Oo i już Cie lubie dzuda.dobrze gadasz.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
Oo i już Cie lubie dzuda.dobrze gadasz.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Panowie trochę luzu :P
Po pierwsze srebrne , biedne ale najważniejsze ze bez wypadkowe !!!
Fakt zdradziłem trochę dla CL63 ale E65 będzie u mnie do śmierci nie oddam za 20K :)
Pozdrawiam
Panowie tez prawda jest taka mam E65 i CL63 rocznie tymi autami robię 7K km , mam służbowe auto do roboty. Wiec można takie przebiegi generować. E65 mam 6 lat i zrobiłem 50K km :) CL mam nie cale 2 lata i zrobiłem 6K , więcej benzyny spaliłem w garażu z kumplami aby dźwięku posłuchać :)
Auto kupione silnik chodzi jak zegarek czy ciepły czy zimny skrzynia również z tym że miska skrzyni trochę zaolejona więc trzeba olej wymienić na nasze nieszczęście zadnego fachmana od automatow w okolicy nie ma,tak jak wczesniej pisałem opony do wyrzucenia i reflektory przód potrzebują polerki.Aaa i świeżo przegląd zrobił bo był do Niedzieli.
Możliwe że poci się na uszczelce wiązki przy skrzyni - one tak mają ;)
Ale olej zmienić i tak trzeba po za kupie - zgłoś się do sebka, On ma wsio .
Czyli ta pierwsza ,srebrna ? Nie chciał tato nic więcej oglądać ?
Pogratuluj i życz bezawaryjności.
No jakoś uparł sie na ten srebrny egzemplarz.pomału ogarnie to i owo i będzie git.
Jak będzie miska w dole to pasuje zajrzeć do mechatronic'ka, koszt nie wielki (~1500zl) a będzie z głowy.
Dzuda dobrze prawi. Tu masz instrukcje jak by co. To nic strasznego tylko trochę cierpliwości ,spokój ,kanał i klucz dynamometryczny (mały)
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...?f=15&t=258553
Fakt, warto zajrzeć do mechatroniki przy okazji, prosta robota - mówię gadaj z sebkiem .
Panowie tego mechatronica dopilnuje ale autor tej instrukcji pisał ze mu skrzynia twardo biegi zmienia a u ojca praktycznie nie wyczuwalnie...Rozumiem ze waszym zdaniem lepiej profilaktycznie sie tym zająć bo predzej czy później i tak bedzie trzeba???
Z drugiej strony jak wszystko jest ok to może lepiej nie grzebać. (?)
No właśnie sami nie wiemy może dopóki wszystko smiga jak należy to jezdzic i tyle.
Jak jest git to może zmieć tylko olej i filtr plus uszczelka na przewodzie i tyle.
I tak aldik zrobimy a tak z innej beczki auto w sumie za nie duże pieniadze kupione pojechalem dziś z ojcem do szpeca od bmw u mnie w miescinie kolejka do niego długa ale ze znajomy razem z nim pracuje zgodził sie posprawdzac wszystko kompem itd zero błędów na silniku skrzyni itd lambdy,przeplywka itd wg niego wszystko w normie sam stwierdzil ze za 6-7 dych podjezdzaly do niego e65 i sypaly bledami jak cholera jezeli chodzi o uszczelniacze zaworowe to na pewno w najblizszym czasie nic nie trzeba robic,druga strona medalu taka ze wyposazenie słabe(ale przynajmiej dzialajace)ale tak jak ktoś tu wczesniej wspomniał za ta kasę golfa mozna lichego kupic,japę się zlikwiduje bo wysoko ten przód ,szybki sciemnić i zawsze to bmw a nie vw.
