A ja nie wiem nadal jak to sprawdzić ;/ i też nie wiem czy nie mam tego co Ty (o ile mam to servo)
Wersja do druku
A ja nie wiem nadal jak to sprawdzić ;/ i też nie wiem czy nie mam tego co Ty (o ile mam to servo)
coboss taki z Ciebie omnibus a nie umiesz sprawdzić tego co sylwekk napisał?Wierze w Ciebie i w Twoje nieocenione zdolności manualno-werbalneCytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Ok pobrudziłem się ;D
Jest tak. Jeżeli to ta puszka widziana od tylnej części koła to od dołu wchodzą 2 wiązki kabli a od góry wychodzą 2 rurki gumowe...
Rozumiem, że to u Was oznacza 4 przewody.
Nie rozumiem dla czego już w ostatnim wydaniu E38 nie mam w standardzie tego (servotronic) :mad:
... ale chyba wolę go nie mieć jak mieć kolejną usterkę w aucie ;D
Cytat:
Zamieszczone przez janek500
Powiedzcie coś więcej o tym czujniku, bo może u mnie też go wywaliło?
no właśnie, jest ktoś kto by mógł coś wiecej powiedzieć o tym servtronic? Jak sprawdzić czy to napewno to? Czy to się wymienia czy naprawia? Jaki to może być koszt?
Podepnę się pod temat, bo mam pewne wątpliwości co do mojego servotronica. Zgodnie z tym, co pisał @sylwekk mam 6 przewodów przy puszce, a więc servotronic jest. Niby wszystko w porządku na postoju kręci się leciutko - zero wysiłku, niemniej jednak jakoś nie widzę wielkiej różnicy przy jeździe... Może to moje subiektywne wrażenie - ale odczuwam, że chodzi równie lekko przy 100 km/h np. Jeśi chodzi o sam układ wspomagania to nie ma nic niepokojącego - cicho chodzi, płynu nie ubywa tylko mnie trochę zastanawia to utwardzanie (a może jego brak) podczas jazdy... Czy da się to jakoś sprawdzić, żeby rozwiać moje wątpliwości? Może to i głupie pytanie ale nigdy nie jeździłem autem z takim wspomaganiem, więc nie wiem do końca jak się powinno zachowywać
Koledzy podepnę się również pod temat wspomagania.Tylko nie skrzyczcie mnie bo pytanie nie dotyczy 7er ale moze ktoś poradzi. Kuzyn kupił 3kę 323 od "rzeźnika", chodzi o to że na wolnych obrotach wspomaganie praktycznie mu nie działa, przy obrotach powyżej wolnych jest raczej OK. Płyn jest, listwa kierownicza nie cieknie, pompę przy wyższych obrotach i kręceniu kierownicą troszkę ją słychać ale nie jest to jakieś wycie. Sprzedający powiedział mu że niby kręcił "bączka" i na praktycznie odcięciu trzymał do końca na max skręconą kierownicę i od tej pory tak stało się. Raczej pompa do wymiany czy może byc jakiś zawór w pompie ? Jeszcze raz sorki że tu o to pytam.
Cytat:
Zamieszczone przez fm
Według mojej opinii u Ciebie jest wszystko na 100% OK. Wspomaganie słabnie wraz ze wzrostem prędkości, ale np. przy 100 km/h masz wrażenie jakby kręcił na postoju. Możesz to łatwo sprawdzić w aucie które nie ma wspomy i porównaj, na postoju trzeba znacznej siły do kręcenia a jak tylko ruszysz to kreci się dużo lżej proporcjonalnie do wzrastającej prędkości (a przy 100 to już bardzo lekko). Więc jeżeli dobrze główkuje to u Ciebie wspoma działa bardzo dobrze - regresywnie (słabnie jak jedziesz co raz szybciej) ale sprawia inne wrażenie. )Pozdrawiam!!!!!
