musiales miec jakis chwilowy spadek napiecia. skoro po chwili wszystko wrocilo do normy, to stawiam na jakis szwankujacy modul.
przydalaby sie, tak jak radzi sylwek7, porzadna diagnostyka.
Wersja do druku
musiales miec jakis chwilowy spadek napiecia. skoro po chwili wszystko wrocilo do normy, to stawiam na jakis szwankujacy modul.
przydalaby sie, tak jak radzi sylwek7, porzadna diagnostyka.
Coś czuje że to może alternator jednak. Majstrowałem dzisiaj przy autku i drzwi miałem otwarte, czasami bagażnik otwierałem i znowu na telefonie inf. bateria rozładowana, światełka słabiej świeciły. Po 20 min odpalił normalnie. A w teście 9 zauważyłem że zmniejszyło mi sie ładowanie do ok 13,5 V
Wracając do mojego problemu z rozładowującym się autem. Ostatnio podłączyłem auto do prostownika i okazało się że niby jest prawie pełny :/ Mimo to dałem mu się trochę podładować.
Wczoraj i dzisiaj zauważyłem już ten znajomy komunikat na tel. bateria rozładowana. Nie wiem o co chodzi z tym cholernym prądem.
A jak zaglądam do aku to cały czas mi sie wydaje że to "oczko" sygnalizujące naładowanie, rozładowanie, lub uszkodzenie wskazuje na to że aku jest rozładowane. To jakim cudem na prostowniku wskazywało naładowany? 8/
sprawdź gęstość elektrolitu w celach
a tak swoja droga zacznij szukać nowego akumulatora
A jak to zrobić?Cytat:
Zamieszczone przez NikosWariat
No bez przesady co rok mam 2 aku wymieniać? Są ori 2 wsadzone z datą zakupu koniec sierpnia 2008 i co już do wywalenia by były?
możliwe że płyty ci popękały i robi się zwarcie w środku na któreś celi
jeśli mówisz że są z 2008 roku to przestań się martwić tylko oddaj na gwarancje
Odświeżę trochę temat bo nic sie nie zmieniło.
Wchodzę do auta po od 5 dniach stania w garażu, przekręcam kluczyk, wszystko się włącza jak by chciało a nie mogło, blade kontrolki i wyświetlacz. Po odpaleniu Trans. Failt. Prog. Dopiero jak za 2 albo 3 razem odpalę to się nie wyświetli bo alternator trochę podładuje.
Ale dzisiaj sprawdziłem w końcu ile na aku jest V :D
Tak więc:
Górny (czyli ten mniejszy):
- na wyłączonym silniku, po tych 5 dniach postoju ok. 11,65V
- po odpaleniu wachało się od ok 13,97V i 14,15V przy ponownym sprawdzeniu.
Dolny (rozruchowy):
- wyłączone auto 12,65V
- odpalone auto ok 14,05V
Co z tego można wywnioskować?
Ogólnie to chyba wyjmę oba aku i podłącze je pod prostownik.
Musisz tez pamiętać, że od nowości aku w sklepie nie powinien stać dłużej na półce niż 2 lata (kiedyś powiedziała mi to mądra głowa), okres ten wymyślili podobno producenci aku. Dodatkowo aku jest obliczony (uwaga, na pewno większość się za mną nie zgodzi!!!!!) na liczbę uruchomień a nie lata użytkowania (dlatego taksiarze nie dostają gwarancji na 2 lata). Więc to, że twoja faktura na datę 2008, to nie wiesz ile leżakował w sklepie. Aku tak jak ktoś pisał trzeba przynajmniej raz do roku doładować najlepiej prostownikiem z nastawami prądu ładowania, żadne tam automaty, bo te guw... jak tylko dostaną jakąś zaprogramowaną wartość aku to się wyłączą i nie ładują. Ja ma taki stary ruski prostak, nastawiam najmniejszy prąd i po całej nocy aku jest ok. (wcześniej jak ładowałem automatem to po nocy zdarzyło się, że tego samego dnia auto nie chciało zagadać). A to, że sprawdzając aku i podaje wartość ponad 13V, to norma (nawet przy zdechłym), bo Ciebie jak i innych użytkowników powinna interesować wartość prądu rozruchowego i kiedy go naładujesz prąd pokazuje te 13.6V, ale sam aku nie ma już tej pojemności i określonego prądu rozruchowy a aku nie daje rady zapodać prądu do wszystkich urządzeni w trakcie odpalania. Wiec kończąc mój "laborat", może się okazać, że u Ciebie jest kilka przyczyn włącznie z aku. Pozdrawiam.
Bardzo dobrze prawisz ja wymieniam aku co roku!!! Bus co prawda aku nie firmowe..
Supermen, nie wiem jaki masz telefon (przewód czy bezprzewód) ale sennapowieka miał ostatnio podobne problemy (zresztą nadal ma ale teraz to coś z alternatorem) i okazało się, że skończyły się akumulatorki w słuchawce i przez noc potrafił mu się rozładować. Podejrzewam, że telefonu i tak nie używasz, więc proponowałbym go wyłączyć, a jak chcesz z niego jednak korzystać to wymień te akumulatorki. Maciek miał 2szt x 2000mAh = 4A/h
P.S. Odnośnie trwałości aku - ostatnio odkryłem (dzięki Maćkowym problemom zresztą :P ), że mam u siebie oryginalne aku. Wiem, że to dziwne, ale jest naklejka z dedykacją do modelu - 90Ah (740A). No chyba, że Belg wymienił w ASO przed sprzedażą do Polski (2001r.) co i tak myślę byłoby sukcesem trwałości aku ;)
Jeśli chodzi o ładowanie akumulatora to wartość prądu, którym ładujemy nie możne przekroczyć ok. 10% pojemności akumulatora. Proponowałbym Ci sprawdzić datę produkcji akumulatora - jest wybita na biegunie ujemnym (tydzień/rok). A i sprawdź poziom + gęstość elektrolitu, jeżeli istnieje taka możliwość.
Pozdrawiam
A i sprawdź jaki masz pobór prądu przez auto po ok. 16 minutach tj. podłącz amperomierz szeregowo, zamknij klapę na zamku (nie całą) i zamknij auto. Poczekaj i zobaczymy co dalej.
Mnie interesuje - i stąd pytanie przy okazji tematu: jakiego prądu rozruchowego potrzebuje rozrusznik M60/M62 (albo chociaż M73)??Cytat:
Zamieszczone przez tgracing
Nigdzie nie mogę znaleść tej informacji. Sylwekk kiedyś pisał o 250A - ale dotyczyło to TDS-a.
Nie bardzo wiem jak sprawdzić ten pobór prądu :/ Musiałbym mieć jakiś dokładny tutorial :) Poza tym mam automatyczną klapę i jej się nie da nie domknąć.Cytat:
Zamieszczone przez Marcin_BMW
Wezmę oba aku wyciągnę i podepnę do ładowania bo nic innego mi na razie nie przychodzi do głowy.
Mam taki stary prostownik. To będzie chyba najlepszy :D
Sprawdzę też tą datę produkcji. Nie będę grzebać w elektrolicie bo aku są na gwarze więc tych nalepek nie ruszam.
Supermen, to wiedza elementarna z podstawówki ;)Cytat:
Zamieszczone przez Supermen
Odłącz "-" od akumulatora i pomiędzy odłączoną klemę a "-" akumulatora włącz multimetr cyfrowy (najlepiej, wtedy nie będziesz się zastanawiał, jaki kolor kabla do jakiego zacisku (najwyżej znak będzie wskazywał wartość ujemną ale to nie ma znaczenia). Klapy nie musisz zamykać, po prostu przez cały czas do uśpienia auta będzie się świecić światło w bagażniku (ale dzięki temu będziesz dokładnie wiedział, kiedy samochód "uśnie"). Cała filozofia. Jak światło zgaśnie, powinieneś zobaczyć wartość w okolicach 0,02A. No chyba że masz telefon, to wartość ta może być większa i zmniejszy się po dodatkowym czasie.
:570: A no to się okazało że aku mam rozładowane :oops:
Ładnie oba wyciągnąłem, mniejszy podłączyłem i jest rozładowany. 2 pewnie tak samo.
Nie wiem co z tą data produkcji. Na minusie jest wybite 10 08 ale na fakturze zakupu mam 06.08 :?
No to niezły bajzel :?Cytat:
Zamieszczone przez Supermen
Wydaje mi się że to nie chodzi o październik 08 tylko 10 tydzień 2008. Bo na 2 aku mam 38 07. Czyli wychodzi że mniejszy aku mam z marca 2008 a duzy z końca września 2007.Cytat:
Zamieszczone przez tgracing
Naładowałem mniejszy aku i nie chciał mi wskaźnik na prostowniku zejść do 0 trochę poniżej 2 sie zatrzymał. Ale może to wina stanu elektrolitu. Nie chcę w tym grzebać. Pojadę na gwarze niech mi to sprawdzą :)
A duży aku się jeszcze ładuje i już jest pomiędzy 1 a 2
Tylną klapę możesz bardzo łatwo "zamknąć". Wystarczy wziąć płaski element i wcisnąć w zamek od klapy (znajduję się po środku) do środka (tam gdzie zatrzaskuje się klapa). Auto myśli, że klapa jest zamknięta, a jest otwarta.
Pozdrawiam
-----------
Moc rozrusznika (P) = 1,7 kWCytat:
Zamieszczone przez michal_5000
P=U x I
Policz :)
Pozdrawiam
-----
A i jeszcze U= 12V
MOD: Edytuj posty :)
142A?? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Marcin_BMW
Spodziewałem się spokojnie ponad 300...
A skąd takie oczekiwania? Diesel potrzebuje więcej, bo sprężanie stwarza większe opory....Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Rozrusznik w M60/62 jest na planetarce- wiec uderzenie pradu nie musi byc tak duze :]Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Mniejszy prad wiec i ciensze kable = mniejsza waga auta, mniej miedziuchy = tansze auto :D
Dokładnie kolego sylwekk, diesel ma większy opory, przez co potrzebny jest większy prąd rozruchu. Pragnę jeszcze, abyście zauważyli, że jak odpalamy M62 to aż wkręca się na 1500 obrotów na minutę. Czyli i tak jest mocniejszy. A i 740i ma przecież fabrycznie chyba tylko 80Ah akumulator.
Pozdrawiam
Dodam jeszcze, że rozrusznik w 530D ma moc równą 2,2kW. Więc potrzebuje ok. 183A. Dotyczy to również modelu 725 TDS, więc nie wiem skąd kolego sylwekk masz informacje, że 250A ?
Pozdrawiam
Myślę, że to akurat w tym przypadku mało istotne. Pobór prądu na biegu jałowym jest dużo mniejszy, ale zimowa porą, przy zgęstniałym oleju parametry fabryczne są mocno nadwyrężone i na pewno owe przytoczone 183A są przekroczone. Prąd zwarcia rozrusznika przekracza nieco 300A.