Tobie po prostu odpłaca się pięknym za nadobne :)
Obejżyj siłownik teleskopy czy nie spadł któryś z główki. Miałem tak samo. Jeden spadł mi z mocowania które jest przy puklu
To to jest forum E65 czy E60? Ja piszę o E65. Jakie on ma w końcu? Chyba Miro nie zrozumiałeś mnie.
Zasugerowałem się jego autem w podpisie . Ja Cie @Laso doskonale rozumiem. Sam czasami nie wiem co się na tym forum dzieje ,ale staram się jak mogę :):):)
Pewnie ze e61, nieznalazlem niestety innego watku odpowiadajacego automatycznej klapie, jak mozecie to przekierujcie albo usuncie.
Też tak uważam ,że zamek , nie mniej jednak nie powinno się na forum 7er zadawać pytan typowo związanych z budową innego modelu tym bardziej bez żadnego uprzedzenia bo potem wychodzą takie klocki.
Proponował bym moderatorowi aby usuną te ostatnie posty.
Panowie a skoro mam tak ze naciskam a pompa chodzi tylko przez ulamek s to co jest grane? I pisaliscie mi wczesniej ze jezeli zawsze klapa probuje sie otworzyc (nigdy zamknac) to uszkodzony modul.. Dzisiaj kliknalem na otwartej klapie guzik na pilocie i klapa teraz ciagle sie zamyka a nie chce isc wogole do gory.. Modul, czy jakis czujnik?
A oleju masz dosyć? Nie masz wycieku? Navi nie pływa w oleju?
Jakis czas temu wymienialem silownik, wyciekow brak, wszystko suche, a plynu w zbiorniczku na full..
Moduł - podmień od kogoś na próbę
Ceny za moduły maja chore
Ja kupiłem za 50 zł
Dzwoń po ludziach co mają cały samochód na części i nie są w temacie
Panowie mam problem z tylną klapą. Zaznaczam, że przeczytałem cały temat od a do z, ale dla pewności wolę napisać i zapytać czy dobrze zrozumiałem:) Po zakupie auta klapa podnosiła się normalnie, przy końcówce dociągania tylko siłownik lekko wył, ale nie opadała itp. Poczytałem trochę i postanowiłem wymienić olej w klapie, zakupiłem go od użytkownika forum. Po wymianie jest nieco gorzej, bo siłownik przy końcu dalej wyje, a poza tym klapa często opada, nie zawsze, ale często. Sprawdzałem stan oleju i jest max, od czego więc zacząć naprawę? Czy problem może tkwić w zawiasach, dostępnych na tych aukcjach: http://allegro.pl/listing/listing.ph...5-aut-1-3-1025 ?
Nie. Wielokrotnie pisane. Silowniki ze sprężynami do wymiany
Panowie czy ten olej nada się na dolewkę do oleju do klapy?
https://www.olx.pl/oferta/olej-miner...tml#d7a923ec12
Bo niby pisze że TAK ale może macie większą wiedzę w temacie ode mnie?
A może na śląsku ma ktoś poratować dolewką? oczywiście odpłatnie?
ja zawsze taki dolewam i tanio wychodzi i sie sprawdza http://www.motochemia.pl/plyn-do-wsp...1l-p-4290.html
A ile mi potrzeba żeby tam zalać w e65 tego eliksiru?
te 250 ml starczy czy więcej trzeba?
A ja mam zalane zwykłym hydraulicznym olejem Mobil1 i klapa 2 lata śmiga.
Dlaczego taki kupiłem? Bo taki był w sklepie.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Ale pompa jest droga. Twoje małpy ,Twoje ZOO. Z powodu mnie to możesz tam i DOT4 lać :fear: Ja w tym kraju i tak auta nie kupuję ,ale wychodzi na to ,że i do zbiorniczka w bagażniku trzeba by zaglądać przy oględzinach.:roll:
Daj spokuj z takimi tekstami.
Zastanóq sìe na co są narażone siłowniki i pompy np w koparkach itp.
Nikogo nie namawiam i nie polecam. Taki był w sklepie.
A pompy w tym układzie rzadko się psują.
Najczęściej pada uszczelnienie siłownika na króćcach. Niestety nie do naprawy.
A swoją droga co za debil wymyślił siłownik z obracanymi kolankami jak to do niczego nie potrzebne.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Ja jestem bardziej akuratny i zawsze stosuję to co ma być. Wy możecie lać co chcecie.
Cholera....
strach zadać pytanie bo zaraz można w łeb dostać :behindsofa:
Ty się nic nie bój . Lej co należy a wszystko będzie dobrze.:biggrin-new:
O ile ATF II i III to niekoniecznie dobry wybór, to oleje typu CHF czy LHM ma prawo działać.
ATF może stwarzać problem przy niskich temperaturach, ponieważ jego lepkość wiskotyczna jest wyraźnie wyższa niż oryginalnego oleju.
Pytanie jak pozostałe parametry. Jak widać, mobil aeroshell jest olejem mineralnym. CHF jest bodajże olejem syntentynym
Zamówiłem 500ml tego cuda od Shella natomiast niepokoi mnie jedna rzecz
Mianowicie pisze w opisie oleju że nie należy stosować w urządzeniu o gumowych uszczelnienia CH a jedynie silikonowych.
Czy nasza pompa ma takowe gumowe?
Coś się może spierd... Czy nie ?
@Adasio taki ma być. Powiedz jeszcze proszę dlaczego brakuje Ci oleju. Masz wyciek ? Widziałeś ,że brakuje w zbiorniczku? A może Ci klapa opada? Jaki powód?
prozaiczny powód
klapa bardzo powoli idzie do góry - a powinna zap... :plane:
jak dojdzie na maksa stoi jak facetowi z rana :tyrannosaurus: nic nie opada
Zależy ile ten facet miałby mieć lat :bump2:
popatrzę na sprężynki