----------------------
Cytat:
Zamieszczone przez wojtas
Nie tyle zawór w pompie co zaworki w samej listwie (w zależności od konstrukcji układu może być ich 2 lub więcej, nie wiem jaka u Ciebie jest konstrukcja) Są to zaworki tzw. przelewowe (co do nazwy to sam je tak nazwałem) i bardzo łatwo jest je uszkodzić, właśnie przez skręcanie koła kierownicy ma maxa i trzymanie jej tak skręconej, słychać wtedy takie charakterystyczne syczenie. W tej pozycji są one przyblokowane a nawet mogą być zablokowane, nie przepływa przez nie olej i w efekcie szlak je trafia. Co do pompy, jakby walnęła to w ogóle wspoma by siadła, ale dobrze by było sprawdzić cały układ, pompę też jednak ja stawiałbym na listwę. Podobna sytuacje miałem w innym aucie i po mimo regeneracji pompy objawy były takie jak przed naprawą, troszkę się polepszyło, ale na postoju kołem się kręciło jak bez wspomagania. Pozdrawiam !!!!!
JA I MOJE MAGICZNE 7er ;D
Otóż problemy były tego typu:
1. jakby troszeczkę za duże bujanie auta (nie zwracałem uwagi)
2. wspomaganie (servo) "zawieszało się" i ciężko się kręciło kierą (niezidentyfikowany problem)
3. w łukach, przy małych prędkościach i na nierównej nawierzchni skrzynia potrafiła mi zredukować bieg gdy dodałem gazu po czym zdarzało się, że auto szarpnęło i coś uderzało jakby tylny most! (myślałem, że podpora mostu będzie wytrzaskana)
4. Przy większych prędkościach w zakrętach (ładna, nowa droga) reagowała kontrola trakcji nawet potrafiła zwalniać mi auto! Po takich "wybrykach" 2 razy przytrafiło mi się, że DSC się wyłączało i nie działało aż do zgaszenia silnika! (podejrzenie padało na kończący się czujnik ABS)
Rozwiązanie? Pewnie nikt nie uwierzy ;D
Zawsze mam zboczenie jechać do wymiany opon (tym razem na zimowe) w ciuchach roboczych z latarką. gdy auto jest na podnośniku i chłopaki robią swoje ja przeglądam zawieszenie i sprawdzam czy wszystko jest ok. Tym razem dojrzałem coś z tyłu ale nie byłem pewien czy jest to jakaś guma czy może pęknięta sprężyna.
Dwa dni później wymieniałem tarcze hamulcowe i kazałem mechanikowi sprawdzić co tam siedzi. Okazało się, że (nie wiem jakim cudem) wysunęła się jakaś gruba gumowa podkładka z zestawu "poduszek" amortyzatora od strony prawej! Mechanik rozkręcił, włożył ją na swoje miejsce i tyle.
Wszystkie powyższe dolegliwości znikły jak ręką odjął!!! A nawet wspomaganie znów działa pięknie, jest aktywne jak powinno, znów mogę wyjechać na szybką drogę gdzie jadę powiedzmy 180km/h (kiera sztywna) a za chwilę zjeżdżam na parking gdzie kręcę jednym palcem :)
Jak ktoś jest wstanie to wszystko jakoś sensownie wytłumaczyć to będę wdzięczny ;)
No to 'pkp'. Jak możesz opisz dokładniej gdzie tego szukać, ja tez chętnie przejże zawias i możne w końcu będę się cieszył gładko działającą wspomą. :580: :580: :580: :viva: :viva: :viva:Cytat:
Zamieszczone przez coboss
A jeszcze mama pytanie odnośnie tego bujani, bo na przykład u mnie przy prędkości ok 60 km/h z okolicy kół dochodzi dźwięk jakbym jechał po bardzo drobnym polbruku (coś jakby zawieszenie dostawało wibracji) i po zwiększeniu lub zmniejszeniu prędkości cichnie (objawia się to tylko tym dźwiękiem, zero wibracji na budzie).
AD1 Dojrzeć to idzie tylko przy podniesionym aucie i zwalonym kole.Cytat:
Zamieszczone przez tgracing
AD2 Moja pierwsza myśl to opony
Też tak myślałem ale po wymianie oleju w wspomie na właściwy (bo był zalany dextron), ten objaw się znacznie zmniejszył, bo występował przede wszystkim dużo częściej. Teraz się to zdarza dużo rzadziej. A jeżeli chodzi o opony to by to znacznie narastało przy większych prędkościach (ponieważ ten dźwięk to coś w stylu wyjących zimówek, nie zależnie czy jedziesz po niemieckim 'autobahanie', czy po polskich koleinach.)Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Podepnę się pod tmt, nie znalazłem nic więcej.
U mnie problem ze wspomaganiem pojawił się niedawno jak były te mrozy.Rano ciężko było skręcic kierownicą i przy połowie pełnego obrotu coś mi styka w kierownicy.Jak auto jest nagrzane to problem znika.Jedynie rano po nocnym postoju
Według mnie zimny olej, który dodatkowo może być już stary. Wymień i wtedy oceń.Cytat:
Zamieszczone przez monster007
Witam,Panowie mam problem w min E38 samochód myszkuje po drodze a wspomaganie (servotronic ) działa tak samo lekko na postoju jak i przy 150km/h i ciężko jest samochód utrzymać na drodze, wymieniłem cale zawieszenie przednie i tylnie, dokręciłem śrubę na servotroniku i nic, jedynie, gdy wypnę wtyczkę od serwotronika ( przy lewym kole) wspomaganie zaczyna ciężko chodzić i można jeździć. Pozdrawiam
Prezes626, czy servotronic miałeś od początku czy dokładałeś? Może masz uszkodzony GM3 albo nie dochodzą do niego sygnały o prędkości? Komputer prawdę Ci powie.
Serwotronik mam od poczatku, byłem na diagnostyce nie mam błędów, co to jest GM3?
w BMW w M-cars Kraków powiedzieli mi ze wszystko jest Ok, Jeździłem kolegi autem prawie takim samym i zupełnie inaczej się prowadzi. Zresztą to nie normalne żeby samochód nie można było utrzymać na drodze bez ciągłej korekcji kierownica toru jazdy.
A jaki masz rozmiar kół i czy masz dobrą geometrię?
GM3 to sterownik obsługujący między innymi servotronic. Więcej szczegółów znajdziesz na forum.
Mam 235/55R17 ( orginal felgi ) geometrę ustalwialem w BMW , wiec powinna być ok. Tylko, dlaczego tak jest jak się wypnie ta wtyczkę ze wszystko jest Ok (według mnie).
Bo wtedy nie masz sterowania zaworkiem w przekładni. Czy tak jest dobrze, to faktycznie sprawa subiektywna. Kierownica kręci się dość ociężale, szczególnie na postoju. Tak jak napisałem wcześniej, to GM3 staruje servotronikiem. Warto oprócz odczytania błędów przyjrzeć się LiveData - widać wtedy, czy sterownik GM3 otrzymuje niezbędne sygnały o prędkości i co się dzieje z natężeniem prądu sterującym zaworkiem.
Widzę ze Twoja wiedza na temat BMW i elektroniki w niej zainstalowanej jest ogromna, Chciałabym zakupić jakiś program wraz z interfejsem do obsługi BMW, odczyt i kasowanie błędów, czy jest cos, co możesz mi polecić oczywiście w jakiś rozsądnych pieniądzach.
Nie przesadzaj.... To wszystko jest w sieci ;)Cytat:
Zamieszczone przez Prezes626
Co do interfejsu - ja ściągałem z USA (niejaki Fister). Pogadaj z gregiem38, ma przetestowane jakieś interfejsy dostępne w DE albo skontaktuj się z Nerwusem z BKP (ma fejsy wg własnego projektu). Oprogramowanie również z sieci (DIS, INPA...)