Ja to rozumiem,ale musisz sobie uświadomić ,że problem na 99% leży w samych oponach i szkoda czasu ,pieniędzy i nerwów na szukanie przyczyny .
Wersja do druku
Ja to rozumiem,ale musisz sobie uświadomić ,że problem na 99% leży w samych oponach i szkoda czasu ,pieniędzy i nerwów na szukanie przyczyny .
Z drugiej strony jeżeli jest problem to wymiana opon pomoże max na 1-2 sezony...
Byłem na geometrii ale tylko patrzyli na zbieżność i powiedzieli że jest tu dobrze i nic nie poprawia. Ale też mi podpowiadali że może być to od opon. Tym bardziej że na 16 zimowych tego efektu nie widziałem w aucie.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Marcin, pożycz od kogoś koła i sam się przekonaj. Nie szukałbym drugiej dziury w dupie bo jej nie znajdziesz. To jeden z powodów dlaczego przestałem kupować używane opony.
Naprawdę wolałbym nowe chinole .
Nie wątpię w twoją rację bo różne już rzeczy w życiu widziałem co by wydawać się mogło nie mieć pokrycia w praktyce.
Tylko co się dzieje ze Opona tak się zachowuje.
Może mieć popękane płótna,mieć twardą gumę ,jest zużyta pod inne auto itd itd
Nowe powinny być z homologacją producenta marki samochodu a Ty się chcesz rozwodzić nad starą oponą która jezdziła nie wiadomo w czym i jak była eksploatowana i co przeżyła ? Odpuść sobie.
Wiesz w ogóle po co są homologacje na oponie dla danej marki auta? Poczytaj a potem za głowę się chwycisz na czym Ty jezdzisz. Nie piszę złośliwie tylko uczciwie.
marcin8181, ale jaki jest problem. Ściąga auto?
Jak Miro pisze.....a sam wiem o czym napisze.. OPONY TO PODSTAWA DOBREJ TRAKCJI.Wiadomo że zawias ma być na tip top i geometria.Ale bez dobrych,miękich opon zapomnij o normalniej jezdzie.A opona po 5-6 latach robi sie twarda,śliska i nadaje się na złom.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
To prawda, nowe dobre opony to jest to :)
Mi Nokian dobrze wychodził cena/jakość - dwa komplety mam. Jak teraz jest nie wiem.
Tył 11
Przód 13 i właśnie przód myszkuje. Czasem jadąc obwodnica jak linie przerywane najedzie to potrafi też tak jakby ściągnąć lekko co jest wyczuwalne..
Już się zastanawiam czy to nie przekładnia za mało może środę ściągnąłem ta co można regulacje zrobić może ja bardziej ściągnąć
macie jakieś sugestie co do opon
w miarę rozsądna cena ... ??
Nexen su01
Zrobił się porządny OT a ja nadal nie wiem gdzie w okolicach wawy ustawie porządnie zbieżność. Co powiecie o motoricus przy Radzymińskiej?
ja ustawiałem w ursusie Jak chyba wyżej pisałem .. cena oki. ustawili oki..
Teraz zamówiłem oponki i ciekawe czy moj problem sie rozwiąze ;)
Coś tam Waćpan zamówił ?
ahh polecialem po bandzie i mowie sprawdze jak to sie trzymac bedzie :)
Imperial Ecosoport :D
niby nie narzekają ludzie ale wole sam sprawdzić.. za cene 1070 zl ze kpl to mozna nawet co rok wymieniac ;)
Więc Panowie i Panie.
Przekonany na własnej skórze.. stwierdzam .. po zamontowaniu NOWYCH !!! opon efekt szarpania kierą worzenia , chęci auta do własnej jazdy itd. opisany problem powyżej w tym poście ustał :)...
Jakby mi geometria sama sie naprawiła itd. prowadzenie auta teraz to bajka :)....
Zdecydowanie nie polecam teraz uzywek, lepiej średniej klasy nowe CHina, Korea, Tajwan , Poland w dobrej cenie niż używki przynajmniej do tak duzego i ciezkiego auta .
REASUMUJĄC
potwierdzam , masz problem z geometrią .. ustaw ją i przed tym zmien opony na nowe....
A widzisz. A nie mówiłem. hehe Ja już tez jestem wyleczony z używek. Dobrze ,że dałeś się namówić chociaż pewnie i tak już żałujesz ,że nie dołożyłeś i nie kupiłeś lepszych. Czasami naprawdę nie ma budżetu i tak wychodzi, ale to i tak lepsze niż używki.
A pomyślałeś ,że nie bez powodu ktoś ich już nie montował mimo iż miały bieżnik. Do tego inne kąty zużycia. Mogą mieć włókna popękane , może ktoś przeleciał na nich przez krawężnik. Kto wyrzuca dobre opony? ..... Nikt.
dla felg je kupilem razem z felgami byly bo byly ;) nie liczylem na opony
:)
felge chcialem
no widzisz....dobrze ,że nie liczyłeś tych opon bo tak tez sie skończyło :wave:
pewnie tak.. ale nigdy takiej sytuacji nie mialem zeby az tak kapcie wozily.... masakra....
te co kupilem nie sa zle nawet nie glosne zbytnio.. tak wiec od siebie polecam te Imperial Ecosport