Jutro jak będę zmieniał ta osłonę to zerknę ale średnio chce mi się wierzyć - po za tym żeby w ogóle wydech padł to dziwne. Nie w bmw ;)
Ps. Kiera zmieniona ;)
Miro flaszka podjedzie jakby co ;)
Wersja do druku
A jak sie okaże że ten plastik to Wy mi stawiacie flaszkę ? Hmm?! No chyba tak !
A co do tematu to hmm no raz niby po odpuszczeniu gazu a raz nie ale co ciekawe zauważyłem że zaczyna sie to wtedy jak ekonomizer schodzi na niebieskie pole "Evective Dynamic" - czy jak to zwał. Przy puszczaniu alternator i kompresor z klimy podobno oddają jak najwięcej energii - hmm. Podobno przy kołach sa jakies alternatory !?
Nie zawsze ;)
Dzisiaj zauważyłem, ze słyszą tytkotanie podobne do tyrkotania jakie wydaje przegub podczas skręcania tylko słyszę to zarówno podczas skrętu w prawo jak i lewo No i tylko przy ruszaniu. No i jakbym to słyszał z przodu pod autem a nie po bokach ale pewności nie mam
Edit: zmieniłem osłonkę ale jeszcze nie miałem jak sprawdzić . Natomiast leżąc pod autem poszarpalem półosiami i jakby delikatnie jedna miała luz - prawa. I moje pytanie brzmi czy one maja być mega sztywne ?
Aldik i jak ? Pomógł montaż plastiku czy znalazłeś inną przyczynę?
Pozdrawiam,
Michał
Pewnie fotki robi [emoji879][emoji879][emoji879]
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Ja siedzę cicho, bo miałem te plastiki w całości. Potem je rozorałem o krawężnik, potem wymieniłem, ale akustycznie nic się nie zmieniło :P a jak były rozwalone, to przez pół roku na "duck-tape" połatane były ;)
W sumie nie do końca miałem okazje przetestować . Ale wydaje mi się ze nie - skupiłem się teraz na tych półosiach i będę je regenerował ale dopiero za dwa tygodnie . Czekam
do tego czasu na jakiś sugestie . Co ciekawe słyszę tyrkotanie jak np wbijam się z bocznej dobryluchubale przy ostrym skręcie do oporu już cisza
Eh bo z telefonu pisze i do tego ślepy jestem ;)
Chodzi o to ze jak wbijam się z bocznej ulicy to słychać a jak ostro skręcam do oporu to nic.
Ponowię pytanie czy półosie musza być sztywne w sensie niemożliwe do ruszenia ręka ?
Lekko obrócić się dadzą, ale ruszać wzdłużnie i góra/dół nie powinny się dać.
No to prawą mogę delikatni ruszyć, chociaż słowo ruszyć to nadużycie natomiast jak poszarpie to słysze stuk i widze ze ciut drgnie w jedną lub druga stronę.
Z lewą to mi się nie udało. Co ciekawe terkocze (odgłos przegubu) w obie strony hmm chociaż w lewo chyyyba bardziej. Słyszę jakby z prawej była własnie walnieta. Teraz pytanie czy Ona moze wydawać dźwięk z filmiku z mojego pierwszego postu ?
Widze ze mnie olaliście ;)
Co do tematu to chyba sam sobie musze wódke polać - wymieniłem osłone plus zakupiłem a ASO śrubki i dzisiaj dokrecałem osłone gdzie tylko brakowało plus przejrzałem większość plastików i chyba dźwięk ustąpił. Natomiast dodam że jest chłodnie hmm i hmm czy to może mieć znaczenie !? Myślałem czy mam w grillu zamykany klapki ale to chyba tylko G?
Kwestia chyba półosi nadal do rozwiazania. Jak delikatnie skręcam to czasami słyszę pukanie ale tak jakby przed soba w środku auta natomiast pasażerowie słyszą to po prawej. Trudno dokładnie powiedzieć. Ztresztą opisalem wszystko w poście powyżej. Jedyna co zauważylem od wczoraj to że jakby delikatnie drgało na pedale podczas powolnego przyspieszania od zera - czy to może być oznaka własnie półosi czy co innego ?
...chyba ząłożę nowy temat...
Czesc co do gwizdow, fajnie że się udało. Półosie nie mają nic wspólnego z drganiami na pedale, chyba że hamulca. Obejrzałem twój film już dwa razy I za nic nie wiem o co chodzi :/ Co do stuków rzeczywiście mogą być słyszalne różnie, A to dla tego że mogą się po wspomnianej półosi prznenosić. Sprawdź wewnętrzne przeguby.
Pozdrawiam,
Michał
Ok podsumowanie na koniec wątku dla potomnych. Wymieniłem przednią prawą półoś, załozyłem nowe opony, wymieniłem jedną osłonę pod silnikiem o której wspominałem powyżej i wszelkie dziwne dźwięki całkowicie zniknęły :)