Zostalem zobligowany do usuniecia.
Wersja do druku
Zostalem zobligowany do usuniecia.
No dobra, a o co chodzi z tymi grupami rabatowymi? Dostaje się jeden rabat na wszystko, czy różne części należą do różnych grup? Skąd wiadomo, która część do jakiej grupy należy?
Może grupa rabatowa zależy o obrotu.Ciekawe czy ten upust 50% na usługi serwisowe tyczy się wizyty w serwisie Warszawskim.
"Nie znam się, a wypowiem się" - ten temat to chyba zbiór esencji tego.
Grupy rabatowe to grupa do której dana część należy - dlatego na jedne części przy zwykłych dostępach do nich macie większe zniżki, a na inne mniejsze - lub wcale (często gęsto właśnie temat grzęźnie na tych z oznaczeniem OE).
No ok, ale skąd wiesz do której grupy rabatowej dana część należy?
Od czegoś masz do nich kontakt. To wystartowało, a więc nic na przeszkodzie nie stoi by zastosowali udoskonalenia (by po zalogowaniu pokazywało też grupę rabatową itd.) - ale wiem, że system będzie ulepszany.
Zmienia Ci to coś? Kupując na necie w licznych "ASO" pokazuje Ci te grupy rabatowe przy konkretnych częściach? To nie jest tylko ich wymysł, a jest to zunifikowane. Ciebie jako klienta końcowego i tak interesuje kwota jaką musisz za to zapłacić.
Przykładem dla mnie korzystnym jest to, że np. listwa USA dla znajomego (którego pewno tu kojarzycie) kosztowała 500zł, w tej samej chwili zerknąłem ile by mnie wyniosła - 367zł. I to jedyne co mnie interesuje. A nie jaka grupa rabatowa, kolorek podkreślenia a może ID Dealera na przesyłce.
Kolejnym przykładem mogą być felgi. Na komplecie felg średnio zaoszczędziłbym ok. 40% hajsu jak patrzyłem i liczyłem z porównaniem do innych źródeł, w tym tych z których wcześniej korzystałem bo nie dość, że było najtaniej to jeszcze przy odbiorze zawsze mi zjeżdżali dodatkowe pesos z ceny. I tu już nie rozchodziło się o kwotę 3 cyfrową, a 4 cyfrową. Nawet z 2 i więcej z przodu.
Ogaru trochę, bo czuję się tu (w temacie) gorzej niż na jakimś domorosłym forum z "betkami 3er".
Kto nie chce, nie korzysta, nie zgłasza się. Program ma na zadaniu wspierać projekty rokujące, na konkretnym poziomie - jak tu ktoś dobrze wspomniał "nie ulepy", ani takie które zaraz gdzieś polecą. Tu chodzi o wspieranie samochodów pasjonatów, którzy je... dopieszczają?
Do tego co za różnica, że Paweł wedle kogoś "marketingowcem"? To tylko dodaje + do całości, bo umie to nagłośnić i pokierować. Dla mnie mógłby być nawet stolarzem i jakby robił zajedwabisty... kisiel. Kupowałbym i jadłbym.
Rożne części podlegają rożnym grupom rabatowym - tak jest przynajmniej dla partnerów warsztatowych.
W efekcie końcowym ja jako partner widzę jaki jest upust dopiero przy wrzuceniu jakiegoś artykułu do koszyka.
Pic na wodę ,fotomontaż .
Witam, zarejestrowałem się na forum ponieważ widzę tu dyskusję na tematy programu BMW Koneser.
Jeśli macie jakieś pytania odnośnie programu proszę pisać w tym wątku lub na PW
Pozdrawiam
Paweł Ziętkowski
@PAWULON
jesteś bezpośrednio związany z tym programem ?
Jeżeli tak to napisz parę slow o nim.
Chwilunia! O co chodzi w tym magicznym słowie - program? :rolleyes:
I czy wypełnienie formularza i wysłane zdjęcia do czegoś zobowiązują?
Sam jestem ciekaw co ten Pan ma do zaproponowania bo na privie chciał udzielać informacji a w oficjalnym temacie jakoś nic nie chce napisać. Hmmm Ciekawa historia.