Wypas powinien byc taki jaki jest nam potrzebnym ja mam np 2 strefową pełną klime i mnie wnerwia, wolałbym jedno. Masaże też bym wywalił bo na cholere mi to jak i tak nic nie daje ;)
Co do braku błędów to jestem w szoku, chyba coś masz zepsute :):):) E65 ZAWSZE ma błedy :) Jak dlugo jeżdże tak nie ma bata aby po podpięciu czegoś nie wysypał ;) Kasuje i jak bład się nie powtarza to jade dalej :) One są strasznie czułe i za dużo sterowników, stąd takie akcje :) Mam to auto prawie 7 lat więc wiem co pisze ;)
Zmieniaj często olej w silniku, ba nawet co 10 tyś. W skrzyni tez max co 60. A nie powinno być większych problemów np z uszczelniaczami.
To samo powiedział ten który ja sprawdzał ze nie trafiła mu sie taka ktora nie ma żadnego bledu na silniku.
U mnie o dziwo też nie ma żadnych błędów:excitement:
Olej w skrzyni mam do wymiany znając życie to od razu mechanik powiedział żeby się tym zająć i będę miał spokój. Jak by przyszło mi robić to za rok to dużo nie oszczędze bo znów olej robota itp... zrobię od razu i temat będę miał zamknięty. 1500zl to nie są jakieś pieniądze żeby później ew zaczęły się problemy ze skrzynia.
Pany zeby nie było tak kolorowo to wahacze dolne przod juz zamówione i taka głupota jak wycieraczki bo jakiś debil podejrzewam ze ten który ja przyprowadził zza odry założył jakieś smietniki najtańsze i zajoba mozna dostać tak puka ten spoilerek od strony kierowcy.
Dolne czy górne ??? Jakiej firmy zamawialiscie ?
Zobacz czy ramiona wycieraczek na podszybiu są dobrze przykręcone.
Ramiona dobrze przykrecone same piora latają jak poje..ne.wahacze dolne bodajże lemfordera ojciec zamówił.
Dolne raczej niezniszczalne sa....hmmm
Ale jest luz na swozniu nie duzy ale jest...
nie ,no wiadomo ze jak trzeba to sie wymienia bez dwóch zdań.
Obadam dziś o co dokładnie chodzi ale według mnie pióro ma za duży luz tzn nie siedzi sztywno na ramieniu tylko giba się góra dół.
No i jeszcze jak zlokalizuje gdzie jest foltr paliwa to tez zmienię bo pewnie od nowości siedzi.
Same zepsute eh
Panowie chcemy jeszcze olej wymienic bo tam tylko 2 tysie do wymiany zostały słyszał ktos z was o oleju fuchs titan 5w30 w tej chwili zalany jest castrol edge 5w30.
Na polskim rynku jest 5 rodzajów oleju fuchs titan 5w30, więc trudno się domyślić, o który pytasz. W 4 z 5 będzie to lepszy olej niż castrol edge 5w30, a 1 z nich jest nawet syntetyczny. Fuchs tinan supersyn 5w30 spełnia zaledwie normę BMW LONGLIFE-98 (co też go nie wyklucza).
Lejcie Molula albo Valvoline.
To już lepiej Millersa od razu. Po co bawić się w półśrodki... będzie to jednak działanie na wyrost.
Dlaczego twierdzisz ,że to półśrodki ???? W czym millers jest lepszy od motula czy valvoline ?
Jak bym napisał ,ze mobil czy castrol to wszystko by było wtedy lepsze :emmersed:
Panowie tak czułem że ilu użytkowników tyle opinii na temat oleju wleję taki jak był i będzie dobrze,filtr powietrza świece też już zmienione bo to akurat na początku robię w każdym aucie został ten dolny wahacz prawy (który już mamy)i lewy drążek kierowniczy bo też ma trochę luzu.
W niedalekiej przyszłości pójdą jeszcze nowe amory przód jakieś springi obniżające inne koło i szybki ciemne.Z innej beczki powiem jeszcze że tak jak stoi w tej chwili jest klient gotowy położyć za nią 30 tys więc na dobrą sprawę jeszcze by można zarobić parę złotych na tym aucie.