Przypadkiem nie wkładaj Jamex , mam i są dla mnie za twarde.
Wrzuć do niej ALPINY 17 " lub 18 " i po sprawie :RpS_thumbup:
Film super , kiedyś oglądałem , tych fimów mają tam więcej z innymi autami.
Wersja do druku
Przypadkiem nie wkładaj Jamex , mam i są dla mnie za twarde.
Wrzuć do niej ALPINY 17 " lub 18 " i po sprawie :RpS_thumbup:
Film super , kiedyś oglądałem , tych fimów mają tam więcej z innymi autami.
tak jak mówiłem, do szerokiego zupełnie inaczej pasuje :P
jamexow nie chce albo ap springi albo kupie cały ten gwint mts ze gdyby tył się rozsypał to będzie co założyć na tył ...zresztą no zobaczę...albo zdekompletuje i sprzedam osobno tył a mega mi chodzą s37 ale dołożę 1000 -1500 i będę miał bbs rc ....
Co do plastików to możesz je po prostu pomalować. Kolor farby dobierzesz z dwóch elementów, które mają mniej więcej naturalny kolor. Dobra mieszalnia lakierów Ci to dobierze w sprayu. Elastyczne elementy też wchodzą w grę, ale trzeba trochę innej farby. Też mam silbergrau hell wnętrze i malowałem rok temu osłony pasów, itp (ASO nowych brak) i wyszło idealnie. Przed malowaniem jedynie muszą być odtłuszczone. BH to dobry kierunek, aczkolwiek nowy zestaw zwykłych lamp też odświeży przód tego auta. S37 do Vki jak najbardziej na plus! Powodzenia.
tylko ze u mnie są ori światła usa bez uśmiechu, podróbki nowe helli black to niecałe 700 a myślę ze będą świecić o niebo lepiej niż stare soczewki i wypiaskowane szkla...dlatego mam mętlik w głowie, ale światła zmienić to chwila czy springi i felgi ...reszta by została ori..
Najrozsądniejszą opcją do oświetlenia są zamienniki DJ AUTO. Miałem kiedyś w E34, naprawdę dobra jakość wykonania. Mało co odbiegająca od oryginału. Po założeniu tych lamp świeciło na mijania lepiej niż przedtem na długich. W tym przypadku - co nowe to nowe. Można ewentualnie jakieś elementy poprzekładać z oryginalnych lamp. Jak np ringi chromowane. Te po odświeżeniu pastą polerską, będą znacznie lepsze od tych co dostaniesz.
Druga opcja, to możesz zrobić z tych lamp co masz black helle. Wtedy kupisz nowe szkła (też tylko od DJ AUTO). O ile odbłyśniki są ok, to będzie git. Ewentualnie odbłyśnik da się regenerować.
wole zostawic w szafie komplet ori usa jakie sa takie sa a wlasnie kupic te od DJ Auto, a ramki chromowane dac do pomalowania w proszek jak te od dj auto by były slabe...bo ta z filmiku nie daje mi zyc, blacki przod troche gleby s37...ale z 2 strony bbs rc tez pieknie wyglada na e32 i byla chyba oferowana ta felga oryginalnie w e32
IMO, ori do szafy, kup używany komplet i przerób/zregeneruj na nowych szkłach.
Biała (ogólnie jasne) E32 na BH wygląda zajebiście.
Działaj, bo plan masz dobry :)
wlasnie lampy zmienic to chwila, a wole nowe te podrobki by mialy nowa soczewke itd...
tylko kwestia felgi czy s37 czy bbs rc ...
Kup ALPINY ,
Na BBS 17" moja biała wyglądała tak:
[IMG]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e1182eeea7c.jpg[/IMG]
Chyba też nieżle :smokin:
Poszukam i wstawię :boom:
Jeśli chcesz robić samemu BH, to najlepiej kup używki i regeneruj. Szkoda tłuc nowych szkieł w lampach nowych, aby zrobić BH. A mi się nie udało ich nie pobić. Aczkolwiek można próbować :)
Witboy, soczewka się nie zużywa. Ona się tylko brudzi. Jak rozbierzesz lampę i ją wyczyścisz, to będzie dużo lepiej. Jedyne co się zużywa to szkło zewnętrzne i odbłyśnik.
tak to fakt ale sa podróbki blacki za ok 650, felg alpiny nie chce od x lat jeżdżę na szprychach w golfie mialem bbs rm wiec albo s37 albo rc :)
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
A ile chcesz dać za S37? Może Ci moje z E39 sprzedam. Coś innego bym włożył dla odmiany na przyszły sezon. Polerowane z Continentalami.
https://live.staticflickr.com/7802/4...6edfe8e8_h.jpgIMG_8630 by Piotr R, on Flickr
w 1 kolejności chce bbs rc na miejscu mam za 3k pln wiec bardziej szukam bbs rc :)
Za 3 tys też bym wziął do kolekcji BBS RC:sad: Jakie mają parametry ?
Racja, myślałem o Rondell 0058, a nie o RC ;)
ogólnie zastanawiam się mocno co robić czy stylingi czy bbs rc ...ale własnie sa 4x8 wiec bez sensu wolał bym coś szerszego jednak,
co do roboty przy aucie...dziś już robota idzie z grubej rury, na szczęście okazało się ze nie trzeba zwalać skrzyni bo nie leciało z uszczelniacza na wale ale obydwu uszczelek dekli, a były robione 2 lata temu :D wszystkie gumki pod śruby i uszczelki nowe, przy okazji nowa odma aso bmw, nowa rura dolotu bmw, z miski sączyło się na tym wałku od zmiany biegów wiec obydwa zimieringi zostaną nowe założone, nowy przewód od miski olejowej do filtra oleju ten taki zakuty tez ori aso bmw, zamówiłem też zaślepkę w zderzaku z napisem BMW
a no i odkryłem że mam podgrzewana przednia szybę :)
a i odkrylem ze wszedzie sa naklejki i plakietki z vinem na blotnikach z przodu drzwiach itd itd.. na podszybiu na desce poprostu szok :d
a myslalem ze to dodatek podgrzewane szyby bo sa wersje bez tego i z podgrzewaniem :)
Podgrzewana przednia szyba to nie był standard. Nie wszędzie to jest.
Tak jak Elvis powiedział, w Ameryce, to standardem są wszechobecne naklejki z VIN na każdym elemencie. Zgodny wszędzie?
Zarówno styling 37, jak i BBS RC, to wszystko są stylingi :P RC, to styling 5. Tak dla doinformowania :)
Jeśli chodzi o RC, to sobie popatrz u mnie w galerii, jak się prezentuje. Powiem tak, jako użytkownik zarówno s5 i s37. Na tych pierwszych, rant jako taki jest w miarę duży i nawet te 8J wygląda dobrze. Ale już po S37 widać wyraźnie tą różnicę między 8J a 9J. W S37 optymalnym rozwiązaniem było by 4x9J :) Można złożyć taki zestaw i sprzedać 4x8 potem :) Tylko albo zakładać że będą do pomalowania, albo szukać dokładnie takiej samej wersji. Bo były z polerowanym rantem, pokrytym klarem i były całe w farbie. Były również angielskiej produkcji podróbki. zdaje się 20" albo 19. Te miały już 10J !!! Kozak. No i ogółem, to dużo podróbek włoskich i innych jest tego wzoru. Nie wiem czy na Twoim miejscu nie skusiłbym się na DARKI RS. Przy takich przebiegach to nic im nie będzie. Kucharz miał na E28 i wszystko git było. Wiarygodniejszy gość niż Franek z wioski.