BMW Koneser to program mający na celu wspieranie użytkowników pojazdów klasycznych Marki BMW.
W programie mogą uczestniczyć wszystkie pojazdy do serii Exx włącznie, niema znaczenia czy auto jest doprowadzane do 100% stanu fabrycznego czy może modyfikowane poprzez zmianę jednostki napędowej, zawieszenia, kół itp...
Zgłoszenie do programu należy wysłać na adres koneser@bmw-bawariamotors.pl w odpowiedzi zwrotnej będzie formularz zgłoszeniowy + regulamin programu.
Po odesłaniu zdjęć i zgłoszenia następuje weryfikacja i ocena projektu, jak i decyzja o udziale w programie.
Osoby zakwalifikowane do programu mogą skorzystać z szerokiego pakietu korzyści.
W pakiecie z znajdą się miedzy innymi:
-rabaty na części + usługi serwisowe
-możliwość sprawdzania online - cen detalicznych, cen z upustami i dostępności części w magazynach BM, BMW.PL, BMW.AG
-wsparcie w postaci wiedzy technicznej bmwclassic.de (instrukcje naprawcze, instrukcje doposażeń, schematy elektryczne itp.)
-konkursy z nagrodami
Szczegółowy Pakiet Korzyści jest przesyłany droga mailową do uczestników którzy zakwalifikowali się do programu.
Poniżej kilka odpowiedzi na posty które się pojawiły w tym temacie:
BMW Koneser to nie BMW Renesans - są to dwa różne programy z różnymi wsparciami dla klienta, z programu renesans może skorzystać każdy posiadacz BMW starszego niż 5 lat. Program BMW Koneser zrzesza tylko i wyłącznie prawdziwych pasjonatów marki.
Program - to nie jest magiczne słowo, nic się pod nim nie kryje, wszystkie projekty BMW nazywają się programami.
Program działa jak na razie tylko w Bawaria Motors Warszawa.
Zdjęcia pojazdu potrzebne są nam do oceny projektu i zakwalifikowania go do programu.,
BMW Koneser to nie tylko upusty na części, uczestniczy otrzymują szeroki Pakiet Korzyści który na bieżąco jest rozszerzany.
Nie jestem marketingowcem ale miło że ktoś mnie tak odebrał :)
W razie dodatkowych pytań jestem do dyspozycji.
Ma ktoś może podgląd do cen po rabacie w tym programie? Chciałbym się podpytać o trzy numery części.
niestety ale nikt Ci nie poda cen dla członków, udzielanie takich informacji jest niezgodne z regulaminem programu.
Dziękuję za odpowiedź na pierwsze moje pytanie!
Na drugie (ważniejsze) pytanie nie ma odpowiedzi.
W takim razie inaczej... czy po zakwalifikowaniu się do programu, musiałbym swą maszynę dostarczyć Wam? Jeśli tego nie zrobię, to jestem zdyskwalifikowany i nie mam co liczyć na żadne upusty?
Forum nie jest klientem dla autoryzowanego ASO. Program nie ma na celu zaoferowania nam jak najniższej ceny za części I tyle. Jakim cudem miałoby się to im opłacać.
To jest dla tych co odstawiają klasyka, płacą zamiast 30k za naprawę w programie 20k I się cieszą zniżką. Znam takich ludzi, którzy tak serwisują auta I znam takie ASO co dają takie rabaty.
Chyba, że się mylę, ale za długo żyję, żeby uwierzyć w cuda.
tutaj podobny wątek http://www.bmw5er.pl/viewtopic.php?f=15&p=941093
Przeczytałem ten temat cały na 5er i jak na końcu ktoś napisał ,że ceny w programie koneser i tak większe niż na Litwie to jebłem śmiechem ,aczkolwiek wcale mnie to nie zdziwiło. Rabat w wysokości 50% na usługi serwisowe mnie nie rajcuje bo nawet jakby aso za darmo oferowało robociznę to i tak nie dałbym im do mojego autka swoich łap wsadzić. :biggrin-new: