Proszę bardzo: DH76141
Wersja do druku
Proszę bardzo: DH76141
Dzieki wielkie
A jaki masz nr na krawędzi tarczy ?
Na starych tarczach niczego się nie odczyta już.
To lipa a to by wszystko wyjaśniło.
No tak miro masz rację. Z drugiej strony wychodzi na to, że w rotingerze w katalogach mają coś nie tak. Zamówiłem tarcze z tej aukcji na allegro: 8552524271. Według zamieszczonego tam rysunku technicznego tarcza powinna pasować do moich zacisków bez dwóch zdań. Natomiast przysłali mi tarcze którą wygląda inaczej niż to co podają na rysunku i tutaj jest problem. Dopiero dziś na spokojnie sobie to wszystko pomierzyłem i doszedłem do takiego właśnie wniosku.
Na zdjęciu jest stara tarcza i nowa. Widać na nowej przetłoczenie na "dzwonie" tarczy (tak to nazwali w rotingerze)https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cc8d2aeca6.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e7946abe31.jpg
Wydaje mi sie ,że któraś jest z (do) E60 E63
No też tak myślę i raczej to ta rotingera. Przejrzałem różne aukcje dla porównania wymiarów no i wychodzi na to, że w rotingerze może nie mają tarcz do 750 albo mają coś z katalogiem nie tak. Wysłałem im maila z porównaniem tarcz i końcówkę VINu po którym powinni dopasować tarcze.
Tutaj są dobrze podane wymiary tarczy która odpowiada kompletów z mojego samochodu: https://allegro.pl/oferta/tarcze-klo...ource=facebook
No i jest werdykt rotingera. Nie posiadają w ofercie tarczy do 750i. Więc mam im odesłać te które dostałem i mają mi zrobić zwrot pieniędzy na konto. I teraz znów pojawia się problem wyboru hehe.
Ta nowa tarcza wygląda nia tylną.A powiedz mi,czemu szukasz do 750i mając 735i.Zmieniane coś miałeś ?
Tak zmieniłem zaciski i tarcze na większe po tym jak pierwszy raz mi się tarcze skrzywiły. Wtedy jeszcze nie wiedziałem o forum i ekscesach związanych z hamulcami w siódemce. Kiedyś mając mazde 626 miałem problem z przegrzewajacymi się tarczami i wtedy założyłem większe tarcze i zaciski od mazdy 6 i problem znikł. Dlatego też tutaj zrobiłem to samo.
Heble już są na samochodzie. Rotinger niestety nie miał tarcz do 750i tak jak pisałem i czekam na zwrot pieniędzy, natomiast tarcze jakie założyłem to ATE z racji tego że to ich produkty były na pierwszym montażu w BMW z tego co mi wiadomo a w dodatku przekonało mnie 590zł za obie tarcze. Gdybym tylko wiedział że tak to wyjdzie z rotingerem to i klocki kupiłbym ATE a tak są brembo. Póki co przejechałem ok. 500km i jest wporządku. W moim przypadku za bicie była odpowiedzialna prawa piasta. Założyłem póki co używaną zwrotnice z angola którego kupiłem na części i jest git ( przebieg miał niski 141kmls).
Cześć, mała aktualizacja, zrobione około 60kkm na tym zestawie i skrzywiło lewa przednia tarcze z winy zacisku po wymianie klocków ( uszkodzony zacisk ) wziąłbym raz jeszcze mikody ale rdza zjada je aż żal patrzeć, dlatego chciałbym się dowiedzieć jak rotingery galwanizowane, też rdzewieją w oczach? Szczególnie na żebrach..
Myślę nad wersją nawiercana z klockami ceramicznymi jurid white
U mnie po kilku latach Rottinger nie rdzewieje wcale nawet na rantach aczkolwiek nie jeżdżę zimą. Mam wersję nacinaną i nawiercaną. Z tego co słyszałem do tej wersji nie poleca się montować klocków ceramicznych.
Panowie takie pytanko, pojawiło mi się lekkie bicie kiery przy hamowaniu, ale przy prędkości powyżej 100-110km/h poniżej nic ani nie drgnie. Przy wymianie kół na zimowe zauważyłem że tylne tarcze na wiosnę do wymiany, są słabe, może to być ich wina, czy to raczej przód?
czyli przód?
Mój mechanik od zawieszenia (robi tylko to) powiedział mi kiedyś, że usterka z tyłu może również powodować bicie.
nie mam czym pomierzyć, ogólnie wszystko jest idealnie nic się nie dzieje dopiero po przekroczeniu 100-110 jest lekkie bicie kiery przy hamowaniu. Na jesień zmieniałem przód i z pewnych przyczyn kupiłem kpl textara i pewnie mam za swoje, a zawsze wszystkim tłumaczę, tylko ORI na przód.
Textar to dobre hamulce... Ważniejszy jest montaż
Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka