pragne zauwazyc jedna rzecz...
silnik V8 4,4 a V12 5,4
srednica cylindra ;)
Wersja do druku
pragne zauwazyc jedna rzecz...
silnik V8 4,4 a V12 5,4
srednica cylindra ;)
Dla mnie takie rzeczy są chore i zawsze będą!Cytat:
Zamieszczone przez bitek-bitek
czy mógłbyś rozwiną tą wypowiedz w jakimś osobnym temacie jestem bardzo ciekawy co tam siedzi u ciebie pod maską i w jaki sposób uzyskałeś takie wynikiCytat:
Zamieszczone przez NikosWariat
niestety nie , jak masz dużo pieniędzy i odpowiednie auto to zapraszam na pw jak to mówili wiedza kosztuje
Cytat:
kolego nie pisz tak bo cię zaraz inni pojada ze maja auta ważące 1100Kg mające silnik 2.0TURBO i maja 350-480KM a takich aut w Polsce jest bardzo dużo... i oni ci napiszą masz pieniądze to stan na linii od 0-100 do 200- 300 jak wolisz....
wiec nie odpowiadaj ze jeśli masz pieniądze napisz wiedza kosztuje... bo greg czy ktoś inny wystawi ci fakturę... lepiej napisz tajemnica zawodowa albo coś...
pamiętaj jeszcze jedno ze porządne zawieszenie do auta np TEIN kosztuje więcej niż większość aut na tym forum...a ktoś je wkłada do hondy.....
pyzatym co to za wynik u ciebie jak byś miał 20tys zl (nie dużo na nasze realia) wycieczka na stronę *.com zakupujesz zestaw 2x turbo kolektory dolot i kompa oraz cala resztę bez intercollera i masz pod 400KM i 600Nm
jeśli masz pieniaszki napisz podam linka gdzie co i jak :)
BEZ OBRAZY
Kolego mam prośbę te forum nie służy do tego
jeśli czujesz się taki mocny w słowach akutalnie robię Corse A Z20LET , wyciągnięty z calibry , w calibrze miał 480 kucy przed rozebranej jej .
więc akurat źle trafiłeś .....
pytanie czy mogę odpowiedzieć odpowiedziałem nie ale mogę zrobić ja ma kasę
a co do gotowców to turbo itp to ich nie polecam
a co do Grega że może mi wystawić fakturę hmm .... interfejs i bus załatwia mi któryś miesiąc wiec faktycznie może jak mi go załatwi to faktura się przyda
Cytat:
Proponuje prywatne sprawy załatwiać na PW .Co do tego co możesz /nie możesz hmmmm .... napewno pisać możesz ;D .....
Cytat:
Hmm niech pomyślę... może koszt instalacji ?
Nokoś może napiszesz jak te koszty się kształtują dla instalacji "bezproblemowych" poszczególnych silników.. (myślę o czymś porządnym może nie topowym ale takim które daje radę)
Myślę że skoro v12 jest takie archaiczne to nie potrzebuje tak dobrego sprzętu do gazu jak v8.. (może się skuszę :D .. dawno nie byłem w stolycy.. :] )
Pozdrawiam.
NikosWariat -> myślę ze na sie najlepiej na gazie.... prawda poczytałem troszkę właśnie?
a co do mocy 740 NikosWariat może ma związek instalacja ? http://www.youtube.com/watch?v=XehdCa9z9rE
Jak bym mail założyć gaz przejechał bym sie do ciebie :
ul. Poznańska 52, Jawczyce
05-850 Ożarów Mazowiecki
Nikoś to niedługo z tego m60 wyciśnie z pińcet koni, bo co kolejne forum to mu moc ciągle wzrasta...
Nikoś - ten silnik chodzi jak traktor... a jak monetę postawiłeś w poprzek silnika , między żeberkami osłony, to będzie stała, nawet w najbardziej rozklekotanym m60 ...
rozmowa się rozwija dynamicznie niedługo dojdziemy do jakiegoś weyrona i jego mocy a jestesmy na forum BMW mamy lekki spór o V8 iV12.ja dalej sądze że 4.4 jedzie ale nie tak jak 5.4 oczywiście chodzi mi o orginał a nie jakieś zmiany map ,chipa itp.w4.4 .Waga silnika wieksza ale odpada ciężar maski bo jest aluminiowa.przynajmniej u mnie.miałem kozaka do ścigania.podkręcił audi a3 1.9 tdi na 180ps pokazał ładny wykres no i co bmw pojechało bo zanim sie pan w audi nawajchował biegami to sport w automacie stanął na wysokości zadania i papa.Po 2 tygodniach przyjechał bmw 330i w e46 no i tez lipa i przegrał pare ciaczków.
Cytat:
Zamieszczone przez rafcioz8
Ponownie zapraszamy do działu PRZEDSTAW SIĘ -------------------------->
Johnny_Bravo
Przykro mi ale nie pracuje tam
a gazem nie zajmuje się od bardzo dawna
xsilver , nie wiem jak z m60 ale z m62 trochę szło wykrzesać :)
a jak przeszkadza dźwięk wtryskiwaczów med to zamknij uszy i nie słuchaj :)
a tak w ogóle schodzicie z tematu :)
na dalsze zaczepki nie będę reagował
Jeżeli to jest temat V8 czy V12 to powiem tyle, że V12 w manualu po takich modach jak u Ciebie (chip + wydech + nie wiadomo co) na pewno by sobie poradziło z Twoim 740i.
Gratuluje wyniku z M62, ale to nie jest żaden dowód że to silnik mocniejszy od V12.
A tak na marginesie to powtarzam, że do jazdy na codzień właśnie M62 będzie najlepszy. Złoty środek pomiędzy kosztami a osiągami.
a co do 750i manual to pewne że objedzie 740i manual w Seri
z tą różnicą że 740 bywały manuale
a 750 manuala nie było , a ze skrzynią manualna jest problem
jedyna skrzynia manualna która warto zamontować to z 850Csi a taka skrzynia to biały kruk
inne chrupią .....
Mój kolega ma niepozornego Fiacika Coupe 2.0 Turbo który fabrycznie ma coś tam ponad 210 koni, auto przerobił wrzucił już w niego mnóstwo kasy i fantazji i teraz ma coś koło 400 koni, a przecież fiat to "gówno", prawdą jest to że objeżdża każde bmw z naszego forum, a ma przecież tylko fiata. Nie ma sensu się kłócić o moce, koszty przeróbek itp. Bo po co? Przecież jeździmy 7emkami... ktoś mi niedawno powiedział że to auta reprezentacyjne i pięknie wyglądają jak jadą powoli.
tak tylko pytałem z ciekawości nie wiedziałem ze masz tam napęd antymaterią strzeżoną tajemnicą wojskową :D a tak serio to byłem ciekawy i tyle
niestety nie mogę odpowiedzieć , chroni mnie tajemnica zawodowa
ale ogólnie jak sam wiesz im więcej koni tym więcej za każdego następnego konia się płaci
to fakt, no nic szkoda
Cytat:
teraz bardzo fachowo :) teraz nikt sie nie doczepi :)
pozdrawiam
szczerze co do tematu mi 750 pasuje pod jednym wielkim względem moment obrotowy do normalnej jazy nie ma zdanej potrzeby kręcić silnika więcej niż do 2.700obrotow skrzynia zmienia biegi normalnie jadać kolo 2400-2700 obrotów i każde dodanie gazu jest mocno odczuwalne
jeśli bym jeszcze raz kupował e38 rozważył bym zakup 4.4 z powodu na dźwięk V8