to prawda bardziej dlatego wole bbs rc 090 nawet w konfiguracji 8j plus do tego, albo odnowić albo już na gotowo za 4k pln kupić gotowe po renowacji, nie chce kupować darkow bo mi się nie podobają zawsze to są podróbki i to widz, mam pod blokiem dwa auta sąsiadów na darkach i widać ze to takie coś biedniejsze niż rs...
tylko jakos rc mi sie nie widzi do białego ..nie wiem czemu może za mało zdj widziałem w takiej konfiguracji a własnie s37 mega mi się w alpinweiss podoba
co do vinu to jak myślisz :)
tak woli potomnosci vin
Type
Value
VIN WBAGD8321PDE84505
Prod. Date 1992-11-19
Service History !! CHECK HISTORY !!
Type 740IL (USA)
Series E32 (7 Series)
Body Type LIM
Steering Left Hand Drive
Engine M602
Displacement 4.00
Power 210kw / 286hp
Drive HECK
Transmission Automatic
Colour ALPINWEISS 2 (218)
Upholstery (0438)
Comfort And Interior Equipment
S431A Interior Mirror With Automaticdip
S488A Lumbar Support Driver And Passenger
S494A Seat Heating Driverpassenger
Multimedia
S640A Preparation F Telinstallation Universal
S686A AntennaDiversity
S694A Provisions For BMW 6 CD Changer
Driver Assistance And Lightning
S500A Headlight WipewashIntensive Cleaning
Wheels And Drive
S216A Hydro Steeringservotronic
S241A Air Bag For Driver And Passenger
S245A Steering Wheel Column Adjustmentelectr
S293A BMW LA Wheel V Spoke 54
Environment And Safety
S818A Battery Master Switch
Other Equipment
S925A VERSANDSCHUTZPAKET
z tego co widze to po vinie nie mam chyba podgrzewanej szyby, hifi, skora na boczkach oraz srodkowy tunel to chyba wszystko co nie widze po vin ale moze to standard na usa
poza tym oczywiscie usdm
- 3 stop
- obrysowki
- corner light
- przednie lampy bez usmiechu
czyli takie tam bzdety :) najważniejsze ze lędźwie działają i podgrzewanie fotela działa i klima sprawna bo z tym tez było rożnie w sztukach które oglądałem przed kupnem białej
wiecie może jakie powinienem mieć dywaniki ? bo moje są niby szare ale z domieszka zielonego i chyba czas na zmianę...
raczej oryginał ale to usa co u nas było dodatkiem to tam było standardem i nawet nikt nie myślał by było inaczej :)
a z innych spraw zastanawiam sie jeszcze nad ta konkretna felga
https://www.olx.pl/oferta/rh-xd-3tlg...tml#a55cde5f3c
do tego jakies pasowane opony by sie zdały
Dobre koło i bardzo rozsądna cena.
(...) Witboy , koło z linku ciekawe ,ale czy takie tanie ?
no ma być ciekawe na lini innych bbs rc za ok 3 tys a po wypolerowaniu itd ok 4 tys w 8 calach ta felga do białej na glebie myślę ze może robić robotę
Bombel i Elvis - posty znikają, bo to nie giełda tylko temat powitalny Witboya. Jak macie do siebie jakieś interesy to od tego jest PW.
Zawsze mi się to koło podobało. Zważywszy na to, że to 18'' 3tlg z rozwojowym ET to cena do zaakceptowania.
Tutaj przykład, że fajnie leży na E32:
https://pl.pinterest.com/pin/3500845...237005#details
Założyć opony w męskich rozmiarach i będzie lux.
wczoraj auto odebrane waz jeden nie przyszedl ten od miski zakuty do filtra oleju, i blenda bmw jeszcze nie przyszła, natomiast uszczelki pod deklem wymieniane i te gumki do śrub bo były twarde wszystkie zero sprężystości ! no a odma była uwaga toprana, i do tego jedno z podciśnień czy coś tam nie było wpięte....plus nowa guma na dolocie, gumki od niej aż się rozsypywały no i nowy filtr powietrza teraz v8 pracuje wyśmienicie :), a skrzynia dostała nowe uszczelki na tym wodziku wybieraka biegów z obydwu stron, dziś ogarniałem sam szybę...oczywiście okazało się ze wyskoczyło ze spinki - sama spinka cała wiec lux smar w jednym miejscu był zgęstniały widać że długo stała...teraz tylko pewnie światła springi i felga
TŁUMACZENIE NA POLSKI:
Wczoraj auto odebrane. Wąż jeden nie przyszedł, ten od miski zakuty do filtra oleju. I blenda bmw jeszcze nie przyszła. Natomiast uszczelki pod deklem wymieniane i te gumki do śrub, bo były twarde wszystkie, zero sprężystości! No a odma była, uwaga, toprana. I do tego jedno z podciśnień (czy coś tam) nie było wpięte. Plus nowa guma na dolocie, gumki od niej aż się rozsypywały. No i nowy filtr powietrza. Teraz v8 pracuje wyśmienicie :) A skrzynia dostała nowe uszczelki na tym wodziku wybieraka biegów z obydwu stron. Dziś ogarniałem sam szybę. Oczywiście okazało się, że wyskoczyło ze spinki (sama spinka cała), więc lux. Smar w jednym miejscu był zgęstniały, widać że długo stała. Teraz tylko pewnie światła, springi i felga.
~by Tuczi77
Dobra robota Tuczi :)
dobrze bardziej będę się starał przecinki i kropki :)
To nadal nie jest po polsku. Powinno być:
Dobrze, będę się się bardziej starał stawiać przecinki i kropki.
Same przecinki i kropki, to jeszcze nie jest poprawne pisanie po polsku. Do tego dochodzi jeszcze stylistyka.
Cieszę się ,że nasz wspaniały moderator IREK , jest taki "prawidłowy " , jednocześnie mam nadzieję ,że w stosunku do wszystkich :nightmare: i do siebie też :love:
bez przesady ja się nie obrażam wiec i wy na wesoło :)
ciąg dalszy przygód z szyba....znów wczoraj wyskoczyła...oczywiście zdejmując listwę ozdobnną drzwi spinki się połamały...nigdzie nie widzę aby je kupić :(
Szyba a bardziej jej dolna prowadnica okazało się ze była krzywa na tyle ze musiałem ja na ostro podgiąć teraz chodzi już wszystko wg mnie ok bo na mrozie z rana ładnie się podniosła i opuściła
w dniu dzisiejszym zamówione sprężyny AP sportfahrwerke, niby minus 40-60 z czego ja mam m60b40 to liczyć ze pewnie te 50-60 pójdzie w dol...no zobaczymy jak to będzie siedziało :)
dziś tez pojechałem na stacje diagnostyczna hamulce itd zawiecha etc wszystko lala..
dziś podjechałem do aso po kilka rzeczy, zamówiłem spinki listwy bo się połamały bo oczywiście spinka ślizgu wypadła bo smar tak zastał i lekko się przygięła prowadnica...
wiec dziś zamówiłem
nowy element mocujący apteczkę, spinki do drewnianej listwy i te plastikowe kółko od nawiewu na szybę bo jeden bolczyk ułamałem :)
natomiast w aso dziś spory ruch klientów był i moja biała e32 robiła większy szał niż te nowe modele haha
trochę post pod postem ale...parę suwenirow z aso cz1
przyszła blenda przedniego zderzaka :) i przewód spływu olejowego bo już czas na niego :)
https://naforum.zapodaj.net/images/945d436d5725.jpg
https://naforum.zapodaj.net/images/ff462ba99c61.jpg
dziś wyprałem dywaniki odkurzaczem piorącym, ale i tak już widać na nich ząb czasu i wg mnie nie są oryginalne, chociaż pasują naprawdę ok i szukam dywaników szarych do siebie